Joris Voorn - Balance 014 (2009)

Electronic / Dance
Label: EQ

1. Tadeo - Circunbalation (Alex Under View)
  2. Mikael Stavöstrand - Stol

38. Polder - Topdrop
  39. Emmannuel Top - Stress
  40. Silicone Soul - 3am [Balance Beatless Version]
  41. Dubfire - Ribcage
  42. Jerome Sydenham en Tiger Stripes - Elevation [Radio Slave One More Kiss Remix]
  43. Elon - Snorting Pinky [Justin Maxwell Remix B]
  61. Len Faki - My Synthapella
  62. Paul Nazca - Flash
  63. Mood II Swing - Move Me
  64. Oliver Moldan presents Prawler - Phat Laces
  65. Henrik Schwarz - Leave My Head Alone (Parts & Effects)
  66. Minilogue - Ghost [Dub]
  82. Raz Ohara - Hymn [Hardman Mix]
  83. Poni Hoax - Faces in the Water
  84. Joris Voorn - Additional String Bits
  85. Robert Babicz - Dark Flower [Joris Voorn Magnolia Mix]
  86. Joakim - Are You a Vegetarian?
  87. Tantra - A Place Called Tarot (Idjut Boys Re-Edit)
  88. Joakim - Peter Pan over the Bronx
  100. Aphex Twin - Heliosphan
  101. F.U.S.E. - Into the Space
  102. Spinvis - Mare Frigoris
avatar van brooklyn
Pfff. Hij staat er op, met in het achterhoofd dat het voor Voorn waarschijnlijk iets meer werk heeft gekost dan ik bij het toevoegen

Mix bestaat uit allemaal kleine segmenten zoals Hawtin dat ooit deed voor Closer To The Edit. De Techno Mix op cd 1 heet: Mizuiro Mix, de wat rustigere mix op cd 2 heet Midori.

Zware aanrader

avatar van John Doe
Dat is een gave tracklist inderdaad. Leuk. Ligt in mijn smaak.

Had hier ook al over gelezen. Goed dat Voorn niet voor de makkelijke weg heeft gekozen.

avatar van luc011190
Ontzettend knap gemixt, zonder meer. Prima plaatje ook, alleen echt grijpen wil het me nog niet. Ik ben eigenlijk helemaal geen liefhebber van Voorn en ik denk dat dat me hier ook nog steeds tegenstaat. Zijn manier van opbouwen etc. is gewoon niet helemaal mijn ding.

Zo met er doorheen scrollen hoor ik al dat hier iets geniaals is afgeleverd.

tuktak
dit is idd niet zomaar een mix, maar of het ontzettend knap is, daar valt over te discusseren met de huidige mixprogrammatuur. desalniettemin zit er ongetwijfeld aardig wat werk in, en valt het voorn idd te sieren dat hij voor een andere inslag heeft gekozen dan gemiddeld.

nu heb ik voorn sowieso wel behoorlijk hoog zitten, een ontzettend getalenteerde knakker binnen zijn scene, die een uitermate goed gevoel voor sfeer en opbouw heeft. balance 14 is hier niet anders in, waardoor dit een ontzettend volwassen en uitgebalanceerd geheel is geworden.

de tracklist is een bonte verzameling artiesten; goldie, basic channel, radiohead, spinvis, aphex twin, villalobos, daar valt op het eerste gezicht weinig spannends van te maken.
wat voorn er uiteindelijk van gemaakt heeft is wat mij betreft een perfecte showcase van het techhouse genre, gecombineerd met ambientinvloeden om het geheel nog meer diepte te geven.

avatar van 2kings
Holy ...! Deze moet ik hebben!

avatar van 2kings
Ik heb alleen een volledige mix, en ik zie hier in de tracklisting geen Pink Floyd staan.. Maar ik weet zeker dat in minuut 40 van de eerste cd gitaarflarden van Shine On You Crazy Diamond voorkomen!

Bijzonder

2kings schreef:

Bijzonder

Dat is het nummer van Tigerskin - Peter's Secret Weapon. Ben overigens ook benieuwd naar deze nieuwe Balance. Deze serie komt vaak met zeer goede edities aanzetten. Voor de liefhebbers: luister ook eens deel 10 van Jimmy van M.

fastpulseboy
erg fijn plaatje idd!
lekker zomers en open. knap gemixed en leuker dan zijn eigen werk tot nu vind ik.
(ik kreeg ook even de pink floyd associatie bij die gitaarflarden, hoewel het er op lijkt is het het niet geloof ik)

avatar van Prudh
Heel erg fijne mix. De opbouw en vooral sfeer creëren zoete droomklanken met hier en daar een scherp randje. Wat een lekkere platenkeuze ook! Beach Kisses, de Berlin Edit van Mango, 3am (!).. Voorn weet waar hij ze zoeken moet. Meer dan genietbaar.

avatar van Leonard91
CD 2 is echt een pareltje! Een beetje het Hawtinconcept alleen dan met wat minder eentonige muziek, wat mij betreft des de beter.
Cd 1 wil me nog wat minder grijpen maar nu al een 4*

avatar van VforVictor
1 woord; Heerlijk !

