Tangerine Dream - The London Eye Concert (2009)

Alternatieve titel: Live at the London Forum November 2008

Duitsland
Electronic
Label: Eastgate

1. Trauma (9:25)
  2. Serpent Magique (6:20)
  3. Episode 7 - Terra Coda (1:17)
  4. No Man's Land (5:11)
  5. Sally's Garden (4:23)
  6. Hyperborea 2008 (5:21)
  7. Sphinx Lightning Part 1 (8:03)
  8. Carmel California (7:27)
  9. Leviathan (7:16)
  10. Episode 1 - Wisdom and Tragedy (7:37)
  11. The Blue Bridge (3:35)
  12. Fire on the Mountain (7:33)
  13. Episode 4 - Leaving the Masters for Good (2:15)
  14. Cinnamon Road (4:14)
  15. Hunter Shot by a Yellow Rabbit (10:27)
  16. The Last Soldier (9:30)
  17. Episode 3 - Wu Wei (5:04)
  18. Sphinx Lightning Part 2 (6:44)
  19. Going West (4:49)
  20. Episode 5 - Point of No Return (5:46)
  21. Loved by the Sun (6:28)
  22. Love on a Real Train 2008 (7:28)
  23. Le Parc (L.A.-STREETHAWK) (3:27)
  24. Sadness of Echnaton Losing the World Child (6:02)
  25. One Night in Space (7:54)
  26. Tomorrow Never Knows (5:32)
  27. Cloudburst Flight (8:31)
  28. (Closing Words) (2:40)
avatar van wowter
Net binnen gekregen, met een iets andere hoes dan hierboven staat afgebeeld.

Eerste indruk: goed en compleet concert.
Cloudburst Fight is de absolute topper, een apart uitgevoerde Beatles-cover valt op, maar verder geen echte verrassingen.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Een Tangerine Dream live-registratie. Eentje die maar liefst 3 CD's beslaat. Wat wil je nou nog meer, toch?
Duidelijk wordt geput uit de releases die ten tijde van het concert net uit waren: Views from a Red Train, Hyperborea 2008, Tangram 2008 en een verdwaalde Atomic Seasons-compositie in de vorm van opener "Trauma" waarmee TD deze live-set overigens wel ijzersterk opent.
Op zich niet erg allemaal en zeker te begrijpen; Views from a Red Train is een goede plaat, dus dat die goed naar voren wordt gebracht, is logisch. Alleen jammer dat er zo ontiegelijk veel aandacht wordt besteedt aan de nieuwe interpretaties van Hyperborea en Tangram. Had persoonlijk minder gehoeven van mij, maar ja, wie ben ik, he ?
Daarentegen een aantal leuke verrassingen, zoals de nieuwe compositie "The Last Soldier" bijvoorbeeld; nou ja, nieuw...ik meende zowaar een nuance van een bekend klassiek thema voorbij te horen komen, gebaseerd op "Sarabande" van G.F. Handel.
En natuurlijk de zeer sterke uitvoering van "Cloudburst Flight" is niet te missen!
Andere, wat oudere composities in een nieuwer jasje vallen wat uit toon, zoals "Love on a Real Train 2008" die véél te lang doorkabbelt zonder echt een keer bijzonder te worden, terwijl "Going West" wel een spetterende uitvoering kent...

Ach, zo staat er toch nog genoeg op om je bijna 3 uur mee te vermaken, want deze London Eye Concert is zeker een hele fijne live-set. Maar in de berg van live-releases neigt deze toch een beetje te verdrinken, aangezien TD natuurlijk veel betere en meer dynamische live-sets heeft afgeleverd.