Swollen Members - Bad Dreams (2001)

Canada

7. Camouflage (2:31)

8. Poker Face (4:21)

met Buck Fifty

9. Deep End (3:25)
  10. Anthrax Island (2:30)
  11. Snake Bite (3:44)

met Rattlesnake Jones en Chris Guy

12. Total Package (3:20)

met Planet Asia en DJ Revolution

13. The Reflection (1:59)
  14. Ventilate (3:57)

met DJ Babu

15. Burns and Scars (4:06)

met Son Doobie

16. Dark Riders (3:21)

met Buck Fifty

17. Fuel Injected (3:32)

met Moka Only

18. High Road (10:23)
  19. Take It Back [Remix] (4:31)

met DJ Revolution

Hip Hop uit Canada? Nou geloof het of niet.. het is gewoon echt goed! Een mooi album met Deep End als uitschieter denk ik toch. Je raakt in een trance bij dat nummer. High Road is ook heel erg sterk.

avatar van Conway Twitty
paar keer naar geluisterd maar ik kom echt niet verder dan 'fuel injected', het enige nummer dat er in positieve zin uitspringt. Verder zijn de lyrics niet boeiend en de beats irriterend.

Relax
Geweldig album, 4,5*, de stemmen van ze doen me denken aan Canibus, Rass Kass en Dr. Dre, grappige combinatie
De beats zijn gevaarlijk, de teksten zijn van hoog niveau, ik vind dit echt goed en heeft niet verveeld.

avatar van thomzi50
Inderdaad een toffe plaat. Heeft wel wat tijd nodig om te rijpen. Zit nu op een gemakkelijke 3,5*

avatar van Sjaakspeare
Ik vind dit eigenlijk absoluut niet bijzonder. Ik weet niet waar die goede waarderingen hier en op JijBuis vandaan komen. Omdat ze niet commercieel en Canadees zijn en excentriek? Dan hoeft het nog niet goed te zijn natuurlijk.

Deep End is wel een redelijk nummer, maar ook niets meer. Voor de titelsong geldt hetzelfde. Beide nummers zijn me qua beats goed doch te repetetief en qua raps ronduit matig. Ik ben onderhand veel betere duistere beats gewend. Het doet me een beetje aan als van het Cypress Hill-niveau... Mobb Deep, Blue Sky Black Death, Def Jux; dat is allemaal een heel ander duister niveau als je het mij vraagt. Eigenlijk lijkt dit qua geluid ook best veel op Cypress Hill. Die cover ook trouwens.

Alleen Ventilate vind ik wel echt goed. Hoewel ik de raps daar eigenlijk ook gewoon bagger vind. Dit album krijgt van mij 2,5* Heel jammer, want toen ik 'duister' las, leek dit in combinatie met het stemgemiddelde zeer veelbelovend...

avatar van Osiris Apis
Het woord 'duister' is nergens gevallen. Of stond dat op Youtube?

Ik vind Swollen Members wel iets duisters hebben. Het album heet niet voor niks Bad Dreams.

avatar van MJ_DA_MAN
Sjaakspeare schreef:
Omdat ze niet commercieel en Canadees zijn en excentriek?
Deze groep is dus echt wel commercieel geworden in de loop van de tijd. Ik ken dit album niet (of een of twee nummers na), maar het viel me wel op toen ik wat nieuwere nummers van ze had bekeken op YouTube.

avatar van Osiris Apis
Idd, albums hierna hebben een commercieler geluid.

avatar van Sjaakspeare
Met niet-commercieel refereerde ik eigenlijk ook aan dit album. Dat heb ik alleen wel een aardig scheef opgeschreven... En duister, of eigenlijk 'dark', kwam ik inderdaad een paar keer tegen op JijBuis.

Superbeertje
Ik ken alleen 'Fuel Injected' vond ik altijd wel een dope nummer, denk toch dat ik deze maar eens ga pindakazen

Deep End is geweldig

avatar van Niek
Vind dit hard tegenvallen. Wat vinden jullie goed aan Deep End? De producties spreken me totaal niet aan. En zo'n nummer als Fuel Injected, tsja, het klopt allemaal wel, maar de duurzaamheid van die productie is erg klein. En dat refreintje is tenenkrommend. Tis nog net geen Nate Dogg die het inrapt/zingt, maar qua concept is het precies het type nummer dat op de nieuwe Obie Trice staat. Met dit verschil dat die rappers daarop zich vaak wel rappend onderscheidden. Wel, rap is genoemd. Hoe ongeïnspireerd kun je overkomen? Ik gok dat ze het op laidback willen gooien, maar is in combinatie met de weinig opwindende producties gewoon saai. Enfin, ik las bij Thomzi dat het even moest rijpen, dus ik zal nog geen sterren plaatsen, maar ik heb zeker geen goede hoop..

avatar van Osiris Apis
'Full Contact' hoor je trouwens in het ledenwerf spotje van de VPRO met Wilfried de Jong.
Volgens mij worden er bij alle spotje Swollen Members nummers gebruikt.

edit; het zijn verder Take It Back, RPM en Bad Dreams. Het zijn dus de 4 nummers die achter elkaar op de cd staan.

avatar van Rhythm & Poetry
Goed album, mede door de sterke producties die 9 van de 10 keer doeltreffen. De rappers zelf zijn wat minder getalenteerd, zijn wat monotoon qua stemgeluid maar weten mij toch wel te vermaken. Zeker een album dat ik vaker ga draaien en dan gewoon op een hoger volume.

avatar van Sjaakspeare
Even terzijde: Ik zag deze gasten in de clip van 'Back Again' van Dilated Peoples, op 2:54. Het trio van Dilated Peoples blijkt stuk voor stuk een aantal gastoptredens op albums van Swollen Members voor hun rekening genomen te hebben. Dat laatste was het antwoord op de logisch uit mijn observatie volgende vraag 'wat in vredesnaam hebben die gastjes nou met Dilated Peoples te maken?'

avatar van Rhythm & Poetry
Swollen Members is een van de drie groepen die behoren tot de Rock Steady Crew, de andere twee groepen zijn: (jawel) Dilated Peoples en The Arsonists. The Rock Steady Crew is een breakdance en hiphop crew en deze staat hoog aangeschreven in NY, om daar bij te horen moet je een battle winnen tegen een hoog gerankt lid van de Crew.

Volgens mij is daar wel genoeg over te vinden .

avatar van Stapler
Alleen Rakaa (dilated peoples) en Q-Unique & Jise One (the arsonists) toch?
Voor de rest zitten er nog wel iets van 50 andere lui bij.

avatar van Rhythm & Poetry
Now, Swollen Members is one of three Rock Steady affiliated groups. The others are Dilated Peoples and The Arsonists.

Bron: hiphopgalaxy.com

avatar van Stapler
Oh ok.
Maar dat vind ik raar want op Wiki en op RSC site staan alleen hun vermeld van deze rapgroepen.
Maar ik zal jou site even checken.
Het word trouwens wel erg offtopic zo xD.

Rene1979
Ik heb dit album origineel ga hem snel luisteren....

avatar van P Jay
"Fuel Injected" heeft gewoon de sample van Organ Donor van DJ Shadow... Waarschijnlijk daarom dat de beat zo vet klinkt, maar nu ik het opmerkte verliest de productie ook meteen wat van zijn glans...