De La Soul - The Grind Date (2004)

Label: Sanctuary

1. The Future (3:50)
  2. Verbal Clap (3:16)
  3. Much More (4:05)

met Yummy

4. Shopping Bags (She Got from You) (3:57)
  5. The Grind Date (3:22)
  6. Church (5:33)
  7. It's Like That (4:37)

met Carl Thomas

8. He Comes (3:44)

met Ghostface Killah

9. Days of Our Lives (3:51)

met Common

10. Come on Down (5:01)

met Flavor Flav

11. No (4:34)

met Butta Verses

12. Rock Co. Cane Flow (3:05)

met MF DOOM

13. Shoomp (3:41)

met Sean Paul

avatar van Jordy
Moet 'm nog even een keertje goed luisteren, maar het is in ieder geval een grote vooruitgang op Bionix.

Vind ik juist niet, heb m zojuist voor het eerst beluisterd maar de productie is iig erg standaard. Bionix vind ik als één van de weinigen wel goed.

avatar van BoordAppel
Ik vind m ook beter dan Bionix maar of dat ook in aantallen sterren uit is te drukken...

Laat ik het nu nog maar even op een 3,5 houden want er staan een paar erg aangename nummers op (Shopping Bags, He Comes, Days of Our Lives) die het matige materiaal toch wel overschaduwen. Geen echt slechte nummers ook maar ik zie wel of de cd overeind blijft als ik m vaker beluister.

Ik vind dit de minste De La Soul tot nu toe. Haalt nog net 3*

avatar van Word_Play
Alleen al Verbal Clap, Shopping Bags en Rock Co.Kane Flow (track van het jaar!) zijn ieder een ster waard.

Een van 2004's beste platen.

avatar van Jordy
Voor de liefhebbers, een live mpeg van Rock Co. Cane Flow bij Carson Daly (met MF!)

avatar van Word_Play
MF Doom klinkt live beter dan op zijn meeste tracks.

Jordy schreef:

avatar van T.O.
Ja, grappig inderdaad. Die MF Doom zal wel denken: wat voor een publiek is dit? Andersom ook wel waarschijnlijk .

Leuke Kraftwerk/Thunderbirds-imitatie van Maseo trouwens .

Nadat ie een paar dagen in de auto heeft gezeten begin ik deze cd toch een stuk meer te waarderen. Ik verhoog mn stem van 3 naar 4. Toch een waardige opvolger van AOI: Bionix.

Kos
Aardig album, maar kan niet tippen (uiteraard) aan De La's vroegere werk.
Toch een paar erg fijne tracks en goede gastartiesten. Maar het mist de originaliteit van vroeger.

Aardig , meer niet.

Pauper
Rock.Co.Cane Flow was vor mij toch maar de reden om vanmiddag de vinyl ervan aan te schaffen. Hele dope shit, verder weinig bijzonders maar een aardige plaat!

Gekkenhuis
Heb deze plaat geluisterd nadat ik Rock Co.Kane Flow had gehoord wat ik een ongelooflijk dope track vind, dus dat smaakte naar meer.

Ik had nog geen één track (Op Rock Co.Kane Flow na), laat staan album van De La Soul besluiterd, dus ik hoopte op een positieve verassing. De eerste tracks luisteren wel lekker weg (vage intro trouwens) waarna Shopping Bags volgt wat ik wel een leuke track vind, goede beat met een refrein dat vast gejat is, maar dat maakt niet uit want hij past lekker bij de track. De titeltrack is ook gewoon goed en zit lekker in elkaar. De beat van Church doet me trouwens heel erg denken aan Kick,Push van Lupe Fiasco.

Hoogtepunten zijn He Comes al is de inbreng van Ghostface zwak en het overweldigende Rock.Co Kane Flow. Lekkere rijms op een dope beat + het youtube filmpje van die track maakt alles compleet (The supervillain sprint gelijk na de track van het podium af ). De afsluiter vind ik dan weer jammer met de altijd irritante Sean Paul, die track hadden ze net zo goed weg kunnen laten.

Al met al zeker geen slechte kennismaking. 3.5*

avatar van Niek
Gekkenhuis schreef:
Al met al zeker geen slechte kennismaking. 3.5*
En nu als de gesmeerde bliksem 3 Feet High and Rising gaan luisteren .

avatar van thomzi50
Rock Co. Cane Flow is inderdaad erg leuk, maar verder vind ik dit toch een van de minste De La Soul albums die ik ken

avatar van FunkyMonk
Toch een pak beter als zn voorganger. Rock Co. Cane Flow, Shopping Bags & Days of Our Lives zijn weer een paar nrtjes die blijven hangen. Opvallend leuke intro ook

Itt zn voorganger, die erg saai, weinig verrassend noch fris klinkt, is The Grind Date terug een stuk creatiever en amusanter. 3,5*

avatar van Reijersen
Leuk album! 'Days of Our Lives' is absoluut de beste track op deze cd en zelfs Sean Paul stelt niet teleur als feature. Goede producties en raps met veel inspiratie gebracht.

