Laura Izibor - Let the Truth Be Told (2009)

Ierland

4. What Would You Do?
  5. From My Heart to Yours
  6. Perfect World
  7. The Worst Is Over
  8. Yes (I'll Be Your Baby)
  9. I Don't Want You Back
  10. MMM...
avatar van Reijersen
Maart 2009 stond ik de Heineken Music Hall te Amsterdam, voor een concert van John Legend. Deze dame, Laura Izibor, stond daar in het voorprogramma. Dat was meteen mijn eerste kennismaking met haar muziek. Samen met haar band funkde en soulde ze er lustig op los. Een goede kennismaking dus, met deze Ierse soul/R&B zangeres.
Toen was het even wachten tot dit debuut uit kwam en zoals de albumtitel zegt mag de waarheid gezegd worden: het is een lekker plaatje geworden.

'Shine' is een frisse opener. Heerlijk open gezongen en catchy pianootje erbij. Valt goed in het plaatje dat ik live heb gezien. Ook valt op dat Laura Izibor vocaal gezien een eigen geluid heeft. En dat refrein van dit nummer, dat blijft hangen.

'Don't Stay' is wat trager als de opener. Wederom de mooie stem van Laura en de frisse productie valt ook op. Het rustige meeknikken vangt zich al snel aan.

'If Tonight is My Last' begint met een pianostukje. Mooie sfeercreeërend effect. Dan vallen productie en vocalen goed in. Heard it before, maar het gewoon uitstekend uitgevoerd dit. Die kopstem in het refrein is ook mooi.

'What Would You Do?' lijkt de ballad te worden waar we op zitten te wachten. Want in deze muziekstijl zijn die altijd aanwezig. Laura bewijst dat ze ook die stijl kan dragen. Mooi ingetogen nummer. Één van de betere van het album.

'From My Heart to Yours' is weer een soort herhaling van de eerste 2 nummers. Al is het "ge-ooh" wel lekker catchy. Dit nummer is wel wat inwisselbaar voor de rest.

'Perfect World' is een erg meeslepende track. Ook één van de betere van het album. Het meeslepende komt vooral door de samenhang van de vocalen en de productie. Erg mooi gemaakt.

'The Worst is Over' is weer een erg mooie ballad. Volledig en top gedragen door Izibor's stem. Fijne song wederom. Ja, het luistert allemaal wel erg lekker dit album.

'Yes (I'll Be Your Baby)' is wat knallender. De productie bevat wat meer gitaar en blaaswerk. Damn, i like this song a lot! En daar is favoriet nummer 3.

'I Don't Want You Back' past perfect in het plaatje van het album. Geen heel erg opvallend nummer, maar wel lekker. Zo'n nummer die je in de stijl en sfeer van het album houdt.

'MMM...' is dan alweer de afsluiter. Best jammer eigenlijk dat het album ietwat kort is. Het is wel een uitstekende en stemmige afsluiter. Laura Izibor bewijst nogmaals haar kwaliteiten.

Misschien qua stijl niet zo heel origineel. Het valt makkelijk te plaatsen in de rij met John Legend en Alicia Keys, al zijn die wel beter. Maar het zit muzikaal en vocaal uitstekend in elkaar