Daniël Lohues - Allennig III (2009)

Pop / Folk
Label: Greytown

1. Waor Is Iederiene Bleben (2:39)
  2. Blief Wat an 'T Zuuken Zunder Joe (2:29)
  3. Onder de Boome (3:10)
  4. Heb de Deure Lös (3:38)
  5. Zowat Altied Bijna (3:10)
  6. Zal Wel Wat Verkeerd Hebben Daon (2:22)
  7. Dat He'J in Dizze Wereld (3:51)
  8. Zolang as 'T Zoas Nou Giet (3:43)
  9. En Hij Ploegde Voort (2:07)
  10. Ten Oosten van de Iessel (2:50)
  11. De Horizon Komp Dichterbij (3:01)
  12. We Bennen Met Mekaar (3:02)
  13. Oja, Dat Was Mooi (3:14)
  14. As 'T Anders Gaon Was (3:59)
  15. Iederiene Moet 'T Ooit Leern (2:54)
  16. Denk Dat Ik Toch Mar Niet Kom (1:43)
  17. As Ik Ben Waor Ik Wul Weden (2:05)
  18. Nooit Stoppen Met Probeern (3:25)
  19. Geleuf Allen' Nog in de Maone (4:08)
  20. De Ganzenkoning Blef Spinhakken (3:40)
Wat mij betreft is dit album -tot nu toe- de beste van Allennig-reeks. Ze worden gewoon elke keer een stapje beter. Dat belooft wat voor nummer IV, want die laatste heb ik nog niet gehoord.

avatar van Ronald5150
Op de derde plaat uit de "Allennig" reeks laat Daniël Lohues opnieuw horen wat voor klasse apart hij is. Mooie kleine liedjes in het Drents, en uiterst mooi gespeeld. Lohues is niet alleen een meester in de taal, maar ook op de meeste snaarinstrumenten. De allereerste uit de "Allennig" reeks vind ik de beste, maar de gehele serie staat als een huis. Lohues is een troubadour die we moeten koesteren!