menu

Iain Matthews - Pure and Crooked (1990)

mijn stem
4,08 (6)
6 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Folk / Rock
Label: Gold Castle

  1. Like Dominoes (3:58)
  2. Mercy Street (Peter Gabriel) (4:11)
  3. A Hardly Innocent Mind (5:12)
  4. New Shirt (3:52)
  5. Bridge of Cherokee (4:23)
  6. Busby's Babes (2:05)
  7. Rains of '62 (4:30)
  8. Say No More (4:44)
  9. Perfect Timing (4:32)
  10. Out of My Range (3:10)
  11. This Town's No Lady (3:53)
totale tijdsduur: 44:30
zoeken in:
avatar van heartofsoul
4,0
Dit album kocht ik ooit in de uitverkoop - puur omdat ik zo van de stem van Iain Matthews houd, en ik zijn eigen songs doorgaans goed kan waarderen, maar het geluid van het album stond en staat me nog steeds een beetje tegen. Vind het een beetje steriel klinken. Maar desondanks heeft dit "light rock" album met folk accenten wel mijn sympathie, en ik heb het door de jaren heen met enige regelmaat en met groeiende waardering beluisterd. Matthews' liedjes zijn namelijk doorgaans de moeite waard, en bovendien heeft hij altijd een neus gehad voor songs van anderen. Zijn cover van Mercy Street bijvoorbeeld vind ik voorbeeldig en persoonlijk mooier dan het origineel van Peter Gabriel.

4,5
Een van de beste solo cd's van Matthews. Het lied Busby Babes a cappella gezongen, gaat over de vliegramp uit 1958 waarbij het elftal van Manchester United was betrokken. Busby en ook de later beroemde voetballer Bobby Charlton overleefden, maar de meeste voetballers waren helaas verongelukt.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:05 uur

geplaatst: vandaag om 11:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.