Bruce Peninsula - A Mountain Is a Mouth (2009)

Canada
Folk
Label: Bruce Trail

1. Inside / Outside (5:13)
  2. Steamroller (4:39)
  3. 2nd 4th World War (5:03)
  4. Satisfied (1:07)
  5. Shutters (5:32)
  6. Weave Myself a Dress (4:51)
  7. Crabapples (2:36)
  8. Shanty Song (5:29)
  9. Drinking All Day (4:13)
  10. Northbound / Southbound (2:28)
avatar van Lukas
Aparte plaat dit. Een soort gospelfolk met veel achtergrondkoortjes. Maar ook zeker wel muziek met ballen, al is het maar door de grommerige zang. Hoewel erg anders vormgegeven, tapt ook dit wel uit het vaatje met 16 Horspowers prairiezuiderzeeballades. 4*.

avatar van nelis
Idd een hele aparte plaat, was aangenaam verrast dat ik bleef hangen en het hele album heb afgeluisterd en ik vind hem nog goed ook.

Social_Mask
Gospel, folk, hier en daar country, gepaard met whiskey-zangers a la M. Ward.. dat maakt dit allemaal apart, maar ook intens goed. En ook niet echt bekend.

Mooie hoes trouwens.

Social_Mask
Prachtig album hoor dit. Jammer dat velen dit niet kennen. Tot dusver het beste album uit 2009 als je het mij vraagt. Dat gospel werkt uitstekend en doet denken aan dat albumpje van Alela Diane. Erg, erg mooi en neigt naar 4,5*. Met Shanty Song heb ik iig een wereldnummer binnen.

Social_Mask
Verhoogd naar 4.5*. Echt één van de beste platen die ik de afgelopen tijd heb gehoord. Het gospelgezang werkt uitstekend samen met de muziek van Bruce. Mooie en uiterst geslaagde combinatie, als je het mij vraagt.

Gisteren op het IFFR de film Small Town City Murders gezien. Niet echt een aanrader, maar de soundtrack was kwam van Bruce Peninsula en die was erg de moeite waard. Volgens mij zijn het eerste nummer en het laatste nummer daaruit speciaal voor de film geschreven, maar de rest afkomstig van dit album. Ik ga dit dan ook maar eens opzoeken.

Dit is inderdaad een fantastische plaat. Het ene moment swingt het als een gek, en dan ontroert het weer. Houdt een beetje het midden tussen Bodies of Water en Alela Diane. Wat mij betreft mogen er meer mensen naast deze drie acts 'gospelfolk' maken, een erg fijn genre.