Gavin DeGraw - Free (2009)

Label: J

1. Indian Summer (4:43)
  2. Free (3:56)
  3. Stay (3:33)
  4. Mountains to Move (5:46)
  5. Glass (3:53)
  6. Lover Be Strong (4:29)
  7. Dancing Shoes (3:46)
  8. Waterfall (4:41)
  9. Why Do the Men Stray (3:05)
avatar van SoNick
Ik ben fan van zijn twee albums, maar hij komt wel heel erg snel met een derde. Weinig tracks ook. Vraag me af waarom hij niet nog een jaartje wacht en dan een cd met een stuk of 14 tracks uitbrengt. We wachten af wat het wordt.

avatar van hidje22
Ook ik ben echt fan van beiden twee albums, ondanks dat de tweede iets heftiger was. Dit album schijnt iets rustiger te worden met ook een aantal covers. Heb het nummer 'Glass' al gehoord en dat klinkt erg lekker.

Zeertjuh
Na de 1e luisterbeurten ben ik toch wel erg positief. Zijn vorige album was wat meer rock achtig en dit is weer heerlijk chille muziek. Op dit moment toch echt wel 4.5 waard voor mij.

Lacrymosa
Weer een heerlijk album van Gavin Degraw, wel jammer dat er maar 9 nummers opstaan. Maar ze zijn toch wel allemaal erg goed. Alleen Waterfall ben ik geen fan van. De nummers Free en Lover Be Strong zijn mijn favorieten. 4.5*

avatar van SoNick
Ik heb hem pas één keer gehoord, maar vind het wel wat tegenvallen. Sowieso de kwantiteit, maar ook de kwaliteit. Ik vind het bij hem juist altijd lekker als het refrein erin klapt. Deze nummers kabbelen maar een beetje voort. Een beetje duf is het allemaal. Niets bijzonders.

Ik hoop dat dit een eenmalig experiment is. De volgende keer graag weer een paar lekkere rocknummers!

Dit album is vele malen beter dan het vorige album. Deze haalt het niveau van het 1e album weer. De CD is inderdaad wat kort, maar dat neem ik op de koop toe. Ik ga in ieder geval naar Paradiso in juni.

Favoriet tot nu toe het nummer: Why Do the Men Stray

Ik vind het zo'n verschrikkelijk saaie cd. De 2 is voor het stemgeluid. Ik vind dit album echt te lelijk.

avatar van SillyMe
Helemaal verliefd ben ik op deze cd.

Gavin DeGraw zei zelf: "My intention on FREE was to stay out of the way of the songs. We kept the production very minimal in order to get everything that lies between me and the audience out of the way. By removing all the bells and whistles, you really make room for someone to pay attention to the songwriting".

Daarin is hij, naar mijn mening, meer dan geslaagd.
Mijn favorieten zijn "Mountains To Move", "Free", "Indian Summer", "Dancing Shoes", "Glass" en "Waterfall". Bijna allemaal dus!
Dit belooft heel wat voor zijn concerten in Paradiso, 1 en 2 juni 2009 en ik ga natuurlijk naar allebei.
Mijn stem is goed voor 5 punten!

avatar van thelion
Het word voor mij dan toch een beetje meer van het zelfde en dit 3e album komt wel heel snel na zijn 2e.........
Wellicht was het verstandiger geweest om wat langer te wachten met dit album. Het komt op mij een beetje over als een tussen doortje of zo iets........

avatar van SoNick
"De cd heeft inderdaad 9 nummers, maar on-line zijn er nog 3 te downloaden, nl. "Young Love", "Never The Same" en "Get Lost"."

Dat vind ik nou zo waardeloos...Zet die nummers dan gewoon op de cd erbij.

avatar van joyce19791
Gavin Degraw is naar mijn mening toch wel 1 van de beste singer-songwriters van deze tijd op mainstream gebied.
Ik ben dan ook wel een fan van zijn eerste twee albums.
Maar dit album valt mij erg tegen. Ik hoor dan ook liever de rock-nummers van Gavin.
En hoewel ik van te voren wist wat ik moest verwachten (langzame nummers dus), had ik toch de (valse) hoop dat ik het zou kunnen waarderen. Helaas..... Volgende keer beter Gavin.

avatar van jordybeukeboom
SoNick schreef:

Dat vind ik nou zo waardeloos...Zet die nummers dan gewoon op de cd erbij.

Helemaal mee eens. Van die vermoeiende marketingtrucs

avatar van blonde redhead
Ben het er niet mee eens dat er altijd maar meer nummers op een cd moeten. Ik heb lieve9 supernummers dan 9 supernummers plus een aantal redelijke nummers erbij. Deze cd valt me dan wel weer even tegen. Maar verwacht dat de volgende cd wel weer goed wordt.

blonde redhead schreef:

Klopt ook wel, maar om die drie extra nummers als bonustracks aan het eind toe te voegen lijkt me geen probleem. Ik vind het wel storend als die mindere nummers tussen de goede door staan.
Ik vind overigens dit tot nu toe nog steeds zijn minst goede cd.

avatar van stephan2456
Ik vond Gavin DeGraw's tweede album, het self-titled 'Gavin DeGraw', toch wat tegenvallen. 'Free' komt echter weer in de buurt van Gavin's debuut, 'Chariot'.

Het album is wat minder mainstream dan z'n voorgangers, maar dit vind ik alles behalve storend. Sterker nog: voorganger 'Gavin DeGraw' kwam wat overgeproduceerd op me over, en dat gevoel heb ik bij 'Free' gelukkig niet. Helaas staan er maar 9 tracks op het album, maar zoals eerder al gezegd werd is dat in ieder geval beter dan een album vol matige opvulling.

Favoriete tracks: 'Stay', 'Lover Be Strong' en 'Free'.

avatar van Zoute Popcorn
Wow...dit is een meevaller zeg!

avatar van Gloeilamp
Nieuwe nummer heet 'Not Over You', en is best een leuk nummertje!

Carpe Diem
Toch wel een aangenaam album van Gavin Degraw. Qua sound wel anders dan zijn andere albums, maar dat bevalt mij prima. Mountains to move vind ik echt een schitterend nummer.