Nick & Simon - Luister (2009)

Label: Artist & Company

1. Vallende Sterren (3:30)
  2. Hart van Goud (2:51)
  3. Het Masker (3:57)
  4. Zomer in December (2:45)
  5. De Dag Dat Alles Beter Is (3:23)
  6. Luister (Naar Je Hart) (3:35)
  7. Heel Even (3:21)
  8. Lippen op de Mijne (3:05)
  9. Het Water van Vandaag (2:57)
  10. Het Leven van een Ander (3:03)
  11. Voor Even een Kind (3:10)
  12. Altijd Dichtbij (2:49)
  13. Door Jou (3:26)
  14. Onderweg (3:10)
  15. Samen Eén (3:08)
  16. Santa's Party * (2:41)
  17. 2000 Miles * (3:27)
  18. Christmas Was a Friend of Mine * (3:44)
fastpulseboy
rodneyVL schreef:
Zei een man die naast Nick en Simon ook Pink Floyd, Interpol, Spinvis en aanverwanten in de ceedeekast heeft staan.

een man?
ik geloof er geen reet van

avatar van freitzen
rodneyVL schreef:
Disclaimer; je hoeft door het volgende stuk geen fan te worden van Nick en Simon.

Ah, dat was ik ook niet van plan. Ik luister veel liever naar hun voorbeelden S&G, of nog beter, naar dat misschien simpele maar wel degelijk hoogstaande We don't need no education-nummer... waar hoor jij daar trouwens iets wat ook maar lijkt op "tierelielalala?"

Het is niet zo dat ik Nick en Simon niet aan kan horen. Het is ook wel wat beter dan dat andere spul uit Volendam (3JS, Jan danwel Monique Smit) en de twee heren kunnen best aardig andere muziek ten gehore brengen, zo leerde ik uit een Tros-programma... maar hun eigen liedjes hebben toch vaak wel hun pijnlijke momenten. Een foute klemtoon waarvan men hoopt dat hij niet al te veel opvalt, een bridge of verhoging die je van mijlenver hoort aankomen... na een paar nummers heb ik het wel weer gehad. Gelukkig ben ik slechts één keer gedwongen om een stuk of zes nummers achter elkaar te luisteren en dat smaakte niet naar meer, dus de cd laat ik ook links liggen.

O ja, ik ben niet echt een fan van Nederlandstalig en ga ook geen ander Nederlands duo noemen... dan komen we al snel uit bij de TMF-hiphop die verder weinig met Nick en Simon te maken heeft, behalve dan dat ik daar ook niet al te veel achter elkaar van moet horen.

0,5
Je zou Nick en Simon maar verdedigen op een forum als deze.. Luisterend naar Playground van Manu Katche neem ik onterecht toch de moeite om tegen enig lid op dit forum in te gaan. Deze is niet aan mij besteed. En nee Rodney niet omdat het elitair staat te zeggen dat Nick en Simon te simpel voor je is maar omdat ik het gewoon echt verschrikkelijke muziek vind. De Teksten zijn slecht de akkoordenschema's zijn zo simpel als vader Jakob. En ook al hebben ze de juiste voorbeelden ze halen de enkels niet van de componist van Sounds of Silence.

Ravenous
rodneyVL schreef:

"Ik ben een muziekpurist, dus ik moet dit NIET leuk vinden". Hoor ik velen hardop denken.

ja krijgen we dat gezwam ook weer even. ga anderen niks verwijten omdat jij dit toevallig leuk vindt.

rodneyVL
Wat is er mis met vader Jakob?

0,5
Dat luister ik niet om van te genieten jij wel? Nummers kunnen goed zijn door hun eenvoud (The Beatles) of slecht (Vader Jakob en Nickje en Simoontje). Naast dat ze zich zo graag terug zien op tv, ze zijn op zijn minst een keer per dag te zien op de tros waar ze met Jan Smit lopen te kloten en kinderachtige spelletjes spelen, heb ik echt een verschrikkelijke hekel aan hun stemmen, nummers en gitaarspel.

avatar van hk01
Het minst slechte uit Volendam. De muziek doet me denken aan de Ramones. Heb je 1 gehoord, dan ken je ze allemaal.

Wat zo'n stage bij verstandelijk gehandicapten al niet met je doet.
Begin deze cd steeds leuker te vinden. Hij wordt daar helemaal grijs gedraaid.

avatar van jellecomicgek72
Het is allemaal niet heel slecht, staan wel wat aardige nummers op. De gasten kunnen opzich wel zingen, het irriteert niet ofzo... maargoed het is niet helemaal mijn ding.
'

avatar van dynamo d
Ik hou wel van Nederlandstalige muziek, als het maar niet in het dialect of plat gezongen is. Pak Maar M'n Hand van Nick & Simon vind ik bijvoorbeeld gewoonweg een goed nummer en ook hun debuutalbum is best goed. Luister vind ik echter een teleurstelling. Slapje en afgezaagde liedjes. Enige nummer dat er mee door kan is "De Dag Dat Alles Beter Is".

WPE
Ik weet het, het is niet eerlijk, want dit is niet mijn muziek. Absoluut niet. Ik heb er een woord voor over: bah!

WPE
Het is gewoonweg te walgelijk voor woorden, bah, bah en nog eens bah!

avatar van vigil
Nou ja, je hebt er in ieder geval nog 2 berichten voor over

avatar van edje1969
Hou ook niet van Nick & Simon en neem niet de moeite er een album van te beluisteren. Het erge is dat ik van vroeger nog wel albums van BZN ken. Ik ga nu mijn mond snel spoelen haha