Wouter Hamel - Nobody's Tune (2009)

Pop / Jazz

10. Tiny Town
  11. See You Once Again
  12. Amsterdam
igenlies
Wat zal ik er van zeggen. Eerste indruk, netjes verzorgd album, volwassen, maar in vergelijking met eerste album tikkeltje tegenvallend. Geen verrassingen, geen spetters, geen lentekriebels.
Ik denk er aardig voor zijn nieuwe tour, vooral in theaters.
Ik had na al die jaren (en toch ook wel uitmelken van eerste CD), iets sprankelenders verwacht.

avatar van Kos
Kos
In Between is toch een goeie track!

Ik moet zeggen dat het opzich niet heel erg vernieuwend is, maar ik vind hem wel erg lekker hoor. Ik krijg weer lente kriebels van dit album. Zal ik dus lekker onderweg, op mijn fietsje naar de stad opzetten ^^

avatar van Rhythm & Poetry
Zeker geen verkeerd album, sterker nog ik vind het de eerste paar luisterbeurten zelfs verdomd mieters. Het heeft een wat ouderwetse stijl, met de rustige producties en ook de manier van zingen past hier erg goed bij. Inderdaad ook ik krijg wel de lente kriebels, en ik gedachten zit ik op een bankje in het park, te genieten van een lekker zonnetje.

Toch vind ik niet alles geweldig aan dit album, ik mis hier een daar een muzikale uitspatting, het is nu op sommige stukken wat te kaal. Ik had ook meer uitspattingen verwacht om eerlijk te zijn; zoals hier en daar wat stevige blazers die me nog even wakker schudden.

In Between vind ik trouwens wel al redelijk in de buurt komen van 'zo'n soort track', het is een gezellig en knus nummer. Zo ook Once in a Lifetime dat wel bepaalde elementen kent die opzwepend werken, maar toch zeur dat ik ben, vind ik dat niet genoeg.

Daarnaast is het tekstueel gezien ook niet van het hoogste niveau, oké de teksten luisteren goed weg maar zijn wel vaak aan de simpele kant en ietwat cliché.

Kortweg: de sfeer is goed, de zang is zeer vermakelijk maar toch ontbreken er nog bepaalde facetten.

als ik nog een keer "lente kriebels" moet lezen.....

avatar van Darkzone
Vorig jaar was Wouter Hamel een van support acts bij Doe Maar in De Kuip. Ik had nog nooit van hem gehoord maar heb heel erg genoeten van zijn muziek en zijn erg enthousiaste band.

Frisse lentemuziek onder hollandse luchten: dat is deze nieuwe Wouter Hamel.
Pop met een jazzy inslag. Hij is geen crooner, hij is geen echte jazzmusicus en als je dit ook als uitgangspunt neemt krijg je ruim 40 ongecompliceerde minuten plezier op je bordje. Ik weet het; niet voor iedereen geschikt, maar als je eens een keer kwalitatief niet moeilijk wilt doen mag Nobody's Tune best een 'tune for everybody' worden wat mij betreft.

Ouderwets lekker, dat In Between. Goed nummer!

Ik krijg er een soort van 70's Paul McCartney-gevoel van.

Pieter Paal
Via Giovanca heb ik Wouter Hamel's muziek leren kennen.
De meeste luisteraars hebben via Wouter Hamel's muziek Giovanca leren kennen, da's wel grappig.
Dit is zo'n CD die ik 's ochtends vroeg, als ik naar mijn werk ga, opzet en 's middags laat als ik weer naar huis ga weer opzet, omdat iedere song tijdens het werk in mijn hoofd blijft hangen en ik steeds maar weer wil horen.
Naast de muziek van Blood, Sweat & Tears, Chicago en Miles Davis heb ik niet zoveel met jazz, maar dit is echt heel goed!
Ik heb al een aantal clipjes van Hamel op Youtube gezien en zou hem graag live willen zien. Wouter is een blijver!!!

avatar van blur8
Zeer vriendelijk sympatiek album, maar ook met te veel "net niet". te weinig sprekende composities, te weinig swing, te wenig koper en te veel zoetgevoicde niemandalletjes en vanaf nr 6 begint de zijige stem van wouter te vervelen..

avatar van Madjack71
Nobody's tune is niet echt een passende titel, afgaande op het nummer March, April, May, wat wel heel erg leentjebuur doet bij Oh Lori van de Alessi Brothers.
Verder ken ik dit album niet en daar zal ook geen verandering in komen. Idd. net niet, net niet zoals Giovanca, ook zo'n Geranium muziek.
Maar goed leuk voor Wouter dat hij zo'n grote is bij de jappanertjes.

Madjack71 schreef:

Maar goed leuk voor Wouter dat hij zo'n grote is bij de jappanertjes.

Hij gaat verder dan dat.

Wouter Hamel gaat internationaal | nu.nl/muzieknieuws | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

avatar van blonde redhead
Wel bijzonder voor iemand die maar 35 stemmen krijgt op musicmeter. Maar misschien is het wel gewoon geen musicmeter muziek.

avatar van Laurus~
Hij heeft blijkbaar ook in het Concertgebouw gestaan (zie foto's op z`n site). Dat vind ik wel groots.

MentalTheo58
Zéér matige reakties. Zeker omdat het van Nederlandse makelij is en muziek met jazzinvloeden. Dit is gewoon een topcd, punt!

avatar van Silky & Smooth
Gister live gezien bij ons op school. Ik stond eerlijk gezegd verbaasd van de kwaliteit van hun nummers. Als men had gezegd dat dit een internationale top-jazzband was, had ik het direct geloofd. Ik vond ze echt supergoed! Ben nieuwsgierig naar deze cd, omdat ik hier een paar nummers van herken die ze gister ook zongen.

de zon tegemoet
Vandaag voor de volle 1 euro op de kop getikt. Het is wel de internationale editie en die lijkt een ietswat andere volgorde te hebben. Ik ben benieuwd!