Le Sport - Euro Deluxe Dance Party (2006)

Zweden
Label: Songs I Wish

1. I Do Renounce Them (3:18)
  2. It's Not the End of the World (3:19)
  3. Chemical Drugs (3:43)
  4. Your Brother Is My Only Hope (3:25)
  5. Show Me Your Penis (2:58)
  6. If Neil Tennant Was My Lover (3:16)
  7. Think of You (3:37)
  8. Every Love Song (3:45)
  9. Tell No One About Tonight (3:10)
  10. Love Train (6:28)
  11. Business Girls * (4:02)
  12. I Comes Before U * (3:16)
De titel Euro Deluxe Dance Party zegt het eigenlijk al en ook de hoes doet het wel een beetje vermoeden: aanstekelijke popdeuntjes die eigenlijk 'fout zijn' zoals dat dan zo mooi heet. Zo fout dat het eigenlijk weer leuk is. Een trip to the 80's en back.
En dan met nummers als Show Me Your Penis ....... wat valt er dan eigenlijk nog aan toe te voegen. Melige liedjes die heel serieus gebracht worden door dit Zweedse duo.
Pet Shop Boys, New Order en Saint Etienne liggen continue op de loer alleen hebben de boys iets te veel ranja gedronken waardoor de zoetstof die nummers uit bubbelt.
Genoeg info voor velen om hier met een zeer grote boog omheen te lopen. Niet doen als je van de betere hitparadepop uit de jaren '80 houdt. Op z'n tijd is dit wel zo gezellig

rabbit
Deze artiest stond net tussen de 'Related artists' in Spotify. Ik vind het eigenlijk wel leuk klinken, inderdaad ietwat 'fout' (zo'n nummer als Show Me Your Penis kan eigenlijk niet...), maar over het algemeen gewoon een leuk pop-plaatje. Saint Etienne hoor ik er ook wel in terug, zo ook Air France, alleen zijn beide bands kwalitatief wel wat beter. Over het algemeen een leuk album dus, alleen soms ietwat te melig.