Motorpsycho - Wearing Yr Smell (1994)

Noorwegen
Label: Stickman

1. Wearing Yr Smell (3:33)
  2. President Block (3:22)
  3. Jr. (4:33)
  4. Birds (4:17)
  5. Leave It Like That [Edit] (2:33)
avatar van itchy
Wearing Yr Smell is natuurlijk één van dé nummers van het beresterke Timothy's Monster. President Block was oorspronkelijk bedoeld voor een split 7" die nooit doorging en is ook een beest van een nummer. Had zo op TM gekund. Jr. is een krakkemikkige lofiversie van het gelijknamige nummer op Demon Box. Birds is een folky liedje, fijn geluid maar melodisch niet heel bijzonder. Leave it Like That (edit) is een korte versie van het origineel dat ook op TM Monster staat... doe mij maar die originele lange versie.

avatar van Mindscapes
itchy schreef:
Hiernaar was ik dus op zoek, bedankt! Ik wist niet wat ik deze namiddag in huis haalde toen ik deze samen met Roadwork 1 voor €13 in huis haalde via de Belgische 2ehands website.
Blijkt dus wel een leuk hebbedingetje te zijn, al geloof ik dat ik aan Roadwork 1 iets meer zal hebben

avatar van jurado
Mindscapes schreef:
samen met Roadwork 1 voor €13 in huis haalde via de Belgische 2ehands website.
Blijkt dus wel een leuk hebbedingetje te zijn
Op vinyl? Ik heb deze op vinyl en volgens mij redelijk schaars.

avatar van Mindscapes
jurado schreef:
Op vinyl? Ik heb deze op vinyl en volgens mij redelijk schaars.

Nee allebei op cd, had ik misschien moeten verduidelijken, valt nog steeds mee qua prijs
De persoon van wie ik Roadwork kocht, had 'm immers zelf vorig jaar op vinyl gevonden op een rommelmarkt bij DOK, Gent. 30 euro voor betaald, zei hij me, en de verkoper wilde er geen cent afdoen...

Vorig jaar vinyl beginnen verzamelen (wegens platenspeler gekregen), heb er intussen toch ook een tiental van MP, maar Roadwork zit daar dus (nog) niet bij.

avatar van jurado
Mooie koop!

avatar van Kronos
Ik heb deze ook op vinyl, 10". Enkele jaren geleden nog gewoon besteld via de website van Stickman Records.

avatar van crosskip
Duurt even, maar ondertussen zijn alle 10"-eps van de band allemaal in bezit! Misschien leuk om ze allemaal eens langs te lopen? Kijken hoe ver ik kom!

Het begint in ieder geval leuk met deze Wearing Yr Smell EP. Het titelnummer is een mooie nostalgisch klinkende track. Een van m'n favoriete nummers van CD1 van Timothy's Monster en ook een goeie keuze voor de single. President Block is vervolgens een gave kapotgeragde popsong zoals de band dat in die dagen zo goed kon. Een cover van Epinastic Movements, een band die het nooit lang heeft volgehouden. Wel zonde, want dit nummer klinkt erg gaaf!

Deze versie van Junior op deze 10" is me ooit nog eens aangeraden door de enthousiaste eigenaar Robbie van platenzaak Bullit in Eindhoven de dag nadat na m'n eerste Motorpsycho-concert daar de Timothy's Monster Box kwam halen. Kwam er jaren pas achter dat deze Robbie ooit een van de gitaristen van de Alabama Kids was geweest, dus dat verklaarde een hoop van zijn enthousiasme over de band! (Uiteindelijk dus laatst met het bestellen van de Wearing Yr Smell 10" ook een Alabama Kids-plaat meebesteld, cirkeltje is weer rond!). Maar dat terzijde, wat een mooie akoestische uitvoering van Junior! Uiteraard vervolgens weer professioneel door de audiomangel gehaald. Blijkbaar een soort Tribute voor de Dinosaur Jr, en ik kan inderdaad ergens J Mascis deze zanglijnen wel horen zeuren.

Birds is dan weer een prima liedje, maar niet direct meer dan een b-side. Het couplet werkt niet helemaal, maar het refrein met de viool is wel weer leuk gedaan. De band kon blijkbaar niet kiezen tussen deze versie van Leave It Like That en de versie die uiteindelijk op TM terecht is gekomen, vandaar de keuze om deze edit op de EP te zetten. Het origineel zou ik nu niet direct bij TM aanvinken als 1 van mijn favorieten, maar moet zeggen dat het geen slechte edit is. Deze zakt nergens in en ramt het binnen 3 minuten mooi door naar het einde.

Al met al een leuke EP met President Block en Jr. als uitschieters. Twijfel tussen een 3,5 en 4, maar we ronden het naar boven af.