The Neville Brothers - Yellow Moon (1989)

R&B
Label: A&M

1. My Blood (4:12)
  2. Yellow Moon (4:04)
  3. Fire and Brimstone (3:58)
  4. A Change Is Gonna Come (3:43)
  5. Sister Rosa (3:34)
  6. With God on Our Side (6:38)
  7. Wake Up (3:21)
  8. Voodoo (4:26)
  9. Ballad of Hollis Brown (5:47)
  10. Will the Circle Be Unbroken (5:17)
  11. Healing Chant (4:37)
  12. Wild Injuns (3:18)
avatar van musicfriek
A Change is Gonna Come is vele malen gecoverd, maar deze versie is wel heel erg mooi Okee, haalt het origineel niet, die is praktisch niet te verbeteren, maar Neville Brothers zetten het toch naar hun eigen hand. Dit album bevalt me meer en meer, heerlijk gevarieerd ook, halfje erbij

avatar van Reijersen
Heerlijke plaat van the Neville Brothers met de prachtige breekbare stem van Aaron en het strakke en interessante werk van de anderen. Mooi, funky, groovend: alles komt voorbij op deze plaat.

avatar van Tonio
Al zeker 20 jaar niet meer gedraaid, dus werd het weer eens tijd. Wist niet wat ik kon verwachten. Zou het gedateerd klinken? Is de zang van met name Aaron nog zo goed als ik hem destijds vond? Zou het album hoorbaar last hebben van de typisch jaren tachtig sound, die ik zo vreselijk vind? Zijn de composities achteraf wel sterk genoeg?

Ik hoefde mij geen zorgen te maken: de antwoorden op mijn eigen vragen zijn achtereenvolgens nee, ja, nee en ja. Kortom: nog altijd een feest om naar te luisteren.

Krijg gelijk weer zin in Southern Nights van Allen Toussaint ...