Starsailor - All the Plans (2009)

Label: Virgin

1. Tell Me It's Not Over (3:23)
  2. Boy in Waiting (2:32)
  3. The Thames (3:14)
  4. All the Plans (4:11)
  5. Neon Sky (5:19)
  6. You Never Get What You Deserve (4:17)
  7. Hurts Too Much (3:41)
  8. Stars and Stripes (4:34)
  9. Change My Mind (3:28)
  10. Listen Up (4:20)
  11. Safe at Home (2:57)
  12. Do You Believe in Love * (3:20)
  13. Black Limousine * (3:06)
  14. Darling Be Home Soon * (4:39)
  15. Listen Up [Acoustic] * (4:06)
  16. Tell Me It's Not Over [Acoustic] * (3:44)
  17. All the Plans [Acoustic] * (4:08)
  18. Merry Go Round [Acoustic] * (3:31)
  19. The Thames [Acoustic] * (3:56)
  20. Change My Mind [Acoustic] * (3:48)
  21. Stars and Stripes [Acoustic] * (4:36)
Father McKenzie
Dit album draait al wat keren in mijn i-tunes, ik vind het best een mooie plaat, maar ben er nog niet uit, hoe of ik het moet kwoteren, dat is voor later.
De band heeft een eigen geluid, mooie stem heeft die zanger. De titelsong vind ik voorlopig héél sterk, dat springt er wel uit, vind ik.
Enfin, meerdere luisterbeurten dringen zich op, ik ben wel blij met de plaat. Ik kom er zeker op terug.
Zal vrij hoog gekwoteerd worden, denk ik.

Father McKenzie
Ik vind het toch een vrij sterk album. Ik hou het voorlopig op 3.5.

avatar van tinus,@
Ik vind dit weer eens een verassing, Na hun eerste plaat, niet echt meer gevolgd, maar deze mag er toch weer wezen.

avatar van rkdev
Wederom een erg goede plaat van Starsailor. Ik snap niet dat de radiozenders de voortreffelijke single Tell Me It's Not Over compleet negeren.

avatar van Djarune
rkdev schreef:

Snap ik ook niet. Het heeft enorme hitpotentie. pop/rock+pianodeuntje ala Coldplay. Waarschijnlijk ligt het aan hun platenmaatschappij, maar nu lijkt Virgin Records mij ook geen kleine...

avatar van Olivia
Het is het toch nog nét niet maar het gaat zeker weer de goede kant met ze op. Vind hem beter dan On the Outside, daar stonden ook een paar sterke nummers op, maar All The Plans maakt wat meer bij me los. Vond deze toch iets te gladjes en gemixed en erg poppy, terwijl hun eerste album, Love is Here, gewoon door merg en been gaat.
Ik heb zelf de special ed. van All the Plans en met name de acoustische versies doen me heel sterk terugvoeren naar Love is Here. Ik denk dat dit de kracht is van Starsailor. Ik zie liever wat eenvoudigere songs dan van die gladde popliedjes. Ik hoop dat ze ooit weer eens dat niveau bereiken, want de nummers op Love is Here zijn gewoon tijdloos en pakken mij elke keer weer.

All the Plans wil ik graag nog wat intensiever gaan luisteren, maar er springt al een nummer uit voor mij, dat is toch wel Listen Up. Ook de akoustische versie is prachtig.

avatar van FRANKY PANKY
Wederom een sterk album !! Ook deze moet weer groeien. In September staan ze in de Melkweg !! Ik heb mijn kaarten alvast binnen !!

avatar van battersea
Ik vind hem lekker, hoor. On the Outside heb ik even overgeslagen, maar dit klinkt net zo fris als Love is Here. Zie nu dat er ook een extende version is met acoustische nummers, helaas, die mis ik dan weer. Tell me its not over en Neon Sky zijn voorlopig favoriet.

Pastichio Rocker
Ik vind On The Outside ook best een aardig album. Het mist misschien de sjeu van hun eerdere albums maar echt slecht is het niet. Deze moet ik nog eens wat vaker beluisteren. Wel vervelend trouwens dat veel mensen de band met Coldplay en Keane vergelijken, terwijl het juist andersom zou moeten zijn.

avatar van barrett
Deze plaat is wel tof om te horen, maar het sleept zich een beetje naar zijn einde. Wel prachtige songs die erop staan zoals de hit Tell me it's not Over en the Thames.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Vandaag aangeschaft en ik ben erg benieuwd of deze band het niveau van de eerste 2 platen kan benaderen.

