Muhsinah - Day.Break 2.0 (2008)

Soul

8. Psychloan (1:30)
  9. Yiy (3:14)
  10. Netknot (3:14)
  11. Millions (3:40)
  12. Only and Always (3:25)
  13. Meditation [Hidden Track] (1:14)
  14. JetBoat [Boozina Remix] (3:16)
avatar van kemm
Muhsinah is momenteel te horen op de albums van o.a. The Foreign Exchange en Common. In 2007 had ze deze plaat al gemaakt en kon je hem enkel downloaden, maar begin 2008 is er toch een cd-release gekomen (vandaar de 2.0 achter de titel). De muziek valt te vergelijken met die van Georgia Anne Muldrow en Erykah Badu. Muhsinah heeft zeker potentieel om een even indrukwekkende carrière uit te bouwen. Iemand om in de toekomst in de gaten te houden.

RedLightCityBoy
Waar de kracht ligt bij Muhsinah is dat ze totaal niet in een hokje te plaatsen valt.
Dit komt mede doordat dit album geheel door haar geproduceerd is en daar heb ik enorm veel bewondering voor op zo'n jonge leeftijd. Met haar drummachine de: Akai MPC weet ze een prachtige off-beat drums neer te zetten, qua kwaliteit te vergelijken met J Dilla. Ook met haar piano komt ze en ver eind om haar producties warmte te geven. Dit vaak in combinatie met elektronische computer invloeden maakt een mooi genre: Soul/Electro. Haar stem is lekker rauw. Jammer genoeg legt ze niet altijd even veel kracht in haar stem, dat vind ik echt jammer. Wat ze wel goed weet te doen zijn de interessante vocale overlappingen. Zo hoor je op sommige momenten 4 keer haar stem onder elkaar. Dit zorgt voor een mooi effect wat goed uitpakt. Deze vrouw is zeker eentje om erg scherp in de gaten te houden, want zij gaat erg groeien denk ik.

avatar van kemm
Hmm, ik was misschien in een ietwat optimistische bui, al zijn er zeker raakpunten. Maar duikel vooral op die handel!

yasper schreef:
Graag meer van dit soort 'progressive soul' platen aub!

Da's maar een woord!

Wat dacht je van deze:
Brittany Bosco - Spectrum
J*DaVeY - The Beauty in Distortion/The Land of the Lost
Nino Moschella - The Fix

zowat het eerste dat in me opkomt..