Graham Parker - Struck by Lightning (1991)

Label: RCA

1. She Wants So Many Things (6:08)
  2. They Murdered the Clown (3:56)
  3. Strong Winds (3:54)
  4. The Kid with the Butterfly Net (3:54)
  5. And It Shook Me (3:43)
  6. Wrapping Paper (3:39)
  7. That's Where She Ends Up (3:09)
  8. A Brand New Book (3:28)
  9. Weeping Statues (3:23)
  10. Guardian Angels (3:25)
  11. Children and Dogs (3:51)
  12. Over the Border (3:10)
  13. When I Was King (4:19)
  14. Ten Girls Ago (3:29)
  15. The Sun Is Gonna Shine Again (3:55)
Rob Brouwer
In 1991 en nu nog steeds een geweldige cd. Kwaliteit is tijdloos!

Helemaal gelijk Rob Brouwer. Toen ik deze cd lang geleden kocht kon ik nog geen ander werk van Graham Parker.
Ik moest wel even wennen aan zijn stem, maar eenmaal gewend is het één van de cd's uit mijn collectie geworden waar ik nog steeds graag naar luister.
Inderdaad tijdloos.

Was vroeger een grote fan van Parker/Heb hem jaren een beetje aan de kant geschoven/Tot ik toevallig op deze cd botste/En wat een verrassing!Schitterende songs,vergeleken met vroeger is het venijn en de opgekropte woede er een beetje uit, maar we krijgen hier soms Costelloiaanse stukjes prachtmuziek/De jacht op Parker is weer open!

EVANSHEWSON
staircasediver schreef:

Ik heb deze ook, dit is genieten, vooral The Kid With The Butterfly Net, wat ik zo mooi vind.
Graham Parker ; Anno 2007 haast kompleet vergeten, ik vraag me af of die man nog iets doet eigenlijk ??

****

Harald
EVANSHEWSON schreef:

****

Graham Parker is nog steeds bezig, zijn 2007 release heeft de titel "Don 't tell Columbus" en is een aanrader. Ofwel Graham Parker de besten platen met de Rumours heeft gemaakt

avatar van bertus99
staircasediver schreef:

Ha, ik sluit me hierbij aan. Was Parker ook al zowat vergeten, hoewel ik hem eind jaren 70 heel hoog had zitten. Ik draaide vandaag Struck by lightning na vele jaren weer eens, en wat is dat mooi zeg.
Costelliaans zeg je.....de spijker op de kop. Parker en Costello zijn generatiegenoten new-wavers uit eind 70's en hebben verder ook heel wat gemeen, maar terwijl de ene een wereldster werd is de ander in de anonimiteit weggezakt. raar eigenlijk. Maar ik zie hier dat hij nog steeds platen maakt. het wordt verdomd tijd dat ik daar eens naar ga luisteren dan.
En natuurlijk kom ik bij Parker ook weer liefhebber Evanshewson tegen. Ik kon het weten !!

Father McKenzie
Door vandaag de oude liveplaat The Parkerilla op de rommelmarkt te vinden, denk ik deze ook nog maar eens uit de kast te trekken, want dit is een echt goed singer-songwriter's album, van een eerdere "angry young man" die in het muzikale straatje van Elvis Costello en Nick Lowe woonde, maar hier al heel andere wegen koos.
Puik album, weinig gekend hier onder de leden, zo te zien.

beaster1256
gewoon een schitterende typische graham parker plaat , deze valt een beetje op omdat hij hier vele horizonten verkend , er staat echt een varia aan uitgebreide nummers op , klasseplaat zoals graham zelf een meester in de observatie !

avatar van perrospicados
Zag 'm laatst weer eens in m'n collectie staan. Helemaal vergeten maar wel weer leuk. Parker heeft een lekkere energieke manier van zingen. Toch is het niet een album dat ik veel zal draaien. Daar is het niet speciaal genoeg voor

Altijd al een plaat geweest die ik graag beluister, ook nu nog altijd. Ooit eens live gezien ( ik denk in het voorprogramma van Crowded House ) en nav dat concert deze plaat gekocht.