The Answer - Everyday Demons (2009)

Label: Albert

1. Demon Eyes (4:09)
  2. Too Far Gone (4:03)
  3. On and On (3:38)
  4. Cry Out (5:09)
  5. Why'd You Change Your Mind (4:52)
  6. Pride (3:51)
  7. Walkin' Mat (4:11)
  8. Tonight (3:42)
  9. Dead of the Night (3:17)
  10. Comfort Zone (4:44)
  11. Evil Man (4:36)
avatar van James Douglas
Er zijn reeds 3 nieuwe songs op hun myspace te beluisteren en met name Demon Eyes schreeuwt heerlijk door je speakers.

avatar van sdr
sdr
Een nieuwe van The Answer! Hier kijk ik heel erg naar uit.

L3X
Ik vind dit echt een goeie band! Ik heb al een paar nieuwe nummers gehoord op dit adres: http://www.everydaydemons.co.uk/, de site van het nieuwe album. Ik ga ze zien in juni in het voorprogramma van AC/DC

avatar van Bartjeking
Heerlijke classic rock band. Ik heb ze twee jaar geleden op Lowlands gezien en ze gaven toen echt een spetterende show weg. Ik hoop dat ze die jaren 70 sfeer kunnen behouden op dit album. Samen met wolfmother was dit toch wel een beetje mijn hoop in bange dagen. Nu zullen ze het alleen moeten doen. Rock on!

avatar van James Douglas
Hear hear!

Stiekem hoop ik dat Andrew Stockdale (Wolfmothter) nog een ander project van de grond kan krijgen, Wat mij betreft komen ze na de AC/DC tour de kleinere zaaltjes des lands, bij voorkeur wederom de Doornroosje in Nijmegen, aandoen.

avatar van dilluhn
ik heb hem 2 keer geluisterd. Lekker rock album. Knalt lekker uit je speakers alleen snap ik de vergelijking met wolfmother niet. Dat is toch iets heel anders. Het doet mij meer denken aan ACDC (waar ze ook veel mee worden vergeleken) maar ook aan audioslave. Voor nu een 3.5.

avatar van Bartjeking
Ik heb hem inmiddels ook weten te bemachtigen. De eerste indruk is in ieder geval goed, doet niets onder voor het debuut in mijn ogen. Ik wacht nog even een luisterbeurtje of 3 voordat ik stem.

avatar van Ploppesteksel
Demon Eyes klinkt in ieder geval weer erg lekker.
Ben benieuwd naar de rest dat er nu achter zal komen

avatar van Ploppesteksel
Tot nu toe vind ik Rise toch een pak beter, desondanks blijft deze stevige rockplaat één van de betere releases van dit jaar tot nog toe.

avatar van Thunderrock
Rise was zwaar OK dus dit ga ik 'blind' aanschaffen!!

Wat een geweldige lekkere heerlijk rock muziek van The Answer!
Hoezo Wolfmother: echt niet!
Het heeft wel wat van AC/DC en daar zag ik ze maandag in Oberhausen in het voorprogramma. Op internet werd al gezegd: niet missen hoor, dus wij waren er op tijd (de hele zaal was trouwens al vol: waren er meer die ook The Answer wilden zien?). Nou, niets te veel gezegd dus: wat een live show, super zang, gitaar, bas en drums, oftewel alles was goed! Een super sound op het podium, soms knalhard, soms meer 'groovy' en belangrijk: het plezier spatte er vanaf. De zaal gaf ze een ovatie (terwijl ze toch voor AC/DC kwamen).

De cd vervolgens sluit hier naadloos op aan. Ze zijn niet alleen live goed, maar dit studioalbum is zeer de moeite waard. Het knalt inderdaad uit je speakers. Wat een ijzersterke band is dit zeg!
Ik zou overigens gaan voor de limited edition 2CD. Daar zit een, jawel, live cd bij en alles verpakt in een heel fraai boekje. Bij bijvoorbeeld play com goedkoop te krijgen.

avatar van sdr
sdr
Vind deze wel wat minder dan Rise. De songs op Rise zijn een stuk pakkender, hebben betere riffs en solo's en zijn energieker. Op dit album mist dat allemaal een beetje. Pride steekt er bovenuit.

avatar van trebremmit
Een beetje een kruising tussen AC/DC en Black Crowes met een vleugje Thin Lizzy.
Gewoon lekkere hardrock waar niks mis mee is.

trebremmit schreef:
Gewoon lekkere hardrock waar niks mis mee is.

Grappig dat je de Black Crowes noemt, ik had ze aangehaald bij Rise (hun andere album: is nog wat beter trouwens). The Answer lijkt soms wel een hardere versie van the Black Crowes. Of zoals jij het zegt een kruising tussen AC/DC en the Black Crowes.

Everyday Demons klinkt gelijk lekker, maar is toch een groei cd. Na flink wat draaien, vind ik met name de eerste 5 nummers briljant met als absolute hoogtepunt Cry Out. De rest van de tracks is (echt) goed. Verhoogd naar 4,5*

avatar van trebremmit
west schreef:

Ik denk dat het gehalte Black Crowes vooral door de zanger komt, hij heeft een soortgelijke stem als de zanger van de Crowes.
Verder bevalt deze plaat me steeds beter!

avatar van nelis
Een goed album, is voor mij de 1ste kennismaking met the Answer, bevalt me goed.

avatar van andnino
Voor mij ook. rockt lekker dit, ga ik vaker luisteren!

avatar van Ploppesteksel
Rise vind ik echt nog pakken beter..

avatar van Doc
Doc
Ietsje minder dan Rise, maar nog steeds rock'n'nroll to the bone

Ontzettend gave plaat! "Comfort Zone" is een pareltje, net zoals "Dead Of The Night", "Evil Man" en "Cry Out".. Rockt echt lekker!

avatar van andnino
Pff, als dit geen rock & roll is weet ik het niet meer. 4*

avatar van vielip
Hoop in bange dagen voor de rockliefhebbers! Deze jonge honden laten horen dat er nog wel degelijk nieuw, vers bloed in het genre zit
Was het debuut al geweldig, Everyday demon's doet daar nog een schepje bovenop wat mij betreft! Je moet het album een aantal keer luisteren voor je 'm op waarde weet te schatten.
Ik vind het begin (nummers 1 t/m 5) prima met Why'd you change your mind als hoogtepunt op kant A. Daarna gaan echter alle registers open en is het ene nummer nog mooier dan het andere! Comfort zone is zó ongelooflijk mooi nummer, dat is niet normaal!!! Bijna niet te geloven dat dit een band is die pas hun tweede album uitbrengt. Pride, Walkin'mat, Tonight; het houdt gewoon niet op. Gelukkig heb ik ze nu 2 x live gezien (waarvan 1 x in de kleine zaal van Paradiso voor een handjevol mensen tijdens de tour voor het eerste album) en dan zijn ze nog indrukwekkender!!
Waar blijft album nummer 3 heren?!?!?

avatar van Ronald5150
The Answer doet op "Everyday Demons" de hoogtijdagen van de rock herleven. Gierende gitaren, rollende bas, stuwende drums en stevige vocalen overheersen op deze plaat. Gitarist Paul Mahon tovert riffs uit zijn gitaar die doet denken aan Rich Robinson van The Black Crowes in zijn beste jaren. Aanstekelijk en melodieus. Zo zou ik de hele plaat willen typeren. Ik denk dat ik hun debuut "Rise" net iets beter vind, maar deze "Everyday Demons" is een retro rockplaat die het beste van de jaren 70 modern en fris doet klinken.