Rotary Connection - Rotary Connection (1967)

Soul / Rock
Label: Cadet

1. Amen (3:56)
  2. Rapid Transit (0:38)
  3. Turn Me On (3:17)
  4. Pink Noise (0:22)
  5. Lady Jane (4:57)
  6. Like a Rollin' Stone (4:48)
  7. Soul Man (2:58)
  8. Sursum Mentes (0:44)
  9. Didn't Want to Have to Do It (3:08)
  10. Black Noise (0:23)
  11. Memory Band (3:16)
  12. Ruby Tuesday (4:18)
  13. Rotary Connection (2:46)
avatar van kemm
Wie op zoek is naar goeie psychedelic soul, 2 woorden: Rotary Connection.

Voor wie zich niks kan voorstellen bij psychedelic soul, 2 woorden: Rotary Connection.

avatar van Droombolus
Ik deze plaat gehad 40 jaar geleden. Ondanks dat ik gek was ( en ben ) op zowel psych als soul kon deze RC LP bij mij geen potten breken vrees ik, kan me er zelfs geen enkel liedje meer van herinneren. Ik zou deze graag nog eens in de herwaardering gooien maar zie dat ie OOP is en er belachelijke collector's bedragen voor 2e hands exemplaren gevraagd worden dus misschien iets voor later ..........

avatar van kemm
Jawel joh, als je hem ooit nog eens kunt opzetten zul je zeker wel wat terug herkennen: dat gitaartje uit Memory Band (gebruikt in de Fugees' Killing Me Softly), Minnie Riperton die bijna overal de hoogte in gaat, de oeoeoeoeoe's en lalalalala's: heerlijk allemaal. Misschien niet de grote muziek, maar wel euh interessant. Plus iets als 'Didn't Want to Have to Do It' is ook gewoon een goede song.
Ik heb een tweedehandsexemplaar voor een mooi prijsje weten te bemachtigen (geloof niet meer dan 12 euro ofzo), dus toch de moeite hoor.

avatar van Reijersen
Hier begon het voor Minnie Riperton, maar qua stijl wel totaal anders. Dit is meer psychedelische soul.

Amen – met een dergelijke titel kan ook de gospel nooit ver weg zijn.
Rapid Transit
Turn Me On – een beetje vaag is het wel, lekker vaag. Maar ook cool en mooi.
Pink Noise
Lady Jane – zo hoog zingen zeg. Wat duisterder en bijzonder sfeervol nummer
Like a Rollin’ Stone – het muzikale doet hier vooral het werk.
Soul Man – swingend nummer met wat bijzondere frivoliteiten
Sursum Mentes
Didn’t Want to Have to Do It – mooi rustig nummer waar de gospel ook goed in door klinkt.
Black Noise
Memory Band – veel ge-la en een melodietje dat velen kennen
Ruby Tuesday – beetje een vaag nummer met van alles en nog wat.
Rotary Connection