Laura Izibor - Let the Truth Be Told (2009)

Ierland

4. What Would You Do?
  5. From My Heart to Yours
  6. Perfect World
  7. The Worst Is Over
  8. Yes (I'll Be Your Baby)
  9. I Don't Want You Back
  10. MMM...
Hier verheug ik mij op!

avatar van Reijersen
Deze dame staat aanstaande woensdag en donderdag in het voorprogramma van John Legend in de HMH,

nog niet gelekt??

Gisteravond in de HMH echt van haar genoten. Ze wist het publiek goed warm te krijgen voor het 'echte werk' en zong erg goed. Leuke nummers ook, verheug me op het album.

avatar van RvL
RvL
SeriouslySarai schreef:

Ja klonk inderdaad zeergoed! Voor het concert al even de myspace beluisterd... ben erg benieuwd naar dit album!

avatar van Reijersen
En ook ik was erg positief over haar. Mooi eigen geluid. Ben benieuwd naar dit album.

avatar van RestLove
Voor op het verlanglijstje, mooie stem, mooie dame

Off topic bericht over stemgedrag verwijderd.

avatar van RestLove
Is deze wel echt uitgekomen vandaag ? Ik heb hem nog nergens in de winkel zien liggen en een lek is er ook niet. Ook komt hij pas ergens in mei in thuisbasis Ierland (& UK) uit.

RestLove schreef:

Ik heb in ieder geval vandaag een mailtje gehad dat hij met de post onderweg is. Verwacht hem morgen.

joyce19791 schreef:

En is het wat ?

RestLove schreef:
[En is het wat ?

Ik heb voorlopig 3.5*** gegeven, omdat ik nog niet helemaal overtuigd ben.
Als ik het hele album hoor, moet ik nog het meest aan Joss Stone denken. Ook de stem van Laura lijkt op die van Joss.
De meeste nummers hebben wel een catchy refrein en zing je daardoor makkelijk en snel mee.
"The Worst is Over" vind ik maar een vervelend nummer, omdat hier
zo'n catchy refrein ontbreekt.
"If tonight is my last" en "Perfect world" zijn tot nu toe mijn favoriet.
Het hele album is goed, maar niet geweldig, vandaar de 3.5.
Tjaa, en wat is dat dan dat ontbreekt, dat zorgt dat ik niet helemaal overtuigd ben en dat het niet meer dan goed is? Gevoel denk ik, emotie. Ze is meer bezig met het laten horen hoe goed ze kan zingen, dan dat ze het verhaal van het nummer verteld, als iemand begrijpt wat ik bedoel. Maar dat kan ook mijn persoonlijke beleving zijn.

JolkiPalki
Shine en From my heart to yours net beluisterd en bekeken op YouTube. Klinkt erg goed, swingende soul.

avatar van RvL
RvL
Ik vind het wel een hele fijne CD. Hier en daar inderdaad wel wat raakvlakken met andere artiesten, maar dat is ergens wel een beetje te verwachten. Vind het een erg goede sound en luisterd echt heerlijk weg. Wat dat betreft dank ik dat we wel veel meer van deze tjik zullen gaan horen. Goed Album + erg sterk live optreden...

avatar van Reijersen
Erg leuke plaat, ga ik later uitgebreider op terug komen.

avatar van Reijersen
Maart 2009 stond ik de Heineken Music Hall te Amsterdam, voor een concert van John Legend. Deze dame, Laura Izibor, stond daar in het voorprogramma. Dat was meteen mijn eerste kennismaking met haar muziek. Samen met haar band funkde en soulde ze er lustig op los. Een goede kennismaking dus, met deze Ierse soul/R&B zangeres.
Toen was het even wachten tot dit debuut uit kwam en zoals de albumtitel zegt mag de waarheid gezegd worden: het is een lekker plaatje geworden.

'Shine' is een frisse opener. Heerlijk open gezongen en catchy pianootje erbij. Valt goed in het plaatje dat ik live heb gezien. Ook valt op dat Laura Izibor vocaal gezien een eigen geluid heeft. En dat refrein van dit nummer, dat blijft hangen.

'Don't Stay' is wat trager als de opener. Wederom de mooie stem van Laura en de frisse productie valt ook op. Het rustige meeknikken vangt zich al snel aan.

