Earth and Fire - Andromeda Girl (1981)

Label: Vertigo

1. Dream (2:58)
  2. Singer in the Rain (3:07)
  3. Andromeda Girl (11:56)
  4. What More Could You Desire (3:02)
  5. Tell Me Why (3:07)
  6. Love Is an Ocean (3:56)
  7. You (4:29)
  8. From Shore to Shore (3:14)
  9. Just One Chance (4:16)
avatar van postman
De muziekstijl is veanderd , dat is niet erg maar lever dan ook kwaliteit. Het gemiddelde zegt alles.

avatar van matthijs
Het titelnummer begint een beetje gekunsteld maar op tweederde gaat Jerney met meer passie zingen, oude tijden herleven weer even. Leuk! Love is an ocean is ook fijn. Elk nummer bevat gitaar maar je hoort goed op welke nummer Chris Koerts nog even meedoet (als gast).

avatar van Sikken Berend
Niet de allerbeste plaat van de - wat mij betreft - beste Nederlandse band aller tijden, maar toch zeer de moeite waard. Het openingsnummer "Dream" is helaas ronduit zwak en als dit nummer als hitsingle bedoeld was, dan haalt hij het geenszins bij eerdere hits van de band. Maar daar staat wel iets tegenover: het bijna 12 minuten durende titelnummer alleen al is een reden om deze plaar aan te schaffen.dit is echt progrock op zijn best en Jerney Kaagman laat hier eens temeer horen wat een geweldige zangeres zij is....WAS moet ik helaas zeggen (RIP, Jerney)
Het is nergens slecht, ook niet echt wereldschokkend, maar dit fantastische titelnummer redt de plaat in alle opzichten. Ik beluister dit nummer nog geregeld.
De hoes had wel wat artistieker gemogen, maar muzikaal staat deze plaat over het algemeen als een huis.

avatar van LucM
De beste Nederlandse band zou ik Earth & Fire niet noemen, Golden Earring en Nits hebben meer sterke albums en singles achter hun naam maar deze band heeft ongetwijfeld een stukje Nederpopgeschiedenis geschreven. Dat gebeurde niet met dit matige en wisselvallige album maar wel met hun reeks ijzersterke singles in de jaren '70 en in mindere mate hun eerste 4 albums.