menu

Riverside - Reality Dream (2008)

mijn stem
4,41 (32)
32 stemmen

Polen
Metal / Rock
Label: Riverside

  1. The Same River (11:31)
  2. Out of Myself (3:39)
  3. Volte-Face (8:47)
  4. Rainbow Box (3:35)
  5. 02 Panic Room (4:09)
  6. I Turned You Down (5:04)
  7. Reality Dream III (4:57)
  8. The Curtain Falls (9:40)
  9. Parasomnia (7:45)
  10. Second Life Syndrome (16:13)
  11. Back to the River (6:15)
  12. Conseiving You (3:39)
  13. Before (6:08)
  14. Ultimate Trip (13:46)
totale tijdsduur: 1:45:08
zoeken in:
avatar van Tijmennn309
5,0
Geweldig live album van een van mn favoriete bands: Riverside....

Goede setlist, strak gespeeld. Met name de drums komen live veel beter uit dan op de reguliere platen. Wat ik wel raar vindt is dat deze op MuMe staat. Van deze plaat zijn er maar 1000/2000 gemaakt. Het is dus eigenlijk meer een fan-item, als warmhoudertje voor tot de dvd uitkomt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze heb gepindakaast, maar ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

Aanrader!

avatar van Ronald Vermeij
4,5
In mijn top 10 live albums staat deze momenteel #1! Voor mij een kippenvel album.

In april op de Mega Platen- en CD Beurs lag deze dubbel lp voor EU45 en op dat moment had ik het er niet voor over! STOM!!! Maar gedane zaken......

avatar van daniel1974nl
5,0
Als Riverside op CD nog niet overtuigend genoeg was, dan zijn ze dat op deze cd wel. Nummers die pure juweeltjes zijn, worden hier nog even extra kracht en emotie bijgezet. Na het beluisteren van deze cd kun je alleen maar tot de conclusiekomen dat Riverside een ontzettend goede liveband moet zijn (een reputatie die ze in het begin niet altijd hadden).

De nummers hier gespeeld zijn werkelijk prachtig en dragen zoveel bij aan kracht en emotie en tussen de bedrijven door is er hier en daar oom ruimte voor flink wat improvisatie (luister maar eens naar het de bass van het einde van The Cutrain Falls). Overall, komt de keyboard veel beter uit de verf doordat het overheersender en dieper klinkt. Iets dat zo ik zo mooi vind dat ik hoop dat ze dat ook met studio opnames gaan doen.

Verdere ontzettend goede nummers zijn, Before, Back To The River (met een prachtige Shine On Your Crazzy Diamond interlude), Volte-Face en uiteraard Second Life Syndrom. \gezegd moet worden dat er ook een aantal nummers missen, die eigenlijk niet gemist hadden mogen worden. Loose Hearts (die vooral ook live ontzettend mooi is) en uiteraard Rapid Eye Movement zijn daar bijvoorbeeld voorbeelden van.

Het heeft even geduurd, maar het is een werkelijk prachtig document geworden.........

avatar van Tijmennn309
5,0
Als je Loose Heart mist, moet je de live dvd kopen.

Deze cd versie is maar gelimiteerd uitgebracht, ik geloof maar iets van 3000 stuks.

Koop de dvd en je krijgt dit concert met nog een aantal bonustracks opgenomen in verscheidene locaties.

Sch-it-terend!

avatar van renerush
4,5
Werkelijk een uistekende plaat, waarop onze poolse vrienden laten horen dat zij een fantastische live band zijn. De hele cd geeft een mooi beeld van het ouvre tot nu toe en duidelijk wordt dat deze mannen hun instumenten perfect beheersen. Mooie afwisselingen van het melodische en het wat steviger werk en prima gitaarspel.
Zang is live ook prima, hoewel ik vind dat er af en toe wel wat meer emotie in gelegd zou mogen worden, maar dat is persoonlijk.
Al met al een geweldige aanwinst voor de progrock!!

avatar van Broem
4,5
Wat een ontzettend gave live cd van deze Poolse proggers. Ben vanaf het begin fan van ze en heb ze vaak live zien optreden. Altijd een belevenis. Technisch subliem. Deze live cd is een mooie weergave van een aantal hoogtepunten uit hun oeuvre. Absolute topper blijftvtoch wel Conseiving you van Second Life Sydrome. Wat een topper. Luister ook eens naar het solo project van Mariusz Duda...Lunatic Soul.

avatar van daniel1974nl
5,0
Vooral the Same River (ook een perfecte opening voor een concert), The Curtain Falls, Second Life Syndrome, Conceiving you en Before (wat een zang op dit nummer, dat einde wat een stembereik..........

avatar van BoyOnHeavenHill
Na afloop van hun uitstekende concert in 013 drie dagen geleden heb ik de gelijknamige dubbele live-DVD gekocht die Tijmennn309 op 8 juli 2010 ook al noemt (waarop overigens CD-nummers 13 en 14 niet opgenomen zijn, althans niet bij het concert zelf, wel bij de zeven elders opgenomen bonustracks). Prachtig, z'n geld meer dan waard, vooral het concert zelf. Ik weet niet hoe de CD klinkt en zal daar dus niet op stemmen, maar op basis van deze DVD zou ik op minimaal vier sterren uitkomen.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:11 uur

geplaatst: vandaag om 22:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.