Nick & Simon - Luister (2009)

Label: Artist & Company

1. Vallende Sterren (3:30)
  2. Hart van Goud (2:51)
  3. Het Masker (3:57)
  4. Zomer in December (2:45)
  5. De Dag Dat Alles Beter Is (3:23)
  6. Luister (Naar Je Hart) (3:35)
  7. Heel Even (3:21)
  8. Lippen op de Mijne (3:05)
  9. Het Water van Vandaag (2:57)
  10. Het Leven van een Ander (3:03)
  11. Voor Even een Kind (3:10)
  12. Altijd Dichtbij (2:49)
  13. Door Jou (3:26)
  14. Onderweg (3:10)
  15. Samen Eén (3:08)
  16. Santa's Party * (2:41)
  17. 2000 Miles * (3:27)
  18. Christmas Was a Friend of Mine * (3:44)
Kid A(cid)
Nou nee, dat doe ik liever niet.

avatar van Joy4ever
Ben wel erg benieuwd naar het nummer Zomer in December

avatar van Janusz
ik ga hem zeker Kopen!

avatar van joyce19791
Normaal luister ik naar alternatieve muziek, maar voor Nick & Simon (en Jan Smit) maak ik graag een uitzondering .
Ik ben heel benieuwd naar dit derde album

avatar van joyce19791
Tja, en nu ik het derde album heb gehoord, heb ik ineens genoeg van deze heren.
Niet omdat ik het album zo slecht vind, maar blijkbaar is 3 jaar en twee albums gewoon genoeg geweest (voor mij dan).

avatar van djarend
Bij mij was de allereerste singel al te veel van ze

avatar van kazzie
Leuk!
Niet meer en niet minder...
Grote verschillen met vorige album zijn er niet. Leuke liedjes met leuke teksten maar niet heel bijzonder!

rodneyVL
Leuk album, sommige melodielijnen zijn regelrecht gepikt uit eerder repertoire, tja.... "Luister(naar je hart)" heeft verdacht veel weg van "Kijk Omhoog" bijvoorbeeld... En "Altijd Dichtbij" is gewoon "I'm Yours" van Jason Mraz.

Maar wel een 'leuk' album, ze blijven gedreven en talentvol als het aankomt op leuke composities maken. Zolang ze zichzelf niet steeds citeren, uiteraard:).

avatar van joyce19791
(zucht...) De eerste haat-stemmen zijn al weer binnen.
Ze kunnen niet eens een toelichting geven....

rodneyVL
Joyce je bedoelt mij toch niet he? Ik vind Nick & Simon namelijk best leuk klinken. Als je een beetje leest dan snap je dat toch wel he..

rodneyVL schreef:

Nee nee, ik bedoel jou niet hoor.
Ik geef zelf ook 3 sterren, dan zou ik mezelf ook bedoelen
Ik bedoel die 0.5 stemmen, van mensen die het album helemaal niet gehoord hebben en verder dus ok geen toelichting kunnen geven.

avatar van linda1971nl
Al een paar dagen bijna non-stop beluisterd (dochter van 9 kan hem al woord voor woord mee zingen), en inderdaad hoor ik heel veel bekends. Ofwel van eerdere N&S nummers, ofwel van andere liedjes. De hele eerste zin qua melodie van 'holiday in spain' hoor ik in 'door jou', en inderdaad 'i'm yours' van Jason Mraz in 'altijd dichtbij'... (mag dat zomaar??) en dan nog meer wat bekend klinkt maar waar ik niet zo 1,2,3 van kan zeggen waarvan dan.

Ik was wel bang dat ze tegenwoordig alleen nog maar van die positivo-liedjes a-la 'kijk omhoog' konden maken, maar 't is gelukkig toch wel iets (met nadruk op iets ) gevarieerder dan dat.

Ben ook blij om te horen dat 'ze' iets om ZICH heen doet op dit album en niet meer om HAAR heen zoals in het verleden.

Ondanks (of dankzij?) het betere jatwerk vind ik de cd wel erg lekker klinken. Zomer in december is mijn favoriete nummer, die moet altijd eventjes iets harder, er zijn enkele nummers die ik minder vind maar echte 'skip'nummers staan er voor mij niet op. 't Luistert lekker weg, en 't zingt lekker mee.

avatar van joyce19791
Ik ga een halfje omhoog omdat deze jongens toch wel gewoon heel goed kunnen zingen.
3.5***

Verschrikkelijk Nederlands commcercieel gezwijmel

avatar van Hans Brouwer
linda1971nl schreef:
't Luistert lekker weg en 't zingt lekker mee .
En daardoor was de 10 uur durende autorit naar de wintersport twee weken geleden geen zware beproeving . 3,5***

rodneyVL
Tja mensen, de laatste 3 weken onafgebroken deze cd gehoord, en moet concluderen dat ik het een vakkundig stukje muziek vind wat de Volendammers ons weer bieden! Wie een Nederlands duo kan noemen - behalve Acda & De Munnik- dat zo heerlijk klinkt als N&S, is koning! Wat een heerlijk, harmonieus, prachtig product.

