Thomas Newman - American Beauty (2000)

Score
Label: Dreamworks

1. Dead Already (3:18)
  2. Arose (1:05)
  3. Power of Denial (1:44)
  4. Lunch W/ The King (2:25)
  5. Mental Boy (1:43)
  6. Mr. Smarty-Man (1:11)
  7. Root Beer (1:05)
  8. American Beauty (3:05)
  9. Bloodless Freak (1:36)
  10. Choking the Bishop (1:51)
  11. Weirdest Home Videos (2:02)
  12. Structure & Discipline (3:05)
  13. Spartanette (0:59)
  14. Angela Undress (1:43)
  15. Marine (1:34)
  16. Walk Home (1:19)
  17. Blood Red (0:38)
  18. Any Other Name (4:06)
  19. Still Dead (2:46)
avatar van John Barry
Dat hoofdthema is inderdaad een nummer wat wel een tijdje in je hoofd blijft spoken nadat je het gehoord hebt. Een mooi thema zeker. De rest van de muziek is ook mooi. Dit is een type soundtrack wat je ook rustig kan opzetten tijdens andere activiteiten. De soundtrack vindt ik redelijk rustgevend. Mooiste track is nummer 8. Een erg mooi haast hypnotiserend nummer.

4 sterren.

avatar van MisterRob
Zo mooi dat het pijn doet. Prachtige score voor een prachtige film. Elk nummer is welkom op deze cd , de nummers bezorgen me beauty net zoals in de film . Het is af en toe zeker niet erg om dit te luisteren , hoop mensen zullen het ''zielig of emotioneel'' vinden . Dat is voor mij niet zo , het houdt me een spiegel voor en laat me denken over het leven. Any other name en Arose zijn de hoogtepunten. Spectaculair.