menu

Black Heat - Black Heat (1972)

mijn stem
3,56 (9)
9 stemmen

Verenigde Staten
Funk
Label: Atlantic

  1. The Jungle (5:16)
  2. Chicken Heads (4:16)
  3. Street of Tears (3:45)
  4. Barbara's Mood (4:10)
  5. Chip's Funk (3:31)
  6. Wanaoh (3:53)
  7. You'll Never Know (3:39)
  8. Honey Love (3:02)
  9. Send My Lover Back (5:49)
  10. Time Is Gonna Catch You (2:44)
totale tijdsduur: 40:05
zoeken in:
avatar van Angelo
3,5
Over deze funkband ‘Black Heat’ is weinig bekend ondanks het feit dat ze in drie jaar tijd, drie studioalbums hebben opgenomen voor Atlantic. Dit debuutalbum bestaat zowel uit instrumentale stukken als nummers waarop wordt gezongen, al is het merendeel instrumentaal. Hoewel ik het normaal fijner vind om te luisteren naar een album met nummers waarop gezongen wordt, vind ik de instrumentale nummers op dit album niet storend, integendeel zelfs. De nummers op dit album vullen elkaar prima op en aan. Veel funkmuziek is über-bombastisch, maar deze funkplaat heeft eerder een relaxte sfeer dat zorgt voor een ontspannen werking en is nergens hyper of overdone. De instrumentatie is overigens top!

avatar van Supersid
3,5
Eerder wisselvallig album, met ontegensprekelijk erg fijne momenten. Voor mij persoonlijk vooral genietbaar als er niet gezongen wordt.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:27 uur

geplaatst: vandaag om 21:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.