Ghinzu - Mirror Mirror (2009)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. Cold Love (4:13)
  2. Take It Easy (4:08)
  3. Mother Allegra (2:54)
  4. Mirror Mirror (5:07)
  5. Dream Maker (2:57)
  6. The End of the World (3:51)
  7. This Light (4:15)
  8. This War Is Silent (4:36)
  9. Je T'attendrai (3:39)
  10. Birds in My Head (1:56)
  11. Kill the Surfers (2:51)
  12. Interstellar Orgy (6:10)
avatar van muziekobsessie
hier ben ik heeel beniewd naar, blow was erg goed

avatar van klaezman
Deze staat twee keer op MuMe. Nu is het wel een erg strakke plaat (minder dan Blow weliswaar), maar om 'm nou in tweevoud op de site te zetten. Ik hoor vanalles terug bij de heren Brusselaren. Op de vorige plaat kwamen Radiohead (RH-Erlebnis) en Muse regelmatig op de koffie. Nu zijn U2, The Strokes en soms flarden rommeligheid van Rolling Stones te waarnemen.

Het titelnummer en de opener knallen er bovenuit. Jammer dat er ook weer een paar niemendalletjes opstaan, maar dat is ze vergeven. Dit zestal zou ik graag een keer live aanschouwen!

Antagoon
Live zijn ze zeker aan te bevelen!

Deze plaat klinkt weer lekker, maar heeft niet de impact die Blow op mij had. Nou is dit erg oneerlijk commentaar, want je weet nu eenmaal wat je ongeveer kunt verwachten.
De plaat trapt in elk geval goed en afwisselend af, na This War is Silent zakt het in om met Interstellar Orgy weer lekker en electronisch te eindigen.
Zal voorlopig wel grijsgedraaid worden......tot de nieuwe Silversun Pickups.

avatar van muziekobsessie
Ben op deze plaat helemaal op Ghinzu afgeknapt. Veel te electronisch voor mij. Beetje het soulwaxsyndroom. verzand in een geforceerd moeten van modern klinken waardoor gedateerd, jammer Blow was zo veel belovend en heeft veel meer dynamiek

avatar van KidChino8
niet slecht, maar ik heb er toch gemengde gevoelens over..
Blow blijft nog wel dat tikkeltje beter vind ik persoonlijk
misschien nog een paar keer draaien toch..

Antagoon
Ja, dat gevoel herken ik. De dip aan het einde betreft nota bene drie nummers (Je t'attendrai , Birds in My Head , Kill the Surfers) en stoort me mateloos. Het verschrikkelijk irritante Je t'attendrai staat er zelfs twee keer op.....een Mexico-versie, what the f***!? Voor mij had het niet gehoeven.
Daar staan dan wel weer de nodige mooie nummers tegenover (Cold Love, titelnummer, Dream Maker, The End of the World), maar als geheel is het toch minder dan Blow (4,5*). Te hooggespannen verwachtingen na vijf (5!) jaar. Live ga ik ze zeker weer bewonderen ondanks het geëmmer op Eurosonic.
De Silversun Pickups lossen de verwachtingen gelukkig wel in.

klaezman schreef:

wanneer komt ie uit? nu staat hij net niet meer tussen de releases precies..

avatar van KidChino8
iemand al gehoord van 'Joy, Success, Happiness (3:38) '?
staat niet op mijn versie, misschien een bonustrack ?

avatar van Koston
Een paar uitstekende nummers, maar helaas ook paar niemanddalletjes die beter als b-kant werden uitgebracht. Ik kan me niet voorstellen dat deze groep op 5 jaar niet meer betere nummers heeft bijeen geschreven dan te horen zijn op deze cd.
Maar Ghinzu blijft zowiezo één van de beste Belgische bands, alleen al owv hun geweldige sound

Anguloce
KidChino8 schreef:
iemand al gehoord van 'Joy, Success, Happiness (3:38) '?
staat niet op mijn versie, misschien een bonustrack ?
Note: "Je t'attendrai" and "Joy, Success, Happiness" are the same song, but they are sung in French and English respectively. On the French version of the album, "Je t'attendrai" does not feature, being replaced by its anglophone homologue.

