Obituary - Darkest Day (2009)

Label: Candlelight

1. List of Dead (3:34)
  2. Blood to Give (3:35)
  3. Lost (3:55)
  4. Outside My Head (3:52)
  5. Payback (4:29)
  6. Your Darkest Day (5:07)
  7. This Life (3:45)
  8. See Me Now (3:22)
  9. Fields of Pain (3:17)
  10. Violent Dreams (1:59)
  11. Truth Be Told (4:49)
  12. Forces Realign (4:37)
  13. Left to Die (6:20)
  14. Dragon Killer * (4:13)
avatar van Kondoro0614
Vreemd, het voelde anders dan de voorgaande albums van deze band. Leuker en vlugger kwamen zeker wat meer naar voren dat ik zowaar nog eens deels genoten heb van een album van 'Obituary'.. Het album begint vrij sterk en snel, met een paar heerlijke solo's, snelheid en een zang die wederom niet te verslaan is. Dan vind ik het eigenlijk eeuwig zonde dat Tardy deze band is gaan doorzetten, had hem graag nog onder een andere naam en stijl willen zien.

Het album is na enige tijd soms nog wel weer eens iets té rustig, en wederom is die irritante eentonigheid ook weer bij een paar nummers te horen. Echter, nummers als onder andere 'List of Dead', 'Blood to give' maar ook 'Fields of Pain' was prima weg te luisteren waar nog enige melodie en klank in te vinden was, en de eentonigheid merendeels niet meer te vinden is. Met nummers als 'Violent Dreams' was er eindelijk wat snelheid te vinden. Toch zou 'Obituary' niet mijn favoriete band worden, met 'Darkest Day' zetten ze wel weer een stap in de goeie richting.

Voorlopige tussenstand:
01. Cause of Death