The Offspring - Conspiracy of One (2000)

Rock / Punk
Label: Columbia

1. Intro (0:05)
  2. Come Out Swinging (2:47)
  3. Original Prankster (3:42)
  4. Want You Bad (3:23)
  5. Million Miles Away (3:40)
  6. Damnit, I Changed Again (2:49)
  7. Living in Chaos (3:28)
  8. Special Delivery (3:00)
  9. One Fine Day (2:45)
  10. All Along (1:39)
  11. Denial, Revisited (4:33)
  12. Vultures (3:35)
  13. Conspiracy of One (2:17)
  14. Huck It * (2:38)
  15. 80 Times * (2:07)
De slechtste van The Offspring maar nog steeds lekkere rock hoor. Gelukkig was de volgende weer wat beter. 3*

Heb hem nou weer opstaan. Gewoon lekkere 'swing' muziek. 3,5*

avatar van Chainsaw
Ik vind persoonlijk Denial, Revisited erg mooi nummer, waarschijnlijk het beste nummer op deze cd. Hoewel Million Miles Away ook erg goed is ...

Dit is een relaxed album, heb die uit het begin nooit gehoord, maar lekkere muziek is het wel.

avatar van Alainmestreech
vind hem wel de minste van die wat in heb van de offspring

avatar van Eddie
Ik vind deze persoonlijk beter als Americana, nummers als come out swingin en one fine day zijn echt killers. laatste goede plaat, vrees ik

Bob Cremers
Een mooi album 3.5 sterren waard.

avatar van Hans Brouwer
Na een dag hard werken, terug in de auto naar huis, deze cd in je cd speler en volumeknop voluit. Komt het allemaal weer goed.

Met hartelijke groet, Hans

avatar van ZERO
De eerste twee van The Offspring ken ik niet zo goed, maar van hun andere 5 albums vind ik deze toch de minste denk ik. Stond op 3,5* maar heb hem nog eens geluisterd en verlaagd naar 3,0*. Ik begin minder en minder te hebben met The Offspring, misschien ben ik het wat ontgroeid, ik weet het niet...

Favorieten: Want you bad; Dammit, I changed again en Denial, revisited.

Dit is zonder twijfel een van de beter Offspring-platen. Strak geheel van het begin tot het einde. Jammer dat Original Prankster erop staat, maar verder is het Offpspring ten top. Verder is het wel duidelijk een formule waarmee wordt gewerkt en heb ik niet echt het gevoel dat ze iets nieuws proberen. maar ja, dat hoeft ook niet meer van mij, want met zo'n plaat ben ik gewoon blij.

4,5 *

Slowchat verwijderd.

avatar van Sanderkeuh
Appart gerate en gemiddelde genomen:

Intro - / (tel ik niet mee als song)
Come Out Swinging - 3.25
Denial, Revisited - 3.75
Conspiracy of One - 3.5

41,25/11 = 3,75 ==> 4*

MetalDex
Je rekent Vultures niet mee? Dan vind ik net een van de beste nummers op het album.

avatar van Sanderkeuh
Woeps vergeten. :$

Vultures - 3.5

44,75/12 = 3,7291666666666666666666666666667 = 3,5*

avatar van Tijn79
een half sterretje meer met dank aan het nummer Vultures.
Verder ligt ie erg in het verlengde van zn voorganger.....helaas
Verder springen Come out swinging en de titeltrack er uit.

wcs
Veel mensen vinden dit hun slechtste maar ik vind deze nog serieus meevallen. De gitaarriffs zijn erg catchy met als hoogtepunt Original Prankster. Ook One Fine Day vind ik zeer goed. Ik moet wel zeggen dat dit mijn 1ste plaat van deze groep was en daardoor misschien iets minder streng oordeel dan de andere fans.
3,5* krijgen ze van mij

mindere cd , americana is dan weer iets beter en splinter is terug top

Iets minder dan Americana. Beter dan Splinter.

Intro - / (tel ik niet mee als song)
Come Out Swinging - 2.5
Conspiracy of One - 1.0 Wat een baggernummer

Met dank aan Sanderkeuh

Totaal: 3.17 = 3.0

avatar van king_pin
Het intro is trouwens van een live-opname van de Beach Boys (rond 0:35)
YouTube - The Beach Boys - Little Deuce Coupe

avatar van iamsolo
Dieptepunt bereikt! En dat is makkelijk praten in 2010 met nog twee platen erna die al uit zijn:)

Toch is dat Vultures wel lekker, Nirvana gitaarloopje is altijd goed natuurlijk. Hmm ff Nirvana opzetten.......kom ik dankzij Offspring toch weer in een goeie mood.

iamsolo schreef:

Dat intro van Vultures lijkt inderdaad veel op dat van Nirvana's Come as you are, viel mij ook op.

Ik vind Conspiracy of One allesbehalve een dieptepunt, hij is veel beter dan zijn opvolger Splinter. Dat was teveel van hetzelfde met flauwe nummers als The Worst Hangover Ever en When You're in Prison, om over Da Hui nog maar te zwijgen.

Redelijk wat afwisseling op dit album, met zulke 'aparte' nummers dat ze eigenlijk ook wel weer leuk zijn (Original Prankster, Special Delivery). Qua rockgehalte lijken Come Out Swinging, Want You Bad en One Fine Day op elkaar. Lekker hard opzetten en ze komen perfect tot hun recht.
Denial, Revisited was voor mij altijd een wat onopvallend nummer, maar na hem nog een paar keer geluisterd te hebben blijkt die eigenlijk steengoed te zijn!

Ietsje beter dan Americana, maar minder dan Ixnay on the Hombre.

avatar van dennis87
Goed album beter dan Splinter . Dammit, i changed again. 1 van de beter nummers van The Offspring.

avatar van BoyOnHeavenHill
De eerste Offspringplaat in mijn collectie waarbij ik iets van teleurstelling voel. Prima sound en veel overtuiging in arrangementen, zang en spel, maar de melodieën zijn af en toe gewoon niet pakkend genoeg. De plaat beluisterend met de teksten erbij vallen toch wel redelijk wat nummers in positieve zin op, zodat het album als geheel uiteindelijk wel een voldoende scoort, maar echt warm kan ik er niet voor lopen. Zo vind ik Denial, revisited en Vultures bijzonder matige nummers, en Original prankster is zelfs uitgesproken vervelend, maar gelukkig zijn daar dan weer Want you bad, Special delivery en het bijzonder grappige One fine day om het niveau weer flink op te krikken. Een wisselvallige plaat van een toch wel heel apart bandje.

Prima Offspring album. Niks mis mee. Wel jammer dat het tegen het einde een beetje inkakt. Daarom net geen 4.