Mountains - Choral (2009)

Electronic

6. Sheets Two (2:38)
  7. Driftwood * (9:31)
  8. Ceremony * (4:47)
avatar van we tigers
Vorig jaar genoot ik al erg van het album van Koen Holtkamp en deze van Mountains doet daar nog een schepje boven op. Schitterende ambientdrones met een dikke folky inslag. Voor mijn gevoel hangt het een beetje halverwege Stars of the Lid en Bad Timing van Jim O'Rourke. vette aanrader.

Sietse
Tof dat deze op de start pagina staat

Is een album dat wel wat meer aandacht verdient dan die paar posts en stemmen die het nu heeft.

avatar van Tha)Sven
Misschien wel de mooiste 2009 release tot nu toe.

dat vind ik dus ook

idem

Ben erg benieuwd, als deze even goed is als hun vorige twee reguliere albums (en die van Koen Holtkamp vorig jaar) dan is dit inderdaad iets om het alvast erg warm van te krijgen. Snel de vinyl versie scoren.

avatar van Devoo
Vind het ook verassend goed eigelijk!

avatar van Tha)Sven
bubbachups schreef:

Goed idee ja, prachtige plaat om op vinyl te hebben. Gewoon op het record label verkrijgbaar ?

Yup. Thrill Jockey is altijd goed verkrijgbaar.

Sietse
Vinyl is gelimiteerd, maar heeft 2 nummers extra.

CD is gewoon goed verkrijgbaar.

Boomkat heeft ze nu allebei nog en is momenteel de goedkopere optie.

Sietse schreef:
Vinyl is gelimiteerd, maar heeft 2 nummers extra.

CD is gewoon goed verkrijgbaar.

Boomkat heeft ze nu allebei nog en is momenteel de goedkopere optie.

(en dat Koen Holtkamp solo album hebben ze momenteel ook in de aanbieding op cd)

ohh das waar ook...

ik heb trouwens nog een cd voor je bubba...morgen ophalen?

Bel me maar als je klaar bent met werk ofzo, ik ben heel de dag thuis.

avatar van andnino
Ik begin met een 3,5* (=gewoon goed), maar een verhoging binnenkort is heel goed mogelijk. Wanneer ik het eerste nummer opzet weet ik het nog niet helemaal, maar eenmaal bij Telescope overtuigt 'ie volop.

Sietse
Goed, dan toch maar een kort stukkie schrijven.

Choral is het een album waarin de heren Holtkamp en Andergg op zeer subtiele wijze twee verschillende genres samen weten te brengen.
Door het gebruik van zowel computer als gitaren is er in de muziek zowel ambient als folk terug te vinden. Zoals het tokkelen van die gitaar in Map Table duidt op een duidelijke invloed van John Fahey en Robbie Basho, waar een nummer zoals Melodica weer meer terug grijpt naar de rijke geschiedenis van de ambient zoals we die kennen van Brian Eno, maar ook Fennesz.

Gewoon eerlijke mooi muziek, zonder ergens pompeus of moeilijk te doen.

avatar van Devoo
Eigelijk is het enige nummer waar ik niets mee kan, het eerste nummer. De rest van dit album vind ik zeer mooi.

tuktak
4 sterren is opzich wel voldoende voor een plaat die gewoon mooi is. nergens vernieuwend of superspannend oid, gewoon leuk.
doordat alleen liefhebbers dit luisteren is het gemiddelde wel wat aan de hoge kant, dus metal en breakcore liefhebbers laat u horen

Tsja, zo zal ook deze plaat wel naar een 3,5 gemiddeld gepolderd worden.

avatar van we tigers
zullen wij liefhebbers van dit werk ons laten gelden bij breakcore en metal albums? Nee dus. Wat een onzin.
Ten eerste is het logisch dat er naar geluisterd wordt door liefhebbers; pas wanneer je in de buurt van de mainstream komt krijg je van die figuren die even langs wippen, beluisteren en een 2,5 of een 3 wegzetten.
Ten tweede is het gewoon een schitterende plaat.
Ten derde is Tuktak ook stiekem een liefhebber en verwacht ik dat zijn stem niet verder zal zakken en misschien wel stijgen.
Ten vierde is het gewoon een schitterende plaat.
Ten vijfde...

tuktak
ghehe het was meer een kijkje in mijn magische bol, voel zulke reacties al aankomen nl. met name omdat het een vriendelijke, prettige, mooie plaat is, anderen noemen dat saai.

avatar van Devoo
Ik ben een Metal liefhebber in hart en nieren, en toch geniet ik van dit album. Niets mis mee toch?

tuktak
zeer zeker niet. nu is er überhaupt niks mis met een andere mening of een andere muzieksmaak. alleen de simpelheid van redeneren, als dat alles dat subtiel is als saai bestempelen, of andersom, bv alles met logische ritmes als niet boeiend te benoemen, dat stuit mij wel eens tegen de borst hier op musicmeter. achjah, meningen...

avatar van Devoo
Ik vind van mijzelf dat ik een behoorlijk brede muzieksmaak heb. Ik kan zeer veel waarderen qua muziek, en ik zal alles ook goed proberen te doorgronden voor ik mijn mening uitspreek. Maar sommige muziek kan ik nu echt niets mee, zoals Harsh Noise bijvoorbeeld. Ik heb een drietal albums uitvoerig beluisterd, een keer of drie keer zelfs. En ik blijf het ongelooflijk kut vinden, dan vind ik het mijn goed recht om er een lage beoordeling aan te geven.

Waar ik me ook aan stoor, zijn mensen die berichtjes plaatsen bij genres waar ze totaal niets mee te maken hebben, waarvan je weet dat ze het niet uitvoerig hebben beluisterd, en dan nog steeds een lage score geven. Maar vanaf je het album hebt proberen te doorgronden, en je het dan nog steeds niets vind, dan is het je goed recht om er een lage score aan te geven.

Devoo schreef:

+10

avatar van Jazper
Ik vind hier de eerste helft niet zo boeiend. Gelukkig worden de hoge verwachtingen aan het eind en vooral met het prachtige Add Infinity nog enigszins ingelost.

avatar van andnino
Ik geniet vooral van Telescope. Damn, wat een machtige trip is dat zeg.

sterke albumhoes

Sietse
Mooie review op Allmusic: allmusic ((( Choral > Overview )))

Sietse
Vandaag het vinyl eens opgelegd en is me toch mooi. Niet normaal.

Ik denk dat deze langzaam aan omhoog kan gaan naar de volle mep...

avatar van trebremmit
Heerlijke ambient plaat, subtiel en warm, hier word ik blij van.

avatar van Devoo
Blijft echt een betoverend mooie plaat, hier ben ik helemaal weg van. Zou graag meer muziek horen als deze.