Nicola Piovani - La Vita è Bella (2000)

Italië
Score
Label: Virgin

1. Buon Giorno Principessa (3:43)
  2. La Vita è Bella (2:50)
  3. Viva Giosué (1:23)
  4. Grand Hotel Valse (2:01)
  5. La Notte Di Favola (2:36)
  6. La Notte Di Fuga (3:53)
  7. Le Uova Nel Cappello (1:11)
  8. Grand Hotel Fox (1:58)
  9. Il Treno Nel Buio (2:23)
  10. Arriva Il Carro Armato (1:08)
  11. Valse Larmoyante (2:07)
  12. Danza Etiopa (1:57)
  13. Krautentang (2:50)
  14. Il Gioco Di Giosué (1:49)
  15. Jacques Offenbach - Barcarolle (3:55)
  16. Guido E Ferruccio (2:30)
  17. Abbiamo Vinto (3:03)
neo
Piovani had een moeilijke taak dat was zeker.Een film over de Holocaust waarbij een man zijn zoontje alles voordoet als slechts een spelletje.Een melodramatische toon was niet geschikt, dus koos de componist voor de twee wegen, die nauw op elkaar aansluiten.Aan de ene kant en vooral in het begin van zijn score zeer lichtvoetig, een tikkeltje komisch, maar nog zeer inhoudend.Daarna schrijft hij meer richting een iets groter komische effect met een stuk romantiek erdoor heen voelbaar.Het heeft wat hartverwarmends in zich, maar Piovani zag hier en daar ook de kans om toch de ernst van de zaak in te zien in een track als ''Il Gioco Di Giosue'', die heel somber van karakter is.Toch kunnen de klanken een verkeerd gevoel oproepen, hetzelfde voor een film waarbij je of alles doodserieus wilt nemen of alles accepteert zoals de man het aan zijn zoontje laat zien met humor.

En dan het Oscar verhaal waar met ''schaamte'' naar terug gekeken mag worden.Piovani won in de Drama-score categorie voor La Vita.Verontwaardiging van mijn kant, met name als Zimmer's Ligne Rouge en Williams' Saving Private Ryan ook in dezelfde categorie zaten ingedeeld.

Toch is dit een mooie score van Piovani, misschien nog wel zijn meest toegankelijk qua geluid en qua verkrijgbaarheid. 4 sterren

Alleen de film al.......geweldig !

neo
Daar ben ik net iets minder over te spreken, maar koop dan verdorie gewoon de scores, meneer die zo dynamisch is

Ik koop al genoeg dacht ik zo, de kasten puilen uit, als ik daar dan ook nog eens aan moet beginnen Heel af en toe eentje dan, maar daar laat ik het bij. Bovendien kan jij je hier op MuM lekker uitleven als expert op dit gebied.....

avatar van Nicolage Rico
Net de film gezien en de aftiteling draait nog zo'n 15 minuten door nu ik nog op internet zit te kijken. Schitterende muziek. Misschien word dit mijn eerste "score wel".

neo
Je kan slechter beginnen Nicolage.

EVANSHEWSON
Prachtige score; Beter dan de film zelf, die ik toch wat overroepen en voornamelijk over-geacteerd vond... maar de muziek is dromerig, zweverig en héél warm!

****1/2

thejazzscène
Die aria van Offenbach, staat die hier ook niet tussen? Want die is heel mooi.

avatar van Kos
Kos
Ja, die is mooier dan de OST. .

Er schijnen overigens 2 Offenbach stukken in de film te zitten:

Colonna Sonore en
Barcarolle

neo
Colonna Sonore is Italiaans voor soundtrack.... Barcarolle is wel van Offenbach en in de film te horen.

avatar van Kos
Kos
hahaha, oke dan. duidelijk.

neo
Onbegrijpelijk hoe lelijk en anders alternatieve hoezen soms zijn. In dit geval deze.

neo schreef:

Die hoes is inderdaad onbegrijpelijk.

En lelijk.

neo
Nog erger is het feit dat ik juist die uitgaven in mijn collectie heb!

avatar van Nicolage Rico
Buon Giorno Principessa moet ongeveer het mooiste zijn dat ooit in een film te horen was. De film past er ook exact bij. Schoonheid is nog een beledigend woord voor de film en track.

avatar van Theoden King
De film is een klassieker en de soundtrack hoort dus in de collectie van iedere liefhebber. Een mooie score, al hangt hij wel erg op aan één themaatje.