The Offspring - The Offspring (1989)

Rock / Punk
Label: Nemesis

1. Jennifer Lost the War (2:35)
  2. Elders (2:11)
  3. Out on Patrol (2:32)
  4. Crossroads (2:48)
  5. Demons (3:10)
  6. Beheaded (2:52)
  7. Tehran (3:06)
  8. A Thousand Days (2:11)
  9. Black Ball (3:24)
  10. I'll Be Waiting (3:12)
  11. Kill the President * (3:22)
  12. Hey Joe * (2:31)

avatar van Chainsaw
wel een leuk album, maar niet veel bijzonders ...

avatar van Eddie
staan echt een paar verschrikkelijk goede nummers op, theran & jennifer lost the war zijn echt parels. 4*

Het zijn allemaal stuk voor stuk goeie nummers.
Wel heel erg beinvloed door de punkband TSOL.

Bob Cremers
Deze vindt ik niet zo goed als die anderen dus 3 sterren waard.

avatar van smash016
Deze is echt heel goed, jammer dat zo weinig mensen 'm kennen! Het is in feite dezelfde muziek die ze nu nog steeds maken, alleen dan met een low-budget productie.

MetalDex
Tehran is vorig jaar trouwens nog opnieuw opgenomen als 'Baghdad' voor de cd Rock Against Bush. Prachtig nummer. Verder zijn Beheaded en Kill the President ook geweldige nummers.

TSOL is idd de inspiratie geweest voor deze plaat, maar ik zie ècht geen verband hoor. Totaal verschillende sound en de stem van Dexter is ook een stuk "lichter", als je begrijpt wat ik bedoel.
Wist je trouwens dat het nummer Kill the President verboden is in de VS!

avatar van kaztor
Phoenix schreef:
Dit is het enige album wat ik nog nooit gehoord heb .

Wees niet getreurd, ik zal denk ik nooit zo ver komen...

Japp schreef:
Wist je trouwens dat het nummer Kill the President verboden is in de VS!

K'weet al wr .. het zou de mense op idee kunnen brengen
Bangelijke plaat !!!

MetalDex schreef:

Klopt niet helemaal. Klopt sowieso niet. Baghdad was al opgenomen en uitgebracht op vinyl in 1991. Op de vinyl stond ook een vroege versie van 'Get it Right' (Ignition), een cover van 'Hey Joe' (die in 1997 opnieuw is opgenomen) en 'The Blurp'. Ze besloten om de Tehran-versie op de CD te zetten omdat dat de golfoorlog op dat moment meer speelde.

avatar van WBN
WBN
wat is tehran een geweldig nmmr:D

avatar van Sanderkeuh
I'll be Waiting - 3.5
Kill the President - 3.5

==> 38,75/11 = 3,5227272727272727272727272727273 ==> 3,5*

avatar van Tijn79
Gewoon een heerlijke plaat, waar ze nog bij lange na niet zo commercieel klinken als later.

avatar van otherfool
Goh had ik hier nog niet op gestemd? Deze meteen na Smash gekocht. Dit debuutplaatje is wel een pak minder, maar liedjes als Jennifer Lost The War, Beheaded en Kill The President deden het destijds wel goed.

2,5* dan maar.

avatar van Sanderkeuh
Het debuutalbum van The Offspring. Snelle, rauwe punkrock, helemaal anders dan de latere albums.
Het album duurt nog geen half uur, maar wat je te horen krijgt is zeker niet slecht! Voor mij moest het album ook niet langer duren, anders zou het misschien wat te repetief worden.
Snelle riffs, luide bass en beukende drums. De zang is wat minder, maar klinkt zeker niet slecht.

Korte review per nummer:
01. Jennifer Lost the War: Heerlijk nummer, zang is hier ook goed.
02. Elders: Niet zo speciaal, ik vind de zang hier niet zo goed.
03. Out on Patrol: Toffe bass hier, nummer klinkt goed, en de achtergrondzang voegt zeker iets toe.
04. Crossroads: Klinkt wel goed.
05. Demons: Sterke intro, zwakt dan wat af maar blijft een goed nummer.
06. Beheaded: Hoogtepunt van het album vind ik, grappige tekst en klinkt gewoon zeer goed.
07. Tehran: Niveau blijft behouden, nog een sterk nummer. Goede opbouw, en de gitaar geeft wel de sfeer weer van Tehran en omringende landen.
08. A Thousand Days: Iets minder dan de vorige 2 nummers, maar het is zeker geen slecht nummer. Ook hier een goede opbouw.
09. Blackball: Heerlijk nummer, goede opbouw en drum staat lekker luid.
10. I'll Be Waiting: Leuke opbouw hier, tof dat ze een paar keer de song volledig omkeren.
11. Kill the President: Lekker snelle song, niet slecht.

Top 2:
Beheaded, Blackball (Jennifer Lost the War en Tehran wil ik ook nog eens vermelden)

3.5*

avatar van Eddie
Zo even aangepast met de originele cover. De cover die de meeste mensen zullen hebben is van de Epitaph re-release uit in 1995. Als ik dit artwork zie is het ook wel logisch dat ze dat aangepast hebben. op het moment van de re-release zaten ze commercieel in een belangrijke fase, dan kun je een hoop commotie om je album cover missen als kiespijn.

ik heb de andere cover

PriestMaiden
Goed debuut van the Offspring. Dit klinkt anders dan hun bekend materiaal, dit namelijk harder en sneller, maar het klinkt zeker als The Offspring. De opvolger veegt deze wel van de kaart .

avatar van Germ
Germ (crew)
Sinds jaren weer eens opgezet, voldeed aan alle verwachtingen.
Pure punk, doet soms een beetje aan de Dead Kennedys denken.

Nee, hier op nog geen Pretty Fly For A White Guy, godzijdank.

Germ schreef:
Sinds jaren weer eens opgezet, voldeed aan alle verwachtingen.
Pure punk, doet soms een beetje aan de Dead Kennedys denken.

Nee, hier op nog geen Pretty Fly For A White Guy, godzijdank.

Inderdaad, dit is gewoon het echte werk, hoewel Pretty fly en Why don't you get a job wel grappig klinken op z'n tijd.

Beheaded en Tehran zijn mijn favorieten. Tehran: man wat een geweldige intro, die gitaren. Sterke tekst ook, actueel. Wel jammer dat Kill the president niet op mijn versie staat.

avatar van MichelDumoulin
Phoenix schreef: