Propagandhi - Supporting Caste (2009)

Canada
Punk
Label: Smallman

1. Night Letters (3:53)
  2. Supporting Caste (4:58)
  3. Tertium Non Datur (3:17)
  4. Dear Coach's Corner (4:52)
  5. This Is Your Life (1:04)
  6. Human(e) Meat (The Flensing of Sandor Katz) (2:48)
  7. Potemkin City Limits (3:49)
  8. The Funeral Procession (4:15)
  9. Without Love (3:50)
  10. Incalculable Effects (2:09)
  11. The Banger's Embrace (2:13)
  12. Last Will and Testament (15:16)
avatar van andnino
lowieke schreef:
SNOEIIIIIIHARD

post je dit wel bij de goede plaat

avatar van Mr. B
Volgens mij klopt dat wel, luister maar naar This Is Your Life

avatar van andnino
Mwa, redelijk vlot, maar ik vind 'snoeihard' verre van van toepassing.

avatar van dielinquent
ik heb een ander woord voor dit album: BRILJANT

Lijkt me meer van toepassing

Potemkin was voor mij mn favo album ooit, en heb sterk het gevoel dat een andere propagandhi plaat deze plek wel eens over kan nemen, een soort verbetering van je eigen wereldrecord zeg maar.

Antagoon
Potemkin vind ik ook beduidend beter dan deze. Zoals gezegd; prima bandje, maar het geniale mis ik echt. M.n. omdat het zo dicht bij punk-rock-hardcore blijft die al gemaakt is. Begrijp me niet verkeerd; dat is prima, maar op een gegeven moment weet je het wel. Of je moet het zo goed doen als op hun vorige

andnino schreef:

post je dit wel bij de goede plaat

Haha ja sorry bedoel ik vind het album hard. Niet kwa volume of zo haha.

Maar bij de show deze zomer zal het wel ruig worden bij supporting caste nummers! Live zal het WEL hard zijn!

avatar van dielinquent
hopelijk wel, ik zal er zijn die bewuste dag in juli te melkweg

Vorig jaar in Temse, Belgie ging het vrij losjes hehe

Voor wie Propagandhi goed vind:

Smash the Statues - When Fear Is All Around Us (2008)

Voorprogramma in de melkweg. Nederlandse band en minstens van hetzelfde niveau als Propagandhi!

avatar van dielinquent
zo dat was effe een fijne gig zeg gisteren van de propagandhiërs.
Alleen jammer dat een paar idioten het weer nodig vonden om bij eerste 10 seconden van het optreden 2 glazen bier richting chris en jord te gooien waarbij vooral chris behoorlijk geirriteerde indruk maakte eerste deel van de gig. Verders een topoptreden met een fijne setlist met als enige afwezige die jugend marschiert.

Smash the statue was een fijne opener moet ik zeggen, maar zoals hier boven gezegd wordt, toch nog zeker niet van het nivo van propagandhi.

hoeveel jaar moeten we nu weer wachten?

avatar van lowieke
Ja was ruig! Wanneer ze komen? Hangt van de regering af haha

avatar van Stalin
Heerlijk album dit, het titelnummer knalt hier momenteel lekker uit de speakers.

When the credits finally roll for this, the worst story ever told, don’t bother sifting through the names for yours or anyone you know. Unless they were by chance a shepherd king, a virgin birth, a resurrection, a messianic prince or some such childish thing. You can storm the edit suite or move to block its theatrical release, but I think we can safely guarantee that there will be no revisions to the script made on behalf of a supporting cast(e).

Stiekem toch een van de beste bands in het genre wat mij betreft.
Muzikaal misschien ooit de politiek bewuste tegenhanger van labelgenoot NOFX, maar na een aantal albums is daar aardig verandering ingekomen.

Ik ken weinig andere bands die zo ongelooflijk overtuigend stelling nemen tegen/voor zoveel verschillende -ism's als deze Canadezen.
Buitengewoon serieus in hun teksten, die eigenlijk nooit echt prekend/dwingend overkomen.

Dat humor de mannen niet geheel vreemd is, blijkt wel uit hun profielfoto op Twitter.
Hierop poseert 1 van de mannen lekker met de gulp open

Nu hopen dat ze zsm weer eens naar NL komen, want ondanks dat ik de band al een jaar of 15 ken, heb ik ze helaas nog nooit live gezien.