Verrassend gevarieerd album van deze Noorse nu-wavers. Hun muziek is sterk geworteld in de jaren tachtig en doet vooral denken aan A Flock of Seagulls, Comsat Angels (zo rond 1984/1985) en de typische synthbandjes van begin jaren tachtig. Sterke troef is zanger Kristian, hij heeft een fantastische stem, maar is soms wat al te enthousiast/extatisch in de weer.
Orgineel zeker niet, maar lekker verslavend absoluut. Nieuwe single Polaroid laat een meer shoegaze geluid horen met een Underworldsausje.
Album met een erg lekkere sound zonder memorabele songs te bevatten. Ik heb de indruk dat ze 'The Search' wel kennen, die intro van Stand Still Jane Fonda lijkt verdacht veel op die van I Didn't Raise No Fool. De vergelijking met A Flock Of Seagulls is op zijn plaats.
Pete Burns komt natuurlijk ook naar boven als je dit album beluisterd. Wat ziet hij (of zij?) er verschrikkelijk uit tegenwoordig, Marieke van Helwegen of Donna Versace is er niets bij
Premonition schreef: Nieuwe single Polaroid laat een meer shoegaze geluid horen met een Underworldsausje.
Is er dan nog nieuw werk op komst van deze heren?
Dit album draai ik nog regelmating -zoeits gaat nooit vervelen- dus een nieuwe aanwinst is meer dan welkom.
Officieel bestaat de groep nog wel, maar voorlopig komt er geen nieuw werk uit. Meningsverschillen over de muzikale koers liggen hieraan ten grondslag, schijnt het. De groep heeft sinds mei 2009 niet meer opgetreden
Jammer, van al die onbekende bands die in 2007 een uitstekend debuut uitbrachten (Monomen, Bell Hollow, Decorate.Decorate., Dragons,...) blijft er niet veel meer over.
Tja, t gaat om rock n roll hé. Opwinding. Ambiance. Lust for life.
Kan zijn dat het genre niet aan jou besteed is maar Monomen zijn nu net niét een van "1000 uit een dozijn".
Maar ik plaatste vooral de reactie omdat de naam van de Noren dus allesbehalve origineel is (was). Mocht ik een band starten, ik zou op zijn minst een naam verzinnen die nog niet is gebruikt...
Een pareltje tussen alle blinkende new wave steentjes. Ik heb dit album nooit in mijn bezit gehad, alleen een mp3 versie. Tot mijn verbazing is dit album nog te bestellen. Bij deze dan ook gedaan. Als je al vergelijkingen maakt sluit ik me hier aan bij de vergelijking met Flock of Seagulls maar eigenlijk is het album gevarieerder, ik hoor er o.a. ook The Chameleons in terug. In 2017 is er nog een EP verschenen (zie link).