4 sterren.

avatar van P Jay
Ben ik nu de enige die "Shopping Bags" een té jiggy track vindt voor zowel De La Soul als Madlib? Vind dit echt geen goede track, eerder zelfs een track die ik zou skippen op dit anders wel verrassend goede album van één van mijn favoriete groepen.

Verbal Clap & Rock Co.Kane Flow zijn de twee absolute topsongs hier. De rest heeft allemaal een even constant hoog niveau. Het niveau is hier erg genivelleerd en dat is een pluspunt, want zo krijg je een erg evenwichtig album dat goed wegluistert.

Posdnuos heb ik altijd al een superMC gevonden en ook één van de meest onderschatte (heb hem nog niet vaak zien opduiken in top MC-lijstjes) en Trugoy is ook een goede rapper. Verder zijn de gasten hier echt van goudwaarde (Ghostface, Common, MF DOOM,...). Ook de producers mogen er zijn (J Dilla, Madlib, Supa Dave West,..)

Kortom gewoon een erg goed (en ja, positief) album met toffe eigentijdse beats en MC's die wel met een old school flow rappen en old school-topics aansnijden, maar toch in zekere zin dit hebben aangepast aan de tijd, zodat liefhebbers van beide stromingen tevreden zijn!

Hoe komt het toch altijd dat artiesten die meteen binnenkomen met een meesterwerk daarna steeds iets minder worden? Komt zelden andersom voor... Dit album is best goed, maar inderdaad: hun eerste albums zijn veel beter.
En inderdaad zijn de meeste gast-artiesten op dit album heel goed, maar waarom moesten ze met Sean Paul gaan samenwerken? Dat vind ik zo'n treurig geval... Het nummer is, moet ik eerlijk bekennen, nog behoorlijk goed, maar ik kan die Paul niet uitstaan; valt voor mij onder de Nelly-categorie.

avatar van MJ_DA_MAN
MF Doom en Sean Paul op één plaat. Ok.

avatar van Rhythm & Poetry
Mooie cd vanmiddag nog maar eens beluisterd en er staat niks op wat ik minder vind. Zelfs het nummer met Sean Paul is zeer goed te pruimen. Rock Co.Kane Flow vind ik een van de mooiste tracks van De La. En ook de productie van Madlib en de producties van Dilla vind ik erg aangenaam. Het geschreuw van Flava vind ik dan weer wat minder. Ghostface komt dan wel weer dope en zo wisselen de gastartiesten elkaar toch voldoende af. En MF, tsja daar is volgens mij door niemand aan te tippen (op deze cd althans). Geweldige flow en timing op dat nummer.

avatar van funkdoc
vette plaat dit, inderdaad die laatste met sean paul is om van te braken, maar het omgekeerde is ook waar: rock.co.kane flow is om van te kwijlen

ook de intro, de shoutout van spike lee, de beat van 9th wonder, verbal clap van dilla, ... deze plaat heeft het gewoon.

avatar van Sjaakspeare
Hier staan een aantal prachtige beats op, een hoop aangename flows, en eveneens een stapel ergerlijke zanglijntjes. Ik weet het niet hoor...

Fidelodelientje
De La Soul. Lang niet meer geluisterd en nu toch maar weer eens The Grind Date opgezet. Erg fijn album met een paar geweldige beats en over het algemeen vind ik De La een genot om naar te luisteren. Met gastartiesten als Ghostface, Common en vooral MF DOOM is dit voor mij een zeer geslaagde plaat. 4*, met als absolute favoriet Rock Co. Cane Flow.

Nu weer 'ns 3 Feet High and Rising opzetten.

De intro + beat van The Future

panjoe (moderator)
Weet iemand toevallig wie er de hele tijd tussendoor de nummers aan elkaar praat (bijv. bij Church)? Het klinkt niet als Pos, Dave of Mase...

Kos
Aan het begin van Church is het iig Spike Lee.

panjoe (moderator)
Die wist ik wel, maar er vallen nog een aantal geniale quotes als

"If the meek shall inherit the earth
And not the weak
Let me inherit the street, fuck it
You know what I mean?
I mean I love life man, you know what I mean
Life is beautiful, it's just the shit in it that's fucked up
It's rough but it's fair
People gotta go out there and bust they, bust they ass for a job
I mean, my dad's got five kids, man and I mean yo
He hates drivin' a bus but he loves five kids
You feel me?"

Wat ik zo even weet zit deze man iig in Church, The Grind Date en Come On Down.

shit, wat is die beat van Shopping Bags toch geniaal. Net als de rest van de producties op dit album. Was ook wel te verwachten met de betere producers uit het circuit (Madlib, Dilla, Jake One & Supa Dave West.) Staat geen één saaie track op dit album. Luistert echt heerlijk weg!