"De dag dat alles beter is". Ga het maar maken dat nummer.

4,5 Ster!

avatar van max95
Vallende sterren heeft mij veel gezegd, dus ik ben benieuwd naar de andere nummers.

avatar van Tha)Sven
0,5
Verschrikkelijk dat sommige mensen dit als talentvol zien.

Joy4ever schreef:
Ben wel erg benieuwd naar het nummer Zomer in December

Het is een bijzonder ontroerende ballade. Elke keer word ik weer diep in mijn hart geraakt door zinsneden vol prachtige paradoxen, toch een onderschat stijlfiguur in de poëzie:
"Pas als het zomer in december is,
als het begint te sneeuwen in mei
en als de avond valt zo 's morgens vroeg,
kom jij terug bij mij"
Ontroering alom dus. Ik hou het niet meer droog...

avatar van lauradance
Ik hoor 'De Dag Dat Alles Beter Is' steeds op de radio en kan die nu al meezingen! YEAH!

Misterfool
Slowgaze schreef:
Slauerhoff, eat yer heart out!

echt een album wat je aan het eind van het jaar in je toplijstje van 2009 plakt. op numero een natuurlijk. briljant meesterlijk. erg literaire teksten hoewel ze nog makkelijk mee te zingen zijn

daarom natuurlijk de erg hoge waardering van 1.5*

Want zonder het te horen/zien, weet je nooit of het een goed album is (:
Want misschien heb je wel een slechte waai over Nick & Simon, dan hoef je hier ook geen onnuttige dingen neer te zetten.

avatar van Mr. Olaf
Anneexd schreef:
Want zonder het te horen/zien, weet je nooit of het een goed album is (:

Tja, maar na het horen van het mierzoete "lippen op de mijne" waar het glazuur spontaan van mijn tanden gleed en met een rijmelarij waar menig kleuter een betere tekst had kunnen verzinnen, sla ik deze plaat lekker over. Geef geen cijfer aan het album, ken het verder niet en dat wil ik graag houden zo. Ben zeker de doelgroep niet, maar ook als je het objectief bekijkt, is het niveau van deze "muziek" beneden ANP....
Maar ik moet het deze jongens nageven, de formule werkt iig wel bij vele anderen. En das opzich best knap.

avatar van Arrie
Slowgaze schreef:

Mr. Olaf schreef:
een rijmelarij waar menig kleuter een betere tekst had kunnen verzinnen

Anneexd schreef:
Want zonder het te horen/zien, weet je nooit of het een goed album is (:

Onnuttige? Nutteloze zul je bedoelen. Nee, volgens mij ben jij een bewijsstuk voor dat Nick & Simon funest voor je taalgevoel zijn.

rodneyVL
Disclaimer; je hoeft door het volgende stuk geen fan te worden van Nick en Simon.

"Ik ben een muziekpurist, dus ik moet dit NIET leuk vinden". Hoor ik velen hardop denken. Het is weldra een self fulfilling prophecy dat je Nick en Simon niet goed moet vinden. Ik vind het echt twee ontzettend goede zangers, en het album magistraal; de samenzang van de heren, daar kan geen Hollands duo tegenop. Noem naast Acda en de Munnik maar een alternatief. Ik hoor je denken...en nog langer denken...precies!. Ik heb meer het idee dat de mensen op MM zoiets in hun hoofd hebben van; iedereen zegt dat het slecht is, dus moet ik - met m'n audiofiele audioinstallatie van quad met magnat speakers en ceedees van Pink Floyd, Interpol en Spinvis - niet goed vinden. Hou toch op, je bent pas echt zielig als je zo denkt. Over hokskesdenken gesproken.

Naast de leuke eigen composities spelen ze erg aardige covers en zijn de heren live erg 'steady'. Het lijkt wel of bij de geboorte is bepaald dat de twee stemmen als een siamese tweeling bij elkaar moesten horen. Ze spelen overigens pas samen vanaf de middelbare school. Het is daarnaast niet vreemd dat de grootste voorbeelden van de mannen Simon & Garfunkel zijn.

En de teksten, ach. Wie heeft er eigenlijk ooit bepaald dat bij muziek per sé een diepgaand vocabulair hoort? gevoelens laten zich het beste transporteren door simpelheid. "We don't need no education...tierelielalala" alsof dat hoogstaand is. Muziek gaat om het geheel, om wat je erbij voelt. Dat kan heel erg simpel zijn, veroordeel het derhalve niet, en zeker niet om het imago wat er volgens jou omheen hangt (Volendam?, Tienermuziek?) En dat is juist wat veel mensen bij voorbaat al doen. Een trieste bedoening.

Zei een man die naast Nick en Simon ook Pink Floyd, Interpol, Spinvis en aanverwanten in de ceedeekast heeft staan.

avatar van Them
Juist gezegd !

avatar van vin13
Op zich bekwame zangers, maar niet bijster goede nummers.