Huub Hangop - De Allerergste Van (1993)

Label: Red Bullet

1. Hartelijk Gefeliciteerd (0:04)
  2. Het Vrachtwagenchauffeurslied (3:28)
  3. Zeg 'Ns Netjes Dankjewel (3:42)
  4. Jeu de Boules (2:29)
  5. M'n Reddingsvest Is Lek (2:32)
  6. (Wat Ben Je) Lelijk van Dichtbij (3:16)
  7. (Aan M'n Wagen Hangt een) Caravan (3:26)
  8. (Je Wordt Weer Vent in de) Sjoarmatent (2:39)
  9. Pistolen Bob (3:08)
  10. Moppie Waar Is M'n Floppy? (3:10)
  11. Ze Kunnen van Zijn Zijn (Maar Ook van Mijn) (3:04)
  12. (Wij Hebben Thuis een) Wasautomaat (3:17)
  13. Ik Lauf Lang (2:50)
  14. (Wo Sind Die) Madchen von Tirol (3:33)
  15. Zonnebrandolie (2:27)
  16. Anemoontje (1:50)
  17. Tap-Medley 1. Oh When the Saints / 2. No Limit (1:25)
"Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van deze cd" (4 sec), "Wat ben je lelijk van dichtbij, oe la la la...", "Wo sind die madchen von Tirol, jawohl jawohl jawohl", "Applaus voor de paus, lekkere knoflooksaus (Sjoarmatent)", en ga zo maar door met de meligheid.
Vreselijk flauw allemaal, maar gelukkig neemt Huub zichzelf ook niet zo serieus gezien de teksten die hij bijvoegt op de achterkant van de cd.
Alleen leuk als je heel melig bent of heel erg dronken.

avatar van BoordAppel
Hahaha, "Wat ben je lelijk van dichtbij" vond ik toen echt een grappig nummer. Was ergens rond die tijd bij een lokaal radiostation te gast en toen werd me gezegd dat ik een nummer mocht uitzoeken, kwam ik hiermee aanzetten . "Ik denk dat de luisteraars dan snel een andere zender opzetten", zei de DJ. Ik weet nog dat ik dacht: "Hebben jullie luisteraars dan?" Toen maar gekozen voor Michael Jackson, dat mocht wel.

Het is ook lulligheid ten top en ergens is dat ook wel charmant.
Tijdens een avond met wat wijntjes achter de kiezen heb ik met anderen hier erg veel lol aan beleefd.
"Wat ben je lelijk van dichtbij" ooit eens als playback-act opgevoerd op het werk: scoort altijd
En op de achterkant van zijn cd: "Alle personen die hebben meegewerkt aan deze cd wilden, bij nader inzien, liever anoniem blijven wegens het mogelijk ontstaan van blijvende schade aan hun carriere en privacy.(Inmiddels heeft Huub iedereen persoonlijk bedankt; enkelen heeft hij zelfs betaald"
Dat soort werk dus

avatar van starbright boy
Ik kan me nog een positieve recensie in Oor herinneren waarin Huub Hangop vergeleken werd met Wim T. Schippers.

avatar van EmDee
Hier beleef ik echt geweldige herinneringen aan. In onze studententijd helemaal grijs gedraaid. En na een studentenzeilkamp lang alleen maar Huub te hebben gehoord, hebben we hem gevraagd om naar Enschede te komen.
Wat een feest en ook nog eens een supervent!

Het begin van het album vin ik wel stukken beter dan t eind maar vooral vrachtwagenlied en pistolen bob vind ik geweldig!

EmDee schreef:

En in dat Vrachtwagenchauffeurslied werd mijn toenmalige woonplaats genoemd (hij had daar nl zelf ook gewoond): dat was extra grappig.
Maar neutraal beoordelend is het natuurlijk oerslecht: gelukkig had hij ook niet de pretentie om een klasse-cd te maken

avatar van The Scientist
Toch wel jammer dat hier de grote klapper "Ik wil ook zo'n broek met van die zakken aan de zijkant" niet opstaat, dat nummer is live echt te geweldig. (Verplicht tijdens de introductie van vorig jaar)

avatar van Jazper
Elke cd waar "Ik wil ook zo'n broek met van die zakken aan de zijkant" niet op staat is eigenlijk wel jammer.

avatar van psychonaatje
Jazper schreef:

ROFLOL. Is dit tevens een tip voor de nieuwe Radiohead?

