The Saints - All Fools Day (1985)

Australiƫ
Label: Lost

1. Just Like Fire Would (3:24)
  2. First Time (3:38)
  3. Hymn to Saint Jude (3:34)
  4. See You in Paradise (4:17)
  5. Love Or Imagination (3:45)
  6. Celtic Ballad (2:50)
  7. Empty Page (3:28)
  8. Big Hits (On the Underground) (3:03)
  9. How to Avoid Disaster (2:47)
  10. Blues on My Mind (2:59)
  11. Temple of the Lord (3:45)
  12. All Fools Day (4:46)
avatar van lebowski
Sterke plaat, waarbij de zang van Chris Bailey af en toe wel aan die van Jagger doet denken. Rock & roll, soul, gospel, punk, Keltische invloeden, alles klinkt door in dit lekkere album. Toppers wat mij betreft zijn Big Hits On The Underground, Temple Of The Lord en See You In Paradise.

avatar van Echo01
Was dit album even vergeten, maar bij toeval trok ik deze geweldige cd uit mijn kast toen ik eigenlijk op zoek was naar een ander album.

Jee, wat is dit een mooi album van The Saints, zo luidde mijn reactie na het opnieuw beluisteren van dit album. Met name het prachtige koperwerk dat door de songs heen is gesponnen, smeedt het album, vol met diverse muzikale genres, tot één mooi geheel. Ja, in zeven jaar tijd bleken The Saints te zijn gegroeid van een rammelend punkbandje in een heuse wereldband. Blij dat ene Bruce Springsteen dit ook hoorde en in 2014 'Just Like Fire Would', een van de nummers van dit album, coverde voor een studioalbum van hem. Hij heeft gelukkig nog 11 andere songs over voor zijn volgende studioalbums... Wat een mooie plaat!