Booker T. Jones - Potato Hole (2009)

Soul
Label: ANTI-

1. Pound It Out (4:18)

2. She Breaks (4:22)

3. Hey Ya (3:53)

met Drive-By Truckers en Neil Young

4. Native New Yorker (3:47)

5. Nan (2:08)

6. Warped Sister (4:47)

met Drive-By Truckers en Neil Young

7. Get Behind the Mule (4:10)

8. Reunion Time (3:49)

9. Potato Hole (6:50)

10. Space City (5:38)

met Drive-By Truckers

avatar van Klumpie
Booker T. Jones (bekend van Booker T. & the MG's) is terug, maar nu dus solo. Samen met de Drive-By Truckers en Neil Young heeft Booker T. eindelijk zijn rock album gemaakt. Ten tijde van zijn Stax periode wilde Booker T. al een rock album maken, maar dat mocht niet van zijn platenlabel.

Booker T. heeft goed opgelet, want met de DBT heeft ie één van de beste Rock N' Roll bands van dit moment ingehuurd. Maar ook de samenwerking van DBT met soulcollega Bettye LaVette zal Booker T. niet ontgaan zijn. Zet daarnaast 'Rock-Opa' Neil Young op lead-gitaar en de plaat kan niet mislukken.

De plaat is zoals we van Booker T. gewend zijn instrumenteel. En bevat leuke cover versies van Hey Ya en Get Behind the Mule. Potato Hole zit goed in elkaar en de Hammond B3 maakt het allemaal erg goed beluisterbaar. Beste nummers van deze plaat zijn Native New Yorker en Warped Sister. Voorlopig 4*

avatar van Ronald5150
"Potato Hole" is na lange tijd weer een album van Booker T. Nu niet met zijn MG's, maar onder zijn eigen volledige naam, Booker T. Jones dus. Als begeleidingsband fungeren Drive-By Truckers en Neil Young hanteert de lead gitaar. Daarnaast funkt Booker T. als vanouds op zijn hammond. Muzikaal is het dus allemaal wel dik in orde. Toch knaagt er iets. Ik weet dat Booker T. alleen maar instrumentale albums maakt, maar de aanpak dat Booker T. de vocalen vervangt door zijn hammond pakt op "Potato Hole" mijn inziens niet altijd even goed uit. Booker T. volgt regelmatig letterlijk de zanglijnen en dat vind ik niet altijd even geslaagd, soms klinkt het zelfs nogal kinderlijk. Hoewel ik instrumentale muziek prima kan waarderen, ga ik de vocalen na verloop van tijd toch missen op "Potato Hole". Zeker met een band als Drive-By Truckers erbij en Ome Neil op gitaar schreeuwt het bijna om een zanger of zangeres. Uiteindelijk vind ik "Potato Hole" een aardig album, niet meer en niet minder.