Stuurbaard Bakkebaard - L'Amour (2009)

Roots
Label: [PIAS]

1. L'Amour (4:24)
  2. Cuba (2:45)
  3. Simple Life (2:33)
  4. Deutsches K (4:27)
  5. White Daughter (4:13)
  6. Please (3:10)
  7. Pimp My Funky Brain (3:48)
  8. 80's (6:37)
  9. L.T.R. (3:52)
  10. Analia (4:44)
  11. Is Your Mama Gone? (4:22)
  12. Oehoe (4:15)
avatar van indie-nerd
geniale naam voor een band haha

avatar van Slowgaze
Hier moet ik als trots bakkebaarden-drager toch eens achteraan. De hoes + titel doen me toch wel erg aan een parodie op Xiu Xiu denken.

avatar van Snowblood
De naam van de band vind ik echt geniaal..

Ik vind 'm erg leuk, voornamelijk Deutsches Kreuz is geniaal. om te beginnen 3,5*

avatar van Shelter
Die cover is natuurlijk wel king he!! hahahaha.
kwa muziek vind ik het niet echt geweldig...beetje in de categorie soms klinkt het wel aardig.

avatar van Torrero
Pimp My Funky Brain is heel fijn.

Stuurbaard Bakkebaard was al geniaal, maar met de inbreng van DJ DNA valt alles nog meer op z'n plek.

avatar van CD-Recensies
Stuurbaard Bakkebaard met DNA is Crème fraîche-vet

Een Crème fraîche-vet album dat rockt en swingt tegelijk. Mogelijk moet je eerst nog wat wennen aan de vreemde geluiden maar alras blijken er leuke muziekjes is schuil te gaan.

"Een titel waarbij ik zeker weet dat als die van Stuurbaard Bakkebaard afkomt, ik geen huis-, tuin- en keukenliefde hoef te verwachten, maar eerder seks in een vuige achterafsteeg waarbij de lust voor de liefde gaat." (Bron: Fileunder)

Ik had nog nooit kennis gemaakt met Stuurbaard noch Bakkebaard. Bij mij werd de aandacht getrokken door de medewerking van DJ DNA. De vroegere mixer van Urban Dance Squad was voorheen een garantie voor mooie klanken en ook nu laat hij zich van z'n beste kant horen.

Mooie zinnetjes als "I put some Crème fraîche on your chest" maken het genieten compleet. Een album wat zich niet in 1 keer laat pakken. Meerdere luisterbeurten zijn noodzakelijk.

Tekst is overgenomen van cd-recensies.nieuwslog.nl

avatar van Tozifra
Op mijn net binnengekomen cd is de blote man verdwenen. Censuur?
De muziek is kunst. Het doet me denken aan Beck, Deus en De Kift.