(Wikipedia)

oké merci!
Ik kan niet wachten om ze volgende week en op werchter live te zien, de andere albums zijn van dezelfde kwaliteit!

avatar van Aegonis
Ik was ook eerst maar matig enthousiast over deze plaat. Het is geen tweede Blow geworden, maar dat album was dan ook een meesterwerk, en zal volgens mij steeds hun magnum opus blijven.
Woensdag ben ik naar hun optreden in de Vooruit in Gent geweest (voor 12 eurootjes kun je niet veel misdoen) en wat ik daar zag... De nummers op deze plaat zijn live echt zeer sterk hoor. Zo ging This Light op het einde naar een geweldige climax en schreeuwde John Stargasm tijdens Je T'Attendrai de ziel uit zijn lijf.
Mirror Mirror is een plaat dat pas live helemaal tot zijn recht komt. Na Blow komen ze hier met een plaat die bevestigt: Ghinzu is top

avatar van muziekobsessie
mischien hebben ze de verkeerde producer genomen. Weet iemand welke?? Beter David sardy (of chris goss)of zoiets. Want de nummers zijn opzich niet slecht

avatar van T!M
T!M
Take it Easy had zo een nummer van The Strokes kunnen zijn

FANTAAAAAAASTISCH IN TRIX VRIJDAGAVOND! beste concert in maanden..en beste band van België. zeg het voort!:-) deze nieuwe cd ken ik nog niet goed, maar je 't attendrai hoorde ik live. zalig nummer! en de cd blow is gewoon geweldig goed..

avatar van Antie
Hmm geen slecht album maar heb hier toch iets te vel naar uit gekeken.
Waardoor ik toch wat teleurgesteld ben.
Vind dat het album eigenlijk al stopt voor mij na nummer 8

T!M schreef:
Take it Easy had zo een nummer van The Strokes kunnen zijn

echt he, dat was ook het eerste wat mij te binnen schoot bij de eerste keer dat ik het hoorde..

Dat concert in trix was inderdaad ook voor mij één van de beste concerten van de laatste maanden/jaren, al had dat ook te maken met de waalse fanclub die mee was

avatar van barrett
Hier had ik gewoon meer van verwacht, zeker na het lezen van een recentie in de standaart. Jammer

avatar van NIN
NIN
Aegonis schreef:

Volledig mee eens

Concert op Werchter was wel briljant. Ook de cd is echt erg lekker, ga hem zeker vaker luisteren. Ik vraag me altijd af waarom we in Nederland nooit van dit soort kwaliteitsbands hebben. (al komen ze er steeds meer, maar niet met het achteloze gemak als Ghinzu dat deed op Werchter)

avatar van itchy
Die zijn er sporadisch wel, maar als rockacademies en tv-talentenjachten de norm vormen, komen ze nooit bovengronds. Alle scherpe tendensen worden hier vakkundig de kop ingedrukt en weggesubsidieerd en dan krijg je bagger als Stereo en Krezip. Ooit komt het wel weer, maar dan als reactie op.

avatar van twin
freakyy schreef:

vond je? vond het tenekrommend toen het keyboard uitviel, maar wat ze speelden was erg goed, hoop dat ze op pukkelpop wel een volledige set kunnen spelen, vind de nieuwe cd tamelijk briljant!

Ja dat was vrij vervelend, maar het deed niet af aan de kwaliteit van de nummers vond ik.

avatar van twin
freakyy schreef:

dat niet, maar ze waren behoorlijk pissed

avatar van Ploppesteksel
En dan ?
Hun optreden was geweldig. Cold Love, Take It Easy & Kill The Surfer klinken veel beter live..

avatar van Boris1
Afgelopen weekend deze band gezien op Lowlands. Ik kende het niet, net als vele Lowlanders met mij want aan het begin van de show stond er bijna niemand in de India-tent. Wat een geweldig gevoel moet het voor een band zijn om vervolgens te zien dat na verloop van de show steeds meer mensen enthousiast mee kwamen dansen/springen om uiteindelijk onder ovationeel aplaus van een goed gevulde India de tent te verlaten. Mijn ontdekking op Lowlands dit jaar.

avatar van stef212
Blijf dit een ontzettend leuke plaat vinden. Het leuke hitje Cold Love,en het leuke Mirror Mirror, blijven boeien ondanks de vele luisterbeurten.

avatar van .SLR
In het begin moest ik erg aan dit album wennen, maar nu ben ik tot de conclusie gekomen dat ik hem best goed vind. Net niet zo geniaal als Blow, omdat dit album niet zulke uitschieters als Blow en The Dragster-Wave heeft (al is Cold Love ook wel erg briljant). Na This War Is Silent wordt het inderdaad een beetje minder, maar de nummers daarvoor compenseren dat ruimschoots. Mirror Mirror heeft zijn beoordeling van vier sterren zeker verdiend

avatar van Lepel
Als ik deze op LP had gehad, had ik voornamelijk kant A gedraaid: ik vind de eerste 6 nummers beter dan de tweede helft. Overall blijft het evenwel een geweldig album. Favoriete tracks zijn (dus) Cold Love, Take it Easy, Mirror Mirror en Dream maker.

avatar van Manuel
Doet bij vlagen, en vooral nummer 2, inderdaad erg sterk aan The Strokes denken. Niet zo goed als Blow, maar wel een goed album!