Karima Francis - The Author (2009)

Pop / Folk
Label: Kitchenware

1. The Author (4:04)
  2. Again (3:07)
  3. Chasing the Morning Light (3:55)
  4. Francis (4:45)
  5. Hold You (4:23)
  6. Morse Code (4:00)
  7. Remember Your Name (4:27)
  8. Oh Laura (3:27)
  9. Forever (3:46)
  10. Laurel Avenue (5:55)
Vraag me niet waarom, maar ik heb het voorgevoel dat deze dame wel eens groot zou kunnen worden dit jaar......... er zullen er heel wat zijn die haar eind 2009 kennen.
Nergens op gebaseerd, puur gevoel!

Over gevoel gesproken: deze nog jonge zangeres legt haar hele ziel en zaligheid in haar nummers en ze weet er bij mij mee op te vallen en dat is knap omdat er momenteel toch misschien een beetje overkill is aan zangeressen binnen dit genre.
Een track voor track bespreking gaat me niet lukken omdat ik het hele album één sfeer vind uitstralen, een sfeer die velen wel zal aanspreken.
Zoals ik ooit al bij Adele schreef: nu geliefd bij een 'wat alternatiever' publiek en over een jaar bij iedereen: van libelle-lezende huisvrouwen tot studentes. Van aERo's tot de manager van de supermarkt om de hoek
Makkelijk in het gehoor liggende liedjes die oprecht worden vertolkt.

Na Adele nu dus misschien Karima Francis?

De albums komen in elk geval gezellig naast elkaar te staan want dit staat inmiddels in bestelling en wie ook nieuwsgierig is geworden kan het hele album nu beluisteren via last.fm.