Wat erg. Ik ken ze bijna allemaal. Ben vroeger wel heel veel dronken geweest kennelijk.

avatar van Jazper
"Ik wil ook zo'n broek met van die zakken aan de zijkant" zou de nieuwe Radiohead zeker opfleuren.

avatar van twin
rayman schreef:

Oei oei, ik ken ze ook allemaal, heb huub zelfs eens een keer live gezien op de Kermis in Lutjebroek (jazeker het bestaat) tijdens het eerste deuntje ( dat betekent dat je om 10 uur smorgens naar de kroeg gaat terwijl je er net uit komt rollen) wat een feest was dat, hij nam zichzelf echt niet serieus en het zijn meesterlijke liedjes voor dat soort gelegenheden

Top 10 misschien ??

avatar van Lukas
Ook legendarisch:

Zij load ook wel mijn liedjes down
op mp3
dan word ik heel erg boos en zeg ik
meisje dat mag nie
dan maak jij je schuldig aan een ernstig misdrijf
en kun je wat mij betreft een virus krijgen
op je harde schijf

www.anita.nl, jij bent voor mij de allerliefste url!

avatar van miak
Haha, hij is mijn achterneef. Ik kwam hier net toevallig. Deze muziek slaat natuurlijk nergens op, maar is zo melig. Je moet hem live zien echt te grappig voor woorden. Mensen uit het publiek halen en mee laten doen op www.anita.nl, en dat dansje dan.
Ik zal de rest van zijn cd's ook nog wel eens toevoegen, want we hebben ze allemaal thuis liggen (familiecadeautje ).

avatar van The Scientist
miak schreef:

avatar van Thunderball
Ja, echt lachen deze cd! Ik ontdekte de heer Hangop via call TV jaren geleden laat op de avond. Zat je nog even te zappen, zag je deze vreemde kwast op het scherm.

Zijn imitatie van Frank Sinatra was eng zo gelijkend (ahum!), niet van de echt te onderscheiden!

Leuk album dit, in geen jaren gedraaid, maar wordt weer eens tijd! "(Je wordt weer vent in de) sjoarmatent" is natuurlijk de klapper bij uitstek.

Ook nog leuk om te vertellen:

mijn naam staat op de tweede cd (om onduidelijke redenen vermeld tussen Kuifje en andere figuren die niks met de cd te maken hebben gehad, hahaha! Ik geloof dat wanneer je je destijds op had gegeven voor de gratis fanclub je er automatisch op vermeld werd of zo!)

Toch wel drie sterren waard wegens de melige gezelligheid van deze cd!

avatar van Madonna
Fantastische humor...ik ben zelfs lid van zijn fanclub. Toen ik een keer terugkwam van de wintersport heb ik mij gelijk verdiept in Huub. Lekker ding ook!!!

"Met dikke jassen op de terassen, ja bij de eerste zonnestraal zitten wij weer bij elkaar..." .."Wat een palen overal" "Ik wil ook zo'n broek met van die zakken aan de zijkant"...Ik bedoel...hoe verzin je het? Dat soort titels voor liedjes en oh ja...."WWW.Anita.NL";

-3.5-

miak schreef:
Voeg dat dan eens toe

avatar van Paap_Floyd
Daar gaat Trees met mijn database, en wat doet Jos.... met m'n Ms-dos?

Ik luister hem nu en hij is nog steeds er leuk en ik heb geen slok op

avatar van Lukas
aERodynamIC schreef:

Alleen leuk als je heel melig bent of heel erg dronken.

Vind ik serieus nog wel meevallen. Deze man heeft gewoon echt humor. Geweldig hoe hij triomfantelijk een soort niet-standaardrijm op de wereld loslaat, zoals het voorbeeld van Paap hierboven. Dat is gewoon een prachtige vondst. Ik ken niet alles hiervan, maar als ie 'Zeg 'ns netjes dankjewel' zijn koor gaat bedanken

Dit is gewoon altijd leuk eigenlijk

Lukas schreef:
Vind ik serieus nog wel meevallen

Daar dachten ze op Metropolis-festival 1992 heel anders over: het publiek kon het niet waarderen.
Ik heb er een hoop lol aan beleefd, absoluut, maar ik moest er toch wel degelijk erg melig voor zijn anders werkt het niet bij mij.