avatar van dj maus
Gek dat er nog mix-cd’s voor de commerciële markt gemaakt worden. Iedereen kan tegenwoordig op z’n computer een aardig mixje maken en op allerlei blogs en andere websites kun je deze gratis downloaden. Wil je dat mensen nog geld neertellen voor zo’n cd, dan moet je er toch in ieder geval iets bijzonders van maken. Joris Voorn slaagt daar aardig in met deze mix waarin hij een stuk of 100 tracks uit allerlei genres combineert tot een diepe, zwoele luisterervaring. De rode draad is uiteraard een relaxt voortkabbelende minimal house beat, maar daaromheen meanderen nummers van Echospace, Yagya, Carl Craig en Âme gebroederlijk naast stukjes Radiohead, Spinvis, Goldie en Aphex Twin. Ook na de derde, vierde en vijfde keer valt er nog genoeg te ontdekken.

avatar van dj maus
Selecteer 21 favoriete tracks

Ga er maar aan staan...

Ik ga deze maar eens luisteren.

deze cd stond aan in de bus op weg naar melt festival.

erg goede plaat moet ik zeggen.

avatar van Paap_Floyd
Apster schreef:

Deel 6 door Anthony Pappa vind ik ook een heule fijne.

Stond overigens een aardig interviewtje over dit album met 'm in de Metro/Pers/Weetnietmeer

avatar van Gyzzz
Wow, halverwege disc 1 gebeuren echt bijzondere dingen, fenomenaal geïntegreerd in het wonderwel toegankelijke geheel.

fastpulseboy
Gyzzz schreef:

idd, erg goed gemixed. Ik heb em nu eindelijk ook besteld. ben onder de indruk van zijn werk.

avatar van John Doe
De nummers zijn totaal ontleed tot loops/samples en daarmee heeft Joris Voorn iets nieuws gekneed. Ik heb 'm een tijdje geleden blind gekocht, omdat men er zo lovend over is en dit als een mooi project oogt. Ben er niet zo zwaar van onder de indruk als de reacties die ik hoorde, dat heeft er vooral mee te maken dat ik de club beat, of tech-house beat, die als leidraad wordt gebruikt om elementen van uiteenlopende mooie nummers aan elkaar te verbinden, wel wat te weinig diepgang vind geven. Verder zitten er zeker erg sterke momenten op cd1, en voor (half) op de achtergrond is dit sowieso duidelijk een goede cd, maar of ik het compleet geweldig ga vinden blijft zeer sterk de vraag. Ben ook geen echte fan van Joris Voorn.

avatar van John Doe
Tijd voor een waardering, cd één vind ik voor nu 3.75* waard en cd twee 3 sterren. De sporadische vocalen (komen deze eigenlijk uit originele nummers?) liggen me zelden echt. In sectie 11 (tegen het einde van cd 1) vind ik de ''dream on dreamer'' vocalen trouwens wel mooi, waar ik een stukje tekst uit het nummer ''The Revolution Will Not Be Televised'' van Gil Scott-Heron herken, is rest misschien ook gepakt uit andere nummers?

Al met al vind ik het een zeer leuk probeersel deze mix. Maar echt heel goed vind ik het maar bij vlagen. Ik zie het project als een potpourri aan muziekfragmenten die vrij random klinkt en is verbonden via een clubbeat. Het resultaat mag er wezen -zeker op cd 1- maar ik vind het niet verbazingwekkend mooi.

Paap_Floyd schreef:
Deel 6 door Anthony Pappa vind ik ook een heule fijne.

Een van de weinige uit de serie die ik nog steeds niet heb gehoord, toch eens doen dan. De nieuwe Balance gemixt door Will Saul is overigens ook in aantocht en als ik de tracklist zo zie wordt dat ook weer een fijn album.

avatar van Leonard91
Halfje erbij. Joris Voorn is wat betreft dj's toch wel de man van het jaar voor mij. Naast deze fenomenale cd heeft de beste man ook een prachtige essential mix in elkaar gezet. Daarnaast draaide hij (o.a.) op Awakenings heerlijk, heeft hij een paar geweldige producties uitgebracht en staat hij altijd garant voor veel dansplezier. Kan niet wachten tot aankomende vrijdag bij "Dave Clarke Presents..".

avatar van Booyo
Aiaiai, wat maakt ie Flying Lotus - Brainfeeder lekker!

De eerste cd is zeer sterk. Heerlijke luistermuziek of achtergrondmuziek. Het tweede gedeelte vind ik een stuk minder...

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Wat een geweldige mix, en dan die tracklist . Een los nummer terugvinden uit de massa is bijna niet te doen. Heeft er iemand toevallig een tracklist met tijdsindicaties?

Poa
Een tijdsindicatie die echt track-tot-track gaat is er volgens mij niet omdat veel nummers volledig simultaan/door elkaar heen lopen, maar die van Discogs is wel iets specifieker dan degene hier: Link

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ah, bedankt, daar heb ik het betreffende nummer dat ik niet kon identificeren inderdaad mee gevonden!

avatar van -SprayIt-
Stond echt al tijden op mijn luisterlijst, zeer zwaar onder de indruk van deze mix. Alsof alle feesten van de afgelopen 2 a 3 jaar even voorbijkomen in 1 heerlijke ervaring. Nu meteen bestellen.