Samael - Above (2009)

6. Black Hole (3:36)
  7. In There (4:01)
  8. Dark Side (2:56)
  9. God's Snake (4:07)
  10. On the Top of It All (4:42)
  11. Black Hole [Verso Mix] * (3:34)
avatar van james_cameron
Bak herrie, zeker wanneer je (zoals ik) Samael pas kent vanaf het album Eternal. Hier geen electronische metal maar genadeloos voortrazende death metal. Het album is verzorgd in elkaar gezet en goed geproduceerd, maar ik kan er weinig mee. De songs bieden qua zang, melodie en structuur geen houvast; het is alsof er een emmer met oorverdovend lawaai over je wordt uitgestort. Vast leuk voor de fans van het eerste uur, maar ik ga voor het meer melodieuze werk van de band.

Gallow
Mooie cover

avatar van andnino
james_cameron schreef:

Ik zou eerder black zeggen.

avatar van kramerdude
Jup back to the roots black metal. Als is het voor mij te gepolijst en netjes..

avatar van andnino
Ik mis vooral uitschieters, voor de genreliefhebbers en fans is het misschien genieten, maar ik denk dat ik oversla. Zo bijzonder vind ik het niet.

avatar van Devoo
Hmm, behoorlijke tegenvaller toch wel.

avatar van vork666
Een lekkere bak herrie, en eigenlijk verder weinig méér. Black Hole is wel een aardig nummer, voor de rest is het vooral matig, hoewel nergens echt slecht. Leuk om van tijd tot tijd op te zetten.

avatar van e.n.d
Niet te vergelijken met het oude werk, maar het kan er mee door.

avatar van Flat Earth
1,0
Dit was een behoorlijke domper indertijd. Werd geadverteerd als de missing link tussen ik meen Ceremony of Opposites en Passage. Maar het is meer een uitstapje naar extreme metal. En veel te lawaaiig geproduceerd.
En die missing link bestond gewoon al in de vorm van Rebellion.

avatar van Edwynn
Ja, Samael wilde de wereld doen laten geloven dat men was teruggekeerd naar de zwarte Zwitserse heksenklei waaruit de duivel zelve dit ooit zo duistere genootschap in het verleden geboetseerd heeft.

Maar eigenlijk is het een schandelijke poging om een plek te veroveren tussen de gangbare formulemetal die ten overvloede over ons uitgestort wordt. Met als gevolg dat het saai album opleverde dat geforceerd hard(er) is maar daarom bitter weinig bevlogen klinkt. Noem het eigenwijs als altijd, maar in mijn belevingswereld is het zonde van dit creatieve clubje mensen.

En dan als klap op de vuurpijl ook nog eens met zo'n dichtgeplamuurde computerproductie waarmee de jonkies meestal ingepakt moeten worden.

Vind ik dan.

avatar van the crook
Tsja...het eens zo machtige Samael doet hier inderdaad een goedkope poging tot terugkeer naar hun zwarte verleden en mislukt daarin schromelijk! Eigenlijk doet de hoes al het ergste vermoeden...ik had het links moeten laten liggen....

avatar van Flat Earth
1,0
Ik heb de digipack ook nog liggen. Iemand interesse? Als nieuw !

Wow!
Veel herrie en drukte maar, wat een topalbum!
Deze mogen ze (voor mijn part) live nog eens van onder het stof halen hoor
Dikke 10/10!