Harry Bannink & Eli Asser - 't Schaep met de 5 Pooten (2006)

Label: Bridge

1. We Benne op de Wereld Om Elkaar Te Helpen , Nietwaar?
  2. Vissen
  11. De Nachten Zijn Te Kort
  12. Lena Is Weer Bezig
  13. Het Schaep
  14. Mensenlief, Waar Gaan We Toch Naar Toe
  15. Je Gaat Te Ver, Door!
  16. Zeg Maar Dag Met Je Handje
  17. Hoe Maak Ik Mij Verstaanbaar in Spanje?
  18. Tien Dagen Bakken in de Zon
  19. Het Zal Je Kind Maar Wezen
  20. De Medische Wetenschap
  21. Waar Vind Je Tegenwoordig Nog een Goeie Timmerman?
  22. Greetje en Jansie
  23. Eenzame Bokser
  24. Als Je Maar Gezond Bent, Zeg Ik Altijd Maar
  25. Intro 't Schaep
avatar van musician
Eerste set van remake van populaire legendarische Nederlandse tv serie in een Amsterdamse kroeg in de Jordaan.

Liedjes zijn tijdloos en van ongekend enthousiasme. Teksten zijn onveranderd, de muziek is meer aangepast aan deze tijd en maakt alles beduidend toegankelijker.

De oorspronkelijke, opstandige, Amsterdams sprekende cast (Adele Bloemendaal, Piet Römer en Leen Jongewaard) was nagenoeg onverslijt- en onvervangbaar. Marc Marie Huijbrechts, Loes Luca en Pierre Bokma hebben zich met verve in hun rollen ingeleefd.

Ook de rest van de cast verdient alle lof (Georgina Verbaan, Ton Kas, Carry Tefsen e.a.) maar de enige die eigenlijk echt kan zingen is Jenny Arean. En die doet dat dan naar verhouding te weinig, haar rol is in deze cafe-episode te klein.

Inmiddels zijn alle afleveringen van 't Vrije Schaep, waar iedereen van Amsterdam naar de kust en strandtent verhuisde, achter de rug.

De cd is net uit, ik had ook daar wel wat over willen schrijven (en ik denk wel meer mensen ook). Alleen slaag ik er niet in de cd toe te voegen aan Musicmeter, dat is dan weer mijn gebrek.