Overigens wilde ik gisteren de rest van de albums toevoegen maar bij gebrek aan goede afbeeldingen ben ik daar mee gestaakt.

avatar van kaztor
aERodynamIC schreef:
Het is ook lulligheid ten top en ergens is dat ook wel charmant.
Dat soort werk dus

Dit is het soort humor dat ik absoluut kan waarderen.

Op Huub's site staat te lezen:
"De carrière van de veelzijdige op 10 september 1960 te Hoeven (N.Br.) geboren zanger-entertainer, acteur, tapdanser en (tv-) presentator Huub Hangop start in mei 1982 met zijn eerste single "Wij hebben thuis een wasautomaat". In datzelfde jaar komt Huub in de finale terecht van de Frank Sinatra Imitatie-wedstrijd (met in de jury Hans Vermeulen en Henny Huisman). Dus zingen kan ie dan al."

"PANIEK wordt vanaf eind november 1995 door Borka en Huub gepresenteerd en de start van Huub's televisie-carrière is daarmee een feit. Huub krijgt hierop vele leuke reacties. Van "Eikel" tot "Spetter" en van "Lul" tot "Kanjer"- dit laatste komt overigens in Huub's geval op hetzelfde neer. Naar aanleiding van deze lovende kritieken schaft Huub zich terecht een Volvo 740 aan. "

handsome_devil
Sorry liefhebbers, maar op een paar leuke nummers na vind ik er niet echt veel aan, beetje te laag niveau voor mij. 2,5*

avatar van Paap_Floyd
Maar aERo, als je hier behoorlijk wat lol aan heb beleefd (en vast nog wel kan beleven) vind ik 1,5* wel een beetje karig hoor.

Joy
ongelooflijk, ik vond hem altijd wle grappig maar niet meer dan dat

na het lezen van dit topic ga ik eens pindakazen, volgens mij de ultieme goeiezinkrijg muziek

(als je niet beter wist zou je denken dat dit hele topc met titels en al kompleet uit de duim gezuigt is):)

Paap_Floyd schreef:

Dat mag je helemaal vinden, maar anno nu vind ik het toch echt te flauw voor woorden. Ik praat over carnaval begin jaren '80 (wasautomaat) en wat later in melige buien met vrienden andere nummers. Toen was het leuk voor mij. Daarbij bezong hij mijn toenmalige woonplaats in het vrachtwagenchauffeurslied en dat maakte het ook extra grappig.
Laat ik zeggen dat ik het nu ontgroeid ben en dan is die 1,5 op zijn plaats. Ik ben volledig op hem afgeknapt tijdens het Metropolis-festival 1992 in Rotterdam: daar was het gewoon een vervelende klier die terecht werd uitgejouwd door het publiek.
Maar goed, dat gebeurt met humor wel vaker: ooit vond ik Mr. Bean helemaal geweldig, nu vind ik het 'wel aardig' en dat had ik toen nooit kunnen vermoeden.
En deze cd? Die ligt in een donker hoekje van de kast flink wat stof te happen.....

aERodynamIC schreef:

Zet hem in het verkooptopic

avatar van Thunderball
Metropolis-festival 1992??? Wat gebeurde er daar toen dan? Vertel!!

Wat valt er te vertellen? Tussen de acts door werden we getrakteerd op 'de humor' van Huub: hij moest de tijd tussendoor een beetje volkletsen. Het publiek beloonde dat met hoongeroep en graspollen...... en als jij komt voor de Smashing Pumpkins dan zit je niet op ongelooflijk flauwe humor.

By the way: dat truckerslied moet jou ook aanspreken (woonde in hetzelfde gehucht als jij en ik kom er nog regelmatig ).
En het nummer Wasautomaat was erg populair op die jongeren-carnavals-bals onder de basiliek (hoe heette dat toch ook al weer???).

Joy
wat een troep