Tiga - Ciao! (2009)

4. What You Need (5:38)
  5. Luxury (5:40)
  6. Sex O'Clock (4:05)
  7. Overtime (6:11)
  8. Turn the Night On (3:15)
  9. Speak, Memory (3:41)
  10. Gentle Giant (6:08)
  11. Love Don't Dance Here Anymore (10:38)
avatar van thelion
Sexor was geweldig, maar deze is nog even een stukje beter.......

Mind Dimension is een geweldige Acid knaller die je regelrecht terug voert naar 1988 overduidelijk hoorbaar is de TB-303. Deze track loopt lekker over in de single Shoes die dan weer veel meer Filterhouse is alá Les Rhythm Digitales.
What You Need is lekkere vette harde Techno met een pompende Bass-line en overstuurde synths, geweldig duistere en chaotische track.
Luxury is leuk catchy nummertje.
Sex O'Clock is weer een duister nummer met zware Bass-lines en een bekende repeteerende sample die ik niet thuis kan brengen.
Overtime dendert ook lekker door soort van hypnotiseerende Space-Acid-Rave-Trance nummer (wellicht nieuwe genre aanduiding ).
Turn on the Night is een soort van ode aan Giorgio Moroder dit nummer word gedragen door de sample uit Donna Summers I Feel Love is wel een geweldig nummer alleen beetje kort helaas. (Maar de Moroder invloeden zullen in de komende nummers nog veel vuldig terug komen )
Speak, Memory is in dezelfde stijl als het vorige nummer soort van Tiga alias Giorgio Moroder
Gentle Giant is een zeer rustig en uitgebalanceerd nummer het doet mij om de een of andere reden denken aan Tainted Love van Soft Cell.
En dan de ruim 10 minuten duurende afsluiter van dit album...... Love don't Dance Here Anymore is epische track die verhaalt over de teloorgang van een dj met piano en een klagend zingende Tiga en met een wederom een behoorlijke Giorgio Moroder invloed.

Dit album bevat dus zeer opzwepende harde Techno catchy filterhouse en italo nummers die allen van een zeer hoog nivo zijn.
Met dit album bevestig Tiga zijn naam en reputatie in de dance scene. Wat mij betreft mag je hem in een adem noemen met Daft Punk, LCD Sound Systhem en Soulwax. Overgins hebben de Dewaele broertjes een behoorlijke vinger in de pap gehad op dit album.

Mijn favorieten zijn euhhhhhhh ALLEMAAL

Dit is het eerste 5* album van dit jaar dus een behoorlijk goede kans hebber voor mijn eindejaars Top 3.

avatar van platedraaier
Mooi omschreven thelion. Ik denk dat die "morodor" sound me wat minder ligt als ik zo naar jouw verhaal kijk. Ik ben niet zo heel erg into dance, dus vandaar.
Maar dit is inderdaad de plaat zoals jij hem omschrijft.

avatar van YoG
YoG
Shoes, wat een geniaal nummer ! ik hoop dat de rest van het album net zo klinkt!

Video van shoes draaien ze nu op mtv brand new. ontzettend geinig in elkaar gezet

Edit: geslaagde muziek! Behoorlijk volwassen electro-house (kan Justice nog wat van leren)
Ik ga meteen zn andere albums proberen

Justice en Tiga kan je niet met elkaar vergelijken. Groot verschil is denk ik al, Tiga is dance en Justice is electro

avatar van thelion
Freekje schreef:
Tiga is dance en Justice is electro

Niet alles in hokjes willen stoppen.
Beide heren hebben zeker muziekale raakvlakken.

JustaRascal
Electro is toch een vorm van ´dance´?

Weet ik niet, ik heb er niet veel verstand van. Maar ik bedoelde meer te zeggen dat ik Tiga en Justice niet te vergelijken vind qua muziek die ze maken.

Freekje schreef:

Ik heb dit album nog niet gehoord, maar als er iets electro is, dan zijn het wel de vorige plaat van Tiga en zijn oudere singles die daar weer niet op stoppen. Als je het dan toch in een hokje wilt stoppen.

Justice (het album dan) zou ik dan nog eerder pop/dance noemen.

