Kip Winger - Down Incognito (1997)

Alternatieve titels: Another Way | Made by Hand

Label: Domo

1. Another Way (4:39)
  2. Down Incognito (3:08)
  3. Under One Condition (4:11)
  4. Miles Away (4:00)
  5. Steam (3:31)
  6. Headed for a Heartbreak (3:02)
  7. How Far Will We Go (5:02)
  8. Naked Son (3:55)
  9. Spell I'm Under (3:54)
  10. Easy Come, Easy Go (2:49)
  11. Who's the One (4:25)
  12. Daniel (4:16)
avatar van richiedoom
Prachtstem!
Een paar songs van winger in een akoestisch jasje. En zeker niet slecht!

avatar van james_cameron
Met de songkeuze is weinig mis, maar deze akoestische versies gaan al snel een beetje op de zenuwen werken door de beperkte zangkwaliteiten van meneer Kip Winger. Hij klinkt vaak wat zeurderig en monotoon. Ik hoor hem dan toch liever wanneer hij ondersteund wordt door flink wat bombast. Geen enkele van de hier aanwezige uitvoeringen haalt het bij de originele versies, wat mij betreft.

avatar van Edwynn
Miles Away. Op het breekbare af. Erg fraai.

avatar van milesdavisjr
Een prima plaatje van Kip, oude songs in een nieuw jasje met enkele mooie arrangementen. Een aantal nummers lenen zich uitstekend voor een semi-akoestische setting. Under One Condition verschilt niet zo wezenlijk van de oorspronkelijke versie maar wordt uitstekend vertolkt. Miles Away heeft een emotionele voordracht en mag ik ook graag aanhoren. Echter de wat langzamere nummers halen de vaart ook uit het plaatje en het wordt dan op den duur wat langdradig Kip heeft op zich een prima stem maar in deze constellatie boeit hij niet de gehele drie kwartier. Het sfeertje en het vakmanschap van de beste man tillen dit schijfje echter alsnog naar een ruime voldoende.