Jessica Lea Mayfield - With Blasphemy So Heartfelt (2008)

Folk
Label: Polymer

1. Kiss Me Again (3:20)
  2. For Today (3:35)
  3. I Can't Lie to You, Love (4:44)
  4. We've Never Lied (2:45)
  5. I'm Not Lonely Anymore (2:20)
  6. Hold You Close (2:20)
  7. Call Me (3:04)
  8. Greater Heights (3:01)
  9. The One That I Love Best (3:18)
  10. Bible Days (3:25)
  11. Is This Love? (2:51)
  12. You've Won Me Over (2:16)
avatar van Ronald5150
”With Blasphemy So Heartfelt” (mooie titel overigens) is een intrigerend en meeslepend album van Jessica Lea Mayfield. De stem van Mayfield is zeker niet alledaags, en je moet er wel een beetje aan wennen. Maar haar ietwat nasale stemgeluid pas perfect bij de liedjes die ze laat horen. En dan de muziek, die is ronduit prachtig. De hand van producer Dan Auerbach is duidelijk hoorbaar, en de gitaarpartijen van diezelfde Auerbach zijn donker, dreigend, melancholisch maar vooral intens. Auerbach creëert de perfecte muzikale omlijsting voor de toch wat zware liedjes van Mayfield. Ik kan me voorstellen dat de stem van Mayfield wat monotoon gaat klinken, maar de muzikale spanning compenseert dat ruimschoots. ”With Blasphemy So Heartfelt” is een debuut waar Jessica Lea Mayfield trots op kan zijn. Samen met Auerbach geeft ze een eigentijdse draai aan de folkmuziek. Mooie hoes ook trouwens.