Maar goed, beetje onzinnige discussies dit inderdaad. In the great scheme of dance-things zitten Justice en Tiga toch wel in hetzelfde hoekje.

avatar van Opschuiven
Justice is electrorock en Tiga is electropop

avatar van djarend
Och electro, 'tis gewoon muziek en zeker geen electro, maar goed, het is eigenlijk gewoon een nieuwe Soulwax plaat gebroertjes Dewaele hebben flinke stempel op deze plaat gedrukt, hoewel Gonzales ook niet uit te wissen is, vooral in het laatste nummer (staat hier niet vermeld maar doet hij ook wel degelijk op mee) is een topper met een duidelijke Gonzales stempel, zegt Tiga ook in een interview dat zonder G. dit nooit een topnummer zou zijn geworden

avatar van LennartDG
Beetje teleurgesteld na de lovende kritieken gelezen te hebben. Nuja, Tiga is niet echt het genre waar ik expert over ben, en misschien moet ik het nog maazr eens beluisteren, maar vooral de vocal tracks en de lyrics vond'k vaak redelijk zwak. Al bij al niet slecht natuurlijk.

avatar van Yamato
Oke, ik heb hem ondertussen toch wel de nodige draaibeurten gegeven en het is tijd om een oordeel te vellen. Na alle lovende kritieken valt hij me enigszins tegen, van alle kanten werd geroepen dat deze plaat het debuut overtrof maar dat is voor mij absoluut niet waar. Waar het debuut consequent sterk was vallen hier voor mij toch wel enkele minpunten te ontdekken, Luxury is er daar een van, dat vind ik een vreselijk nummer. En de samenwerkingen met James Murphy had ik ook wel wat meer van verwacht, James gebruikt zijn beste werk blijkbaar liever voor zijn eigen projecten want het niveau van LCD Soundsystem wordt niet benaderd met Gentle Giant en Sex O'Clock.

Uiteraard zijn er ook een heleboel hoogtepunten te bespeuren op deze plaat. Beep Beep Beep is een leuke opener en brengt je meteen in de Tiga-stemming, Mind Dimension is lekker experimenteel en heeft zeker zijn charme, Shoes vind ik geweldig, tekstueel gezien is het een typisch Tiga-nummer. What You Need is een lekker nummer waar flink op gedanst kan worden. Speak, Memory vind ik ook ijzersterk en hoewel het niet het beste is waar James Murphy zijn naam aan heeft verleend vind ik ook Sex O'Clock en Gentle Giant toch wel erg lekker.

Dan zijn er ook nog de absolute klassiekers en dat zijn voor mij Overtime, Turn the Night On en Love Don't Dance Here Anymore. Het is lastig te verwoorden hoe goed ik die nummers vind, geniaal.

Al met al heeft Tiga toch wel weer een prachtig product afgeleverd maar helaas is het niet Sexor, desalniettemin gaat deze nog vaak worden gedraaid hier.

avatar van YoG
YoG
Helemaal mee eens! Deze plaat heeft voor mij iets verslavends.. ik kende Tiga alleen van naam voordat ik dit album beluisterde, maar een talent is het zeker wel, vooral vanwege dat verslavende op dit album.
Geweldig hoe Mind Dimension stopt en Shoes het overneemt.
Die breakdown in What you need is zeer vetjes gedaan..

Sommige weeïge (sp?) nummers als Luxury (en wat andere aan het eind van het album) skip ik meestal. Een nummer als Love dont dance here anymore begint ook wat weeïg maar bouwt dan prima op naar een lekker popniveau

avatar van Nickstbo
Wow, ik ben aan de eerste luisterbeurt bezig en wat ben ik overdonderd!

Zo'n heerlijk geile popplaat

Ik vond "Sexor" al teleurstellend, en dit doet eigenlijk nog minder bij mij. "Mind Dimension" is prima en "What You Need" kan me nog wel bekoren, maar de rest vind ik toch vrij vlees noch vis. Ik had wellicht ook wat te hoge verwachtingen na "Mind Dimension"...

avatar van Gyzzz
Soms geniaal fout, dan weer teveel hetzelfde trucje.. Ciao! balanceert een beetje op allerlei randjes. Luxury is wel geweldig.

JustaRascal
Ik krijg net de LP binnen, Mind Dimension staat er gewoon niet op, dit is belachelijk.

avatar van Opschuiven
@JustaRascal, Dat is omdat die al op vinyl verschenen is, voor 8 euri te koop bij Concerto geloof ik, dus niet zo radicaal...