Hoorde gisteren dit nieuws:
"There is just no point struggling on going backwards. I don't want the last gig to be a pub" lezen we op de Twitter account van James Walsh, frontman van Starsailor. De man is schijnbaar bijzonder ontgoocheld over het matige succes van zijn laatste plaat 'All The Plans'.

"Tell Me Its Not Over should have been a massive comeback anthem that got us back where we belonged. It didn't happen and I'm starting to wonder if it ever will".

avatar van TEQUILA SUNRISE
Werkelijk doodzonde als deze onderschatte band zou stoppen.
Ik kan mij voorstellen dat je als groep gefrustreerd raakt als je met een heerlijk nummer als Tell Me It"s Not Over niet de airplay krijgt die je verdiend.
Ik vind dit een heerlijk fris klinkend album, met het openings & titelnummer als absoluut hoogtepunt , maar ook The Thames & Listen Up mogen niet onvermeld blijven.
3.5 sterren.

beaster1256
klopt tequila, er lopen veel meer slechtere bands rond dan deze , waarschijnlijk moet het allemaal style , hype en clips zijn om nog succes te hebben , spijtig , dit is een zeer goeie band met een zeer goed zanger

avatar van Von Helsing
Als Tell Me It's Not Over al een anthem wordt genoemd dan vraag ik mij af hoe saai de rest klinkt.....

avatar van starsailor
Ik heb overigens uit betrouwbare bron (roadie) vernomen dat de band er (voorlopig) mee stopt.
Zanger James gaat zich storten op o.a. filmmuziek.

avatar van rkdev
Inderdaad, begin augustus stond dit bericht op Rocknieuws.nl:
Rocknieuws.nl: Time out voor Starsailor - new-frontiers.nl, zie mijn post van 11 augustus.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Album wordt per draaibeurt beter, ik twijfel tussen 3.5 en 4.00 sterren.

avatar van KittyBrainz
Eens beluisteren..?
Ik weet het niet echt..
Tell me it's not over was gemiddeld

avatar van Mctijn
Verlaagd naar 2,5*
Duidelijk de minste plaat van Starsailor. Het debuut was 4,5* voor mij waard, daarna is het bergafwaarts gegaan. Jammer is dat...

avatar van vitessa
Heerlijk album. Gemaakt met ziel en overtuiging, iets waar vele artiesten nog een puntje aan kunnen zuigen.

de zon tegemoet
Toch wel een groeiplaat van starsailor. De eerste paar keer kabbelden bepaalde nummers voorbij zonder dat ik er echt erg in had. Op dat moment kun je twee dingen doen, namelijk het album wegleggen en er een lage score aan geven of het nog een paar keer een kans geven. Ik heb het tweede gedaan en ik ben daar blij om. All the Plans is namelijk verre van saai en begint me steeds meer te overtuigen.

avatar van Janhero
ik heb hem zeker 2 jaar niet gedraaid. Daarvoor draaide ik hem dol en nu doe ik het weer. I love Hammond...

3 jaar later valt het mij niet mee. Er staan een paar mooie nummers op, maar de rest is wel aardig.

avatar van likeahurricane
James Walsh solo live in Amsterdam:

Tell Me It's Not Over

avatar van Twinpeaks
Gevonden in de kringloop voor 50 cent in perfecte staat.Aardige plaat,maar niet heel bijzonder.Het kabbelt lekker voort en de zanger heeft een aangename stem.Naar verloop van tijd worden de nummers wel inwisselbaar.Ze zitten een beetje in de Coldplay vijver ,maar ik moet zeggen dat ik dit hoger aansla.3 sterren

avatar van aphexfreak
Voor mij is dit de beste plaat van starsailor, de plaat waar alleen maar hitjes opstaan eigenlijk. Elk nummer zou een single kunnen zijn. Ik luister altijd heel het album af zonder te skippen. Nummers 5,8 en 10 zijn mijn favorieten maar eigenlijk zijn alle tracks geweldig. Hier zit zoveel controle in, luister eens goed naar de arrangementen en de instrumentatie. Alles perfect gespeeld en met heel veel gevoel en drive. Stars and Stripes stuwt zichzelf bijna vooruit. Heerlijk! Eeuwig zonde dat de band uit elkaar is....