Interpol - The Black EP (2002)

Label: EMI

1. Say Hello to the Angels (4:27)
  2. NYC [Demo] (4:28)
  3. Obstacle 1 [Black Session] (4:18)
  4. Specialist [Black Session] (6:33)
  5. Leif Erikson [Black Session] (3:56)
  6. PDA [Black Session] (5:19)
JonnieBrasco
Redelijke EP, een beetje zacht opgenomen, de laatste vier live-versies zijn een beetje houterig gespeeld (de tweede gitaar die op het album Turn on the Bright Lights voor een extra dimensie zorgt is een beetje afwezig), maar toch is het leuk om van geweldige nummers als Leif Erikson en PDA alternatieve uitvoeringen te hebben.

Is die ergens te verkrijgen?? Of moet ik op import overgaan?

JonnieBrasco
Bij de Plato in Groningen is het vakje waar ik hem uit heb gehaald alweer gevuld door een nieuwe Black EP

JonnieBrasco schreef:

Hehe. Dat is mooi. Maar Groningen is wel een beetje ver van Utrecht.

JonnieBrasco
Klopt, ik rijdt in precies 200,0 km naar m'n werk.

Nou zeg. Die demo van NYC klinkt echt geweldig...

Ik vind zijn stem op die Black Sessions wel wat minder dan op het gewone album. Maar het blijven natuurlijk wel fantastische nummers.

Deze EP voegt niet echt heel veel toe aan Turn on the bright lights, maar het is uiteraard wel gewoon goed.

Waarom ik dan deze EP toch gekocht heb? Omdat ik na 3 dagen Lowlands dacht: "Ik moet toch eens mijn kwijtgeraakte Turn on the bright lights eens opnieuw aanschaffen" en doordat de hoes eenzelfde kleurensamenstelling heeft en ik niet verder keek dan mijn neus lang is was ik opeens in het bezit van deze EP. Alleen jammer dat ik daar dan thuis pas achter kwam.

avatar van LittleBox
(willie) schreef:

Dat wilde ik nu net neer'pennen'...

avatar van Johnny Marr
Interessant omwille van Specialist, maar voor de rest zijn alle nummers beter uitgevoerd op Turn on the Bright Lights.