JustaRascal
En is dus reden om hem niet op het vinyl album te zetten, ik vind het goedkoop, kon niet wachten om hem te spelen op me platenspeler. Met die 8 euro erbij word het toch uiteindelijk een album van 38 euro.

Teleurstellende plaat. Het zal heel wat remixwerk en zendtijd vragen om deze tot een succes te maken, hetgeen ongetwijfeld zal gebeuren.

Sexor was inderdaad ook een overrated stukje marketingwerk met cheesy producties.

mrqmrc schreef:

Fijn dat jij dat allemaal zo goed weet.

Ik blijf het een erg lekkere cd vinden, eigenlijk op elk moment van de dag goed te beluisteren en krijg er gelijk een stoot energie van.

avatar van gherdt
Godsamme zeg. Dat ik helemaal verslingerd zou worden aan de nieuwe van godbetert Tiga had zelfs de meest betrouwbare goeroe mij niet kunnen voorspellen. Zijn debuut Sexor heb ik ooit van een maat van me gekregen voor wie al die kitscherige geilneverij toch een brug te ver bleek te zijn. Ik vond het wel een vermakelijk plaatje, maar om nou te zeggen dat ik het de laatste anderhalf jaar nog gedraaid heb of dat het uberhaupte in mijn muzikale gedachtenstroom passeerde? Nee! En van Tiga's dj-sets was/ben ik allerminst onder de indruk. Bij zijn shows is het altijd veel te druk terwijl er mijns inziens saaie monotome electro zonder spanningsboog of broodnodig euforische uitspatting wordt gedraaid. En dan staat ie er ook nog eens bij als een anonieme krant verstopt onder een petje! Naar Ciao! was ik dan ook helemaal niet nieuwsgierig. Maar een zonnige slaperige maandagochtend veranderde alles. Wat een heerlijk plaatje! En wat een ongelofelijke foute boel weer, ironische kitschshit waar ik in theorie met een grote boog omheen zou lopen. Maar het valt niet te ontkennen, op Ciao! staan zo ongeveer louter hits met heerlijke afgekloven electrodreunen en quasi ongeinteresseerde vocalen. Ik ben er helemaal ingetuimd! Eens kijken of al deze blijdschap enige houdbaarheidsdatum heeft....

Heel droog interview over zijn album. Prachtig hoe Tiga zit en praat over zijn album

Interview met Tiga over Ciao!

avatar van Opschuiven
dat interview is helemaal geacteerd, blijft wel grappig maar een echt interview is het niet. Moest wel lachen om 'Take Me To The Bridge I Love' van 'The Red Hots'

vrij goeie plaat hoor!

YoG schreef:
(kan Justice nog wat van leren)

Justice hoeft helemaal niets meer te leren!
Sorry, gevoelige fan hoor je hier spreken. Heb trouwens 'Ciao!' zonet gekocht. Ik ben benieuwd...

LoveStoned
Wat een geweldig album! Zo kan ik weer de '09 zomer door!

Beep Beep Beep 4,5*
Gentle Giant 4*
Love Don't Dance Here Anymore 5*

Een 4,4 dus!

JustaRascal schreef:
Electro is toch een vorm van ´dance´?

Nee. Dance neigt veel meer naar de popkant. Tiga is in die zin wel een twijfelgeval. Bepaalde nummers zijn echt pure Electro, maar de meeste neigen weer veel te veel naar Dance. En, heus... Het zijn twee genres apart. Saai maar goed voorbeeld is iTunes, die ook de twee genres uitelkaar houdt, terwijl die nooit 'subgenres' toepassen, want dat is wat jij bedoelt neem ik aan... Dat electronic een subgenre van dance zou zijn.

JustaRascal
Nee, niet electronic, maar electro wel.

avatar van JVT
JVT
heb deze cd nu toch al een tijdje! en blijf hem zeer vaak beluisteren! vooral Mind Dimension en Shoes vind ik geweldig!! Ik begon zijn nummers wel pas te apprecieren toen ik tiga live aan het werk zag. maar sindsdien ben ik echt wel verslaafd aan de tiga songs, livesets en remixen van zijn nummers.

de remixen die gemaakt zijn van deze cd zijn nog véél vetter!
zeker het downloaden waart:
Shoes (djedjotronic remix) !!!!
What you need (zombie nation remix 1 & 2)
what you need (proxy remix)
shoes (green velvet remix)