Bertolf - For Life (2009)

Label: 8ball

1. Back of Her Head (3:55)
  2. Another Day (3:52)
  3. Feel You (4:13)
  4. All in the Letter (3:25)
  5. For Life (3:59)
  6. The Way I Love You Now (3:09)
  7. Not Bringing Me Down (3:25)
  8. Monogamy (Is on It's Way Out) (3:18)
  9. Broken Beyond Repair (3:44)
  10. Mr. Light (3:24)
  11. Don't Wanna Lose You Yet (2:51)
  12. Home (2:56)
avatar van musicfriek
Belgie heeft momenteel Milow en Nederland heeft momenteel Bertolf. Another Day is een fijn popnummertje beetje in de stijl van Coldplay en de gitaar speelt een grote rol hier. Slechts 1 keer gehoord nog en het blijft al hangen. Kon ook weleens een hele grote hit gaan worden in Nederland / Belgie.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Na mijn eerste kennismaking met Bertolf op paardpop heb ik dit schijfje aangeschaft. Dat heeft me bepaald geen windeieren gelegd want dit is een van de beste debuten die ik in tijden gehoord heb.

Het is een goed uitgebalanceerde pop cd die voldoet in alle opzichten. De muziek, de teksten, de zang, de productie, die overigens deels door Bertolf zelf is gedaan, kloppen gewoon allemaal. In tegenstelling tot Fieke_28, vind ik deze cd soms wel degelijk verassend, in die zin, dat de nummers niet voorspelbaar zijn. Soms heb van die nummers waarbij je gelijk de hele tendens van het nummer kan voorspellen als je het de eerste keer hoort. Dat is hier niet het geval.

Vergelijkingen maken, zoals Kos doet, is altijd makkelijk. Ik kan ook wel zeggen dat ik de stem van Bertolf erg op die van Tom Chaplin vind lijken, maar dan wat warmer, maar wat zegt dat over de inhoud van de cd. Helemaal niks in dit geval, want dit gaat verder dan Keane, alleen al om het feit dat Bertolf zichzelf geen muzikale beperkingen oplegt. Daarnaast vind ik ook dat Bertolf wel degelijk een eigen sound heeft.

Al met al een ijzersterk debuut, waar ik vast nog wel plezier aan ga beleven. Zeker in de wetenschap dat deze jongen ook nog erg goed live is, dicht ik hem een mooie toekomst toe. Wordt vast wel vervolgd.

4.0*