Talib Kweli - The Beautiful Struggle (2004)

Label: Rawkus

1. Going Hard (3:50)
  2. Back Up Offa Me (3:37)
  3. Broken Glass (3:10)
  4. We Know (3:44)

met Faith Evans

5. A Game (3:35)
  6. I Try (4:25)

met Mary J. Blige

7. Around My Way (4:47)

met John Legend

8. We Got the Beat (3:19)

met Res

9. Work It Out (4:19)
  10. Ghetto Show (4:47)

met Common en Anthony Hamilton

11. Black Girl Pain (5:03)
  12. Never Been in Love (5:00)
  13. Beautiful Struggle (4:04)
  14. Supreme Supreme * (4:06)

met Mos Def

MattDamon2
Wat een slecht album is dit zeg en ik hoor van (net een jaartje) hiphopfans dat dit album zo perfect was achjah niet alle onbekende zogenaamde underground albums zijn dope !!

Slechtse hiphop album in tijden hoe meer je het hoort hoe meer je het gaat haten ...

avatar van Osiris Apis
Talib Kweli is geen underground.

Berichten (voorlopig) verplaatst naar Talib Kweli

avatar van P Jay
Osiris Apis schreef:
Talib Kweli is geen underground.

Talib Kweli is geen underground...meer.

avatar van waxs
Ik vind Talib ook niet echt underground moet ik eerlijk zeggen... ook niet op zijn debuut of in combinatie met Hi-Tek en Mos Def...

avatar van Timo710
Dit was mijn kennismaking met Talib, en ik vind dit echt dope. Mijn mening.

Black Girl Pain vond ik mooi, Ghetto Show vond ik prachtig. Daarom ook nummer 9 in m'n top 10.

avatar van FunkyMonk
Voor mij écht een tegenvaller, deze. I try heb ik nooit wat gevonden, maar was toch benieuwd wat dit album te bieden had...

Het klinkt gewoon allemaal een beetje..geforceerd toegankelijk. Het duurde écht lang voor ik een nummer vond dat ik gewoon lekker klinken vond. Op Never been in Love en Ghetto Show na, vind ik dit erg triestig.

avatar van Reijersen
De rapstijl van Talib bevalt me in deze zoveel dat de matige producties mij veelal minder storen. Er zitten aardig wat catchy nummers bij, maar inderdaad: Talib kan beter.

3,5 ster.

avatar van Timo710
Hij gaat naar 3,5 dit album heeft mij met de consious rap kennis doen maken, maar toch is dit album uiteindelijk een van Talib's mindere CD's. Toch heb ik hier mooie herrineringen aan!

Heb vandaag ook de Advance versie ergens vandaan geplukt, hier hoor je dave chappelle op de intro, en klinkt around my way ronduit vrezelijk. Wel kut voor Talib, Quality, The Beautiful Struggle en Ear Drum lekte allemaal uit, waardoor hij weer dingen moest verranderen. Zo ook hier, er zitten tracks tussen die je niet op de uiteindelijke versie te horen waren.Die Tracks kwamen op "The Beautiful Mixtape" 1 en 2 en right about now terecht, terwijl het best dikke tracks zijn. Helaas.... .

Een 4, niet alle tracks zijn op dezelfde hoogte en dat soort me maar er staan zooooooo'n lekkere tracks op (ghetto show, never been in love)... Talib is hot... He is no longer underground...

avatar van MurryMusic
mn eerste talib kweli album. Ik hoorde nml van veel mensen om me heen dat talib echt goed is..Naja ik heb er niets van gemerkt(althans niet bij dit album)
Ik vind eigenlijk alleen never been in love wel cool maja..
Producties vond ik ook niet interessant en talib's stemgeluid breek... me de bek niet open.

avatar van Timo710
Ga reflection eternal luisteren, en laat je aangenaam verassen .

Toen ik hem net gekocht had vond ik dit album erg sterk, maar na verloop van tijd is Talib Kweli mij erg gaan irriteren. Jammer, want over het algemeen houd ik wel van rappers die wat willen vertellen.

Timo710 schreef:
Ga reflection eternal luisteren, en laat je aangenaam verassen .

die vond ik dan ook weer niet zooo fantastisch om eerlijk te zijn...

Rene1979
Veel gehaat tegenover talbib...
Ik denk dat talib boven iedere rapper uitstijgd zowel qua flow als teksten! Zo bewijst hij ook op dit album

Kingsnake
Leuk die sample van Kansas 'The Wall'.
Classic rok meets hip hop.

Strakke plaat, dit.

avatar van Timo710
Tis raar, maar ik luister nooit meer naar Talib Kweli, hij is een goede rapper om mee te beginnen als je bijvoorbeeld op zoek gaat naar je smaak in de hiphop. Maar tegenwoordig vind ik Train of Thought nogal cliché aanklinken. En ik heb al bijna een eeuw geen zin in dit album gehad.

