Starship - Love Among the Cannibals (1989)

Label: RCA

1. The Burn (4:25)
  2. It's Not Enough (4:50)
  3. Trouble in Mind (4:34)
  4. I Didn't Mean to Stay All Night (4:50)
  5. Send a Message (4:49)
  6. Wild Again (4:43)
  7. Love Among the Cannibals (3:44)
  8. We Dream in Color (6:26)
  9. Healing Waters (4:57)
  10. Blaze of Love (4:35)
  11. I'll Be There (5:33)
avatar van vielip
Ik hoorde een nummer op de radio voorbij komen dat erg lekker klonk. Bleek om het nummer The burn van Starship te gaan. Ik was nogal verrast want het klonk behoorlijk steviger dan de nummers die ik (en waarschijnlijk iedereen) van ze kent. De formule is in principe hetzelfde als op de voorgaande albums. Namelijk über hitgevoelige melodieën, hooks en riffs. Maar ditmaal wel voorzien van pittig(er) gitaarwerk en een (veel) betere productie. Na wat verder speuren kwam ik bij dit album terecht. Heb het nog niet geluisterd maar als het in de stijl van The burn is dan kon dit weleens een onverwachte en behoorlijk verrassende meevaller zijn.

Mssr Renard
Dit is wel een verrassing. Als je iets getipt krijgt van gaucho, en je ziet een bericht van vielip, dan heb je er eigenlijk al direct zin in.

Nu weet ik niets van de geschiedenis van de soap die Jefferson Airplan heet, maar volgens mij zit het zo: Jefferson Airplane was een psych/folkband die bekend werd met White Rabbit, maar tijden veranderen en zo ook de bandnaam. Volgens mij heette ze even Jefferson Starship en hier afgekort Starship.

Volgens mij is deze versie van de band mij ook het bekendst. Ik geloof dat ze Nothing's Gonna Stop Us Now and We Built This City de wereld in geschoten hebben. Onvervalste melodieuze rock/AOR dus.

Een plaat die zwaar leunt op heel veel verschillende songwriters en producers, maar deze weten met z'n allen toch wel echt een prachtplaat neer te zetten. Mickey Thomas (ik weet nu voor het eerst hoe hij heet) heeft echt een ongenadig goede rockstem.

Deze hardrockplaat heeft een veel te laag cijfer hier op musicmeter. Maar ik weet zeker dat fans van Bon Jovi, Whitesnake en Journey deze eens moeten gaan proberen. Een onbekende diamant dit. Prachtig. Ik heb nu al zin deze op lp op te snorren op discogs.