'If Tonight is My Last' begint met een pianostukje. Mooie sfeercreeërend effect. Dan vallen productie en vocalen goed in. Heard it before, maar het gewoon uitstekend uitgevoerd dit. Die kopstem in het refrein is ook mooi.

'What Would You Do?' lijkt de ballad te worden waar we op zitten te wachten. Want in deze muziekstijl zijn die altijd aanwezig. Laura bewijst dat ze ook die stijl kan dragen. Mooi ingetogen nummer. Één van de betere van het album.

'From My Heart to Yours' is weer een soort herhaling van de eerste 2 nummers. Al is het "ge-ooh" wel lekker catchy. Dit nummer is wel wat inwisselbaar voor de rest.

'Perfect World' is een erg meeslepende track. Ook één van de betere van het album. Het meeslepende komt vooral door de samenhang van de vocalen en de productie. Erg mooi gemaakt.

'The Worst is Over' is weer een erg mooie ballad. Volledig en top gedragen door Izibor's stem. Fijne song wederom. Ja, het luistert allemaal wel erg lekker dit album.

'Yes (I'll Be Your Baby)' is wat knallender. De productie bevat wat meer gitaar en blaaswerk. Damn, i like this song a lot! En daar is favoriet nummer 3.

'I Don't Want You Back' past perfect in het plaatje van het album. Geen heel erg opvallend nummer, maar wel lekker. Zo'n nummer die je in de stijl en sfeer van het album houdt.

'MMM...' is dan alweer de afsluiter. Best jammer eigenlijk dat het album ietwat kort is. Het is wel een uitstekende en stemmige afsluiter. Laura Izibor bewijst nogmaals haar kwaliteiten.

Misschien qua stijl niet zo heel origineel. Het valt makkelijk te plaatsen in de rij met John Legend en Alicia Keys, al zijn die wel beter. Maar het zit muzikaal en vocaal uitstekend in elkaar

avatar van Angelo
Best een leuk debuutalbum van de -momenteel- 23-jarige R&B/soul/popzangeres Laura Izibor. Het eerste nummer ‘Shine’ is funky eerste kennismaking en klinkt zomers. Het tweede nummer ‘Don’t stay’ is voorzien van een heerlijk ritme en lichte orgelklanken die best wat duidelijk naar voren hadden gebracht mogen worden; het zorgt immers alleen voor meerwaarde denk ik dan. ‘If tonight is my last’ is ook erg leuk, vooral de coupletten zijn mooi waarbij de krachtige stem van Laura mooi uit de verf komt, het refrein vind ik iets minder. ‘What would you do’ is de eerste ballad en helaas is ‘ie lang niet zo spannend als de uptempo’s, voor mij een van de mindere nummers van het album. ‘From my heart to yours’ doet me qua arrangement een beetje denken aan ‘Promises promises’ van Lisa Lois alleen dan minder leuk, desondanks wel een zomers klankje. ‘Perfect world’ voelt aan als een Alicia Keys nummer, op zich niet slecht maar ook niet echt bijzonder ofzo. ‘The worst is over’ is de twee ballad en ook dit nummer is niet spannend genoeg om bij te blijven, hij is zelfs wat aan de saaie kant. ‘Yes (I’ll be your baby)’ is een van de beste nummers van het album en is eerlijk gezegd het enige nummer dat écht goed is. ‘I don’t want you back’ is ook aardig, mooi arrangement maar zakt helaas -wederom- in tijdens het refrein. ‘Mmm…’ is de derde ballad en deze vind ik -in tegenstelling tot de andere twee- wél behoorlijk goed, sterker nog: dit is denk ik mijn favoriete nummer op dit album! Ik dat komt deels weer door de orgelklanken die ook bij dit nummer wat meer naar boven hadden mogen komen en het gospelkoor.

Toch weet Laura noch dit album mij helemaal te overtuigen. Het materiaal is allemaal best aardig en Laura heeft ook wel een fijne stem maar toch is de combinatie niet goed genoeg om te blijven hangen. Voor mij is er te weinig sprake van soul en iets teveel R&B op dit album. Bovendien heeft dit album een eigentijdse (R&B/) soul stijl terwijl ik juist meer houd van de nieuwe ‘ouderwetse’ soul zoals we die kennen van Sharon Jones & The Dap-Kings of Nicole Willis & The Soul Investigators of het meest recente album van Joss Stone om maar wat namen te noemen – dat is dit album overigens niet.