Justin Vernon - Hazeltons (2006)

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Hazelton (3:02)
  2. Frail Sail (4:12)
  3. Game Night (2:30)
  4. Easy (3:57)
  5. Liner (4:00)
  6. Song for a Lover of Long Ago (8:35)
  7. Hanna, My Ophelia (5:02)
avatar van De Daniël
Het eerste nummer is alweer van een hoog niveau, niet normaal. Eens kijken wat de rest van dit album ons brengt.

(verwijderd)
Ik kwam toen ik aan het zoeken was naar dit album nog een 'self-titled' van deze man tegen.. Ik ga even uitzoeken wat het precies is en kijken of het ooit is uitgebracht op cd (zo ja dan waarschijnlijk in eigen beheer..)

Ahum, het album heet Hazeltons zoals er duidelijk op de hoes staat
Het klinkt allemaal als een beetje van alles uit proberen. Ik vind het zeker interessant om dit 'vroege' werk te horen maar geloof niet dat dit nou zo'n impact gaat hebben als For Emma. Vooral de zang vind ik hier wat minder. Wel weer mooie melodietjes her en der.

avatar van De Daniël
Het is inderdaad allemaal wat minder dan zijn meesterwerk For Emma Forever Ago, maar dat betekent lang niet dat dit slecht zou zijn. Hazelton draai ik echt met regelmaat, heerlijk nummer.

BPDD
Dn!S schreef:
Ahum, het album heet Hazeltons zoals er duidelijk op de hoes staat

Nee, er is inderdaad nog een self-titled album van Vernon naast Hazelton.
Ik zat zelf ook al op internet te zoeken naar nummers van Hazeltons (niet bijster succesvol trouwens), waar ik van Hazeltons alleen het titelnummer heb weten te bemachtigen heb ik van een zogenaamd self-titled album 'Sweet Sweet Magdaline' en 'Sides' gevonden.
Deze nummers vertonen helaas minder overeenkomsten met het latere Bon Iver werk dan het nummer Hazelton.
Maar er staat dus wel degelijk nog een self-titled album op Vernons naam .

Volgens mij kun je daarvan een link vinden in een van de Bon Iver topics. Of het nou bij Blood Bank of For Emma was weet ik zo gauw niet meer.

BPDD
Dn!S schreef:

Ik had hem net gevonden .
In ieder geval bedankt.

avatar van indie-nerd
heb deze samen met Self Record (+Cover) van het internet geplukt!

indie-nerd schreef:
heb deze samen met Self Record (+Cover) van het internet geplukt!

Jep, ik ook zo. En vooral deze Hazeltons valt me niet tegen! Weer mooie liedjes. Wel heel duidelijk een paar niveaus lager dan For Emma, maar nog steeds goede achtergrondmuziek.

avatar van DirkM
Achtergrondmuziek!

Misschien sommige nummers wel, maar nummers als Hazelton, en zeker Easy toch niet. Verder vind ik Frail Sail ook een lekker nummertje en het begin van Song For.. mag er ook wezen.

Bij Easy krijg ik bijna zin om te huilen, al is het maar vanwege die piano. Nu ben ik niet zo'n jankerd, maar deze raakt bij mij wel een tere snaar, en ligt zeker op het niveau van For Emma, Forever Ago.

avatar van My Addiction
Ik vind Hazelton een van de mooiste nummers die ik ooit gehoord heb, damn hij doet het toch altijd weer.

You came, you saw, you sawed her brain
cut out the parts that held your stain

P R A C H T I G ik krijg er gewoon kippenvel van.

indiegator
Erg goed, maar niet zo goed als Self Record. Luister die plaat eens

avatar van Ducoz
Het zou leuk zijn als beide solo albums van Justin opnieuw worden uitgebracht.

Even als de twee albums onder de naam Mount Vernon, die al helemaal niet te krijgen zijn.
(deze kom je heel soms op Ebay tegen, geen idee of ze zijn verstrekt als CDr of als gelimiteerde druk)

avatar van meneer
Ducoz schreef:
Het zou leuk zijn als beide solo albums van Justin opnieuw worden uitgebracht.

Volgens mij is dat afgelopen juni gedaan.

Bon Iver’s Justin Vernon Releases “Holocene” Precursor “Hazelton”: Listen | Pitchfork

Staat ook in een 2023 versie op Spotify: Hazeltons 2023

Mij is nog niet helemaal duidelijk of alleen Hazelton (het nummer) opnieuw is uitgebracht.

avatar van coldwarkids
meneer schreef:

Volgens mij is dat afgelopen juni gedaan.

Staat ook in een 2023 versie op Spotify: Hazeltons 2023

Ook Liner was samen met Hazelton opnieuw uitgebracht in 2023. Mij valt op dat Liner veel weg heeft van de akoestische gitaarspel in het nummer Faith. Ik zie dat over dat nummer dan juist geen connectie is te vinden.