Placebo - Once More with Feeling (2004)

Alternatieve titel: Singles 1996-2004

Label: Virgin

1. 36 Degrees (3:08)
  2. Teenage Angst (2:41)
  3. Nancy Boy (3:20)
  4. Bruise Pristine (3:36)
  5. Pure Morning (4:00)
  6. You Don't Care About Us (4:01)
  7. Every You Every Me (3:34)
  8. Without You I'm Nothing (4:14)

met David Bowie

9. Taste in Men (4:00)
  10. Slave to the Wage (3:46)
  11. Special K (3:50)
  12. Black-Eyed (3:44)
  13. The Bitter End (3:12)
  14. This Picture (3:36)
  15. Special Needs (3:29)
  16. English Summer Rain (3:10)
  17. Protege Moi (3:15)
  18. I Do (2:28)
  19. Twenty Years (4:19)
Beetje lelijke hoes... Zeker als je het vergelijkt met hun andere - prachtige - hoezen.

nu al weer een nieuwe???

Singlesverzamelaar...

herman schreef:

De juiste hoes is inmiddels doorgegeven .
En die is dus wel weer erg mooi (vind ik althans).

avatar van Zavo
Placebo begrijpt tenminste dat de nummers van een verzamelaar in chronologische volgorde horen te staan.

Zavo schreef:

Daar erger ik me ook altijd zo aan Een verzamelaar hoort chronologisch te zijn !!!

Vond altjd dat Placebo enkele zeer goede nummers op hun albums hadden staan, maar de rest viel mij altijd tegen. maar als ik deze cd zo zie zal dat nu wel goed komen, hoewel ik liever een best of had .

Singlesverzamelaar idd; als je dan nu naar die tracklist kijkt zie je maar weer dat er toch alleen maar super goede nummers op staan... placebo=goed bezig

Ziggy007
Beetje zelfde principe als met Travis nu. Na ongeveer 8 jaar een singlesverzamelaar uitbrengen, wat geld beuren en dat hopelijk investeren in een paar prachtige vervolgplaten.

Dit is natuurlijk een hele slimme manier. Voor leken kan je via deze cd uitstekend kennismaken met de muziek. Bevalt het je, dan koop je de losse albums er later bij (weer meer albums verkocht) en voor de fans is dit een mooie cd met alle hoogtepunten op één cd.

Ruby1966
Ik heb hem met de bonus cd met remixes, erg gaaf !
En eindelijk Without You I'm Nothing met David Bowie in mijn bezit...prachtig

Het nummer 20 Years is van een mooie kwaliteit. Ik krijg er rillingen van...En de clip mag er ook zijn.

avatar van Music4ever
Heb deze gekocht op vakantie en hij valt me niet echt mee. Het is 'teveel van hetzelfde'. Gitaarloopjes komen steeds op hetzelfde neer en er is qua instrumenten (muzikaliteit) ook niet veel afwisseling. Geef dit album toch 3 sterren omdat er wel een aantal sterke melodieuze nummers opstaan. Kortom: niet afwisselend,kopen waard voor een aantal nummers.

De beste plaat van placebo tot nog toe vind ik. Prachtig om al de singles te verzamelen die ik beter vind dan de andere nummers op de andere albums (wat ik bij andere platen trouwens nooit heb). bonusCd met remixes is echt prachtig. Stiekem zelfs beter dan het eigenlijke album, en dat zal me waarschijnlijk niet in dank worden afgenomen
3.5.* (prachtige remix trouwens van Without You I'm Nothing)

szynell.

Bloompje schreef:

misschien wel één van de mooiste nummers die placebo ooit gemaakt heeft.

JonnieBrasco
Ik heb de muziek-dvd versie hiervan, met dezelfde tracklist (behalve de laatste twee nummers). Creatieve, futuristische en stijlvolle video-clips, en natuurlijk vette muziek. Maar wat me opviel... was dat deze band eigenlijk helemaal niets intelligents te melden heeft. Een beetje erg doelloos lijkt het. Behalve het maken van muziek, het inhuren van lui die leuke clips fabriceren en het overleven van katers, lijkt deze band verder weinig bezig te houden.

avatar van bonothecat
JonnieBrasco schreef:

Ik heb juist het idee dat Brian Molko juist heel veel moeilijke thema's bespreekbaar maakt in zijn teksten. Het zijn over het algemeen wel heffie onderwerpen die worden aangesneden.

avatar van bert
voor dit album kende ik blacebo nog niet, maar ik moet zeggen dat ik hun nieuwe album Meds naar aanleiding van dit album maar ga kopen, aangezien dit echt precies de muziek is waar ik op zit te wachten

avatar van twin
bert schreef:

Goede keuze, hier staat een mooie verzameling placebo door de jaren heen op, je kunt ook heel mooi de ontwikkeling van de band volgen omdat het op chronologische volgorde staat

heb placebo hiermee ontdekt en wat een mooie nummers.
je hoort inderdaad de evolutie van hun nummers naarmate het album vordert.

avatar van Tha)Sven
Ik vind dit echt een goed album. Dat het chronologisch werkt ook heel handig, vooral voor mensen die met dit album echt kennis leren maken met Placebo. Twenty Years vind ik een goede toevoeging, een erg mooi nummer. Bijna al mijn favorieten staan erop.. Dus: 5 sterren

avatar van Premonition
Ik heb weinig met deze verzamelaar. De mijn inziens beste nummers staan er niet op.

Dit is een zeer goed album, en daarbij staat er ook mijn favo liedje op 'The bitter end'. Ook dit vind ik een aanrader om te kopen!

avatar van Eliniej
Goede singles-cd!!
Ik geef dit toch wel een 4.5 *

Erg goed, Wilde dit kopen na Placebo gezien te hebben op Live 8 Paris: sterke live band ook. 4,5*

avatar van Joy4ever
In grote lijnen het beste van Placebo. Helaas is Burger Queen nooit op single uitgebracht. Ach ja. Deze cd sluit perfect aan op het briljante Meds. Ik begrijp nog steeds niet dat echt Placebo vinds die cd niks vinden. In ieder geval is deze verzamelaar top. Het duet met Bowie is de spreekwoordelijk kers op de slagroom. Of iets van die strekking.

avatar van Darkshines
Stuk voor stuk sterke nr.s maar ze hebben nog veel mooier nr.s als die in de compilatie erbij zaten kon het rustig een 5 sterrenalbum worden. 4*

avatar van Joy4ever
Echte geldklopperij is deze verzamelaar niet. Neem het duet van Brian Molko en David Bowie. Ze hadden net zo makkelijk het origineel kunnen nemen. Daarnaast betreft Nancy Boy een andere versie, wat rustiger gezongen. Erg mooi. Volgens mij zijn meerdere nummers opnieuw ingezongen. Op Slave to the Wage is het niet langer "she's a bitch with broken arms" maar "she's a witch with broken arms". Een detail, maar toch. En je krijgt ook nog eens twee nummers erbij die niet op de eerste vier albums staan, ofwel de laatste twee tracks. Toch heb ik een halfje eraf gedaan. Vier sterren vind ik voldoende voor deze prima verzamelaar.

avatar van dynamo d
Twenty Years vind ik een enorm goed nummer. Behalve het album Meds en 20 Years dus, wil de rest van Placebo bij nog niet helemaal lukken. 't Is zeker niet slecht, wel apart zelfs maar voorlopig houd ik het toch op "slechts" 3,5*.

avatar van Haveaniceday
Dit is mijns inziens een goede verzamelaar van hetgeen Placebo in het verleden heeft voortgebracht. Alleen Meds nog toevoegen en je hebt een leuk overzicht van hun muziek

een echte the best of