Vreemd....

avatar van funkdoc
Ik heb heel lang hetzelfde gevoel gehad. op een duur zette ik hem soms op omdat het een classic is.

Maar vroeger vond ik hem nooit super.

Onlangs echter weer ontdekt en eigenlijk, in vgl met de platen die ik erna had gekocht, blijft elk nummer ziek.

Dat is trouwens iets wat me altijd kan bekoren bij kweli. Het gehele concept is altijd af. Train of Thought is meer dan de muziek. het is het gevoel dat je nog maar krijgt bij de artwork, bij de afrikaanse invloeden, enz. Dat geldt ook voor Black Star, die cd schreeuwt gewoon 'roots', 'real hiphop', 'classic'. Nog voor je eerste noot gehoord hebt. Dat geldt ook voor quality en deze plaat. Kweli is altijd af. Van meest underrate mc is hij naar de meest overrate mc gegaan, maar voor mij is hij gewoon een vette mc.

avatar van Soulistic
Lekker album van Talib! Broken Glass is echt geweldig, dikke beat van Pharrell en Talib flowt er perfect op.
Around my way klinkt lekker rustig in het gehoor met dank aan de melodie van Sting's "Every Little Thing She Does Is Magic".
"Never Been in Love" vind ik de beste song van het album. Wat een lekker nummer, kan er echt niet stil op blijven zitten!
Maar er zitten ook een paar mindere tracks op dus in zijn geheel
3,5 sterren

avatar van thgryda
Rene1979 schreef:
Veel gehaat tegenover talbib...

Word up, haters, laat ze maar doen. Dit is een supervet album, quality beter maar toch 4.5 , classic in mijn ogen wel wat commercieel maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik hem grijs gedraaid heb. Kweli eeuwige held en mijn favo mc samen met common ...

avatar van KILLERBEE99
Klinkt allemaal erg goed

avatar van Shelter
Talib Kweli, ik ben een liefhebber van zijn werk. De man heeft zoveel vette nummers gedropt, nice flow, goede teksten enz.
Het enige wat hij nooit heeft gedaan naar mijn mening is een album uitbrengen waar de meeste nummers dope zijn.
Ik heb een album complex met hem, losse nummers zijn erg vet....een album is vaak so-so. Deze vind ik veruit de minste. Quality is echt een paar klassen beter. Deze toch ook niet slecht met paar vette nummers weer. 3*

avatar van Raul
funkdoc schreef:

Is dit een classic?! Toch wel één van Kweli's mindere albums lijkt me...
Vind Train of Thought en Quality veel beter.
Maar deze is ook nog heel aardig! Talib is nu eenmaal een klasse MC
Iets commerciëlere producties op dit album en hier en daar een nummertje voor het grote publiek; Kweli neigt naar aanpassing en dat zijn we niet van hem gewend. Ondanks dat is het album zeker nog wel de moeite waard. Staan een paar absolute pareltjes op zoals Around My Way, Never Been in Love en Beautiful Struggle.

In Ghetto Show komt nog de quote voorbij die Talib Kweli (via een shout out van Jigga) beroemd(er) maakte bij het grotere publiek:

"If lyrics sold then truth be told
I'd probably be, just as rich and famous as Jay-Z"

Waarop Jay in Moment of Clarity antwoordde:

"If skills sold then truth be told, I'd be, lyrically Talib Kweli
Truthfully I wanna rhyme like Common Sense
(But I did five mill) I ain't been rhyming like Common since"

3,5 sterren voor dit album.

avatar van funkdoc
Ik zeg net dat Train of Thought een classic is. Check de post voor mijn post. Ik reageer op Train of Thought, niet op dit album.

LIQUIDSWORDS
Rene1979 schreef:
Veel gehaat tegenover talbib...

Ik snap de haat ook niet. Tuurlijk het is niet zo goed als Talib & Hi-Tek's Train of Thought, maar kom op Talib is echt een briljante schrijver. Talib Kweli vind ik echt conscious overkomen net als Common en dat maakt hem zo vet. Zijn teksten slepen me echt mee op dit album en ik snap alle kritiek op dit album niet.

avatar van waxs
Omdat het nostalgisch is 3*

avatar van JRLA
JRLA (crew)
Mensen zijn wel wat mal hier.. Dit album is misschien wel het meest persoonlijke album dat Talib gemaakt heeft. Beats zijn prachtig en rustig, dus verwacht je boombap? dat ga je niet vinden maar wat een heerlijk album. Talib is een baas.

Mssr Renard
Als ik de eindscore hier zie, schrik ik wel een beetje. In mijn herinnering is dit een klassieke plaat. Misschien dat mijn score het gemiddelde wat omhoog trekt. Ik heb altijd erg van deze plaat genoten. Een andere flow dan Common, maar waardeer hem bijna even hoog.