Mark Kozelek - What's Next to the Moon (2001)

Folk / Rock
Label: Badman

1. Up to My Neck in You (2:39)
  2. Love at First Feel (2:12)
  3. Love Hungry Man (1:40)
  4. Bad Boy Boogie (4:48)
  5. What's Next to the Moon (3:34)
  6. Walk All over You (2:58)
  7. You Ain't Got a Hold on Me (3:15)
  8. If You Want Blood (2:37)
  9. Riff Raff (2:48)
  10. Rock 'N' Roll Singer (3:30)
avatar van potjandosie
mijn favoriete album van de onder zijn naam Mark Kozelek uitgebrachte albums. zet deze vaker op dan zijn live album "Lost Verses" (een soort Best Of "stripped down"). inderdaad gevuld met allemaal AC/DC covers (All Songs by Young, Young & Scott, Arranged By Mark Kozelek) maar dan "Unplugged". een mooi, ingetogen album met die prachtige, rustgevende stem van de man. voor mij heeft deze plaat wel magie. vind het heel knap gedaan. de muziek is puur en kruipt onder de huid. staat vol met pareltjes zoals Up To My Neck In You, Love At First Sight, Love Hungry Man, What's Next To The Moon, If You Want Blood. ideaal voor de kleine uurtjes. Muziek gaat over emotie en die hoor ik hier in ieder nummer terug. de albums van Red House Painters en Sun Kil Moon zijn bij mij wat in de vergetelheid geraakt, maar zijn zeker ook het beluisteren waard. raakte later een beetje de weg kwijt in het woud van albums dat hij